Οι Χριστουγεννιάτικοι προορισμοί των Κυπρίων και οι τιμές των ανάρπαστων πακέτων

Ένας πραγματικός χαμός πρόκειται να επικρατήσει στα αεροδρόμια κατά τη διάρκεια των εορτών, αφού μεγάλη μερίδα πολιτών, φαίνεται να έχει προκρατήσει ήδη τα εισιτήριά της για να ταξιδέψει στο εξωτερικό, ώστε να περάσει τα Χριστούγεννα σε κάποια μεγαλούπολη. Οι αριθμοί, επιβεβαιώνουν άλλωστε και το τι πρόκειται να ακολουθήσει, αφού μέχρι στιγμής, τα νούμερα έχουν ακουμπήσει τα προκορωνοϊού επίπεδα, όταν ο κόσμος ταξίδευε ελεύθερα χωρίς κάποιους περιορισμούς. 

Το ενδιαφέρον των Κυπρίων πάντως, παραμένει όπως είθισται στις παραδοσιακές χώρες για τα Χριστούγεννα, όπως Βιέννη, Παρίσι, Ρώμη, Λονδίνο, Ελλάδα ακόμη και Φινλανδία. Αυτές είναι οι στάνταρ παραδοσιακές χώρες που επιλέγουν κάθε χρονιά οι Κύπριοι, για να περάσουν όμορφες χριστουγεννιάτικες στιγμές με την οικογένειά τους, αλλά και φίλους τους, ανέφερε στον REPORTER o Χρήστος Χρήστου, αντιπροέδρος του εξερχόμενου τουρισμού. 

Όσον αφορά τις τιμές που υπάρχουν για τα ταξίδια κατά τη διάρκεια των εορτών, αυτές φαίνεται να ποικίλουν, ανάλογα και με τον προορισμό που θα επιλέξει ο κάθε ταξιδιώτης. «Υπάρχουν προσιτά πακέτα, αλλά και πιο ακριβά πακέτα αναλόγως προορισμού και χώρας. Στους ευρωπαϊκούς προορισμούς τα ποσά κυμαίνονται στα 600 ευρώ το άτομο, ενώ υπάρχουν και πιο ακριβά πακέτα που ξεπερνούν τα 700 και 800 ευρώ. Στην παρούσα φάση όμως, επειδή έχουν λιγοστέψει και οι θέσεις, όσο περνάνε οι μέρες γίνονται πιο ακριβά τα συγκεκριμένα πακέτα».

Όπως πρόσθεσε ο κ. Χρήστου, «όσο καθυστερούν οι ενδιαφερόμενοι να κλείσουν τα εισιτήριά τους, τόσο πιο ακριβά θα τα βρουν πιο μετά. Ο λόγος βρίσκεται στο γεγονός πως οι πράκτορες είχαν προαγοράσει τις θέσεις και όταν εξαντληθούν τα εισιτήρια που αγοράστηκαν με ειδικές τιμές, τότε στη συνέχεια τα πακέτα που θα είναι διαθέσιμα, θα είναι πιο ακριβά, γιατί υπάρχει πιο έντονη ζήτηση γι' αυτά».

Αναφορικά με τις ημερομηνίας που υπάρχει η μεγαλύτερη ζήτηση, το περισσότερο ενδιαφέρον είναι ακριβώς κατά τη διάρκεια των εορτών, δηλαδή οι ταξιδιώτες να περάσουν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά στο εξωτερικό. «Είναι μια εβδομάδα πριν και μια βδομάδα μετά από αυτές τις ημερομηνίες που υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για τα ταξίδια».

Το έντονο ενδιαφέρον από τους Κύπριους, για να ταξιδέψουν στο εξωτερικό, φαίνεται και μέσα από την εξάντληση ουσιαστικά των πακέτων που είχαν προσφερθεί από διάφορους πράκτορες. «Όσα πακέτα έχουν δημιουργηθεί για τα Χριστούγεννα, έχουν πωληθεί και ουσιαστικά στην παρούσα φάση, έχουν απομείνει πολύ λίγες θέσεις και όποιος προλάβει, πρόλαβε. Είναι μια πολύ καλή περίοδος για όσους θέλουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό και φαίνεται ότι αναπληρώθηκε το κενό που υπήρχε για τα ταξίδια των Κυπρίων».

Μιλώντας με αριθμούς, ο κ. Χρήστου, εκτιμά ότι έχουμε επιστρέψει σε προκορωνοϊού επίπεδα, «καθώς έχουμε ακουμπήσει ήδη τους αριθμούς του 2019 και είμαστε έτοιμοι να τους ξεπεράσουμε, με τη ζήτηση που υπάρχει και φαίνεται ότι θα συνεχίσει αυτή η ζήτηση εκτός απροόπτου. Πρέπει να σημειώσουμε όμως, ότι υπάρχει μια ανησυχία για το πόσο είναι επηρεασμένοι οι Κύπριοι  με το να ταξιδέψουν στο εξωτερικό, αλλά φαίνεται ότι ο κόσμος θέλει να ταξιδέψει και θα αποκόψει από άλλα έξοδα για να κάνει ένα ταξίδι στο εξωτερικό, καθώς είναι κάτι που του έχει λείψει από τα προηγούμενα χρόνια».

Ταυτόχρονα, όσον αφορά τον τουρισμό που θα έρθει στο νησί μας, αυτός φαίνεται ότι θα είναι στο 80% του 2019, ενώ αναμένεται να υπάρξει αύξηση το 2023. «Ίσως να μην φθάσουμε ακόμη τα επίπεδα του 2019, αλλά θα είμαστε αρκετά κοντά. Το κενό που έχει δημιουργήσει η Ρωσία στον τουρισμό, φαίνεται να μας επηρεάζει αρκετά έντονα και στον τουρισμό που αναμένουμε στο νησί μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Ο Σύνδεσμος Προστασίας Ψυχικής Υγείας συμφωνεί με Μανιφέστο Mental Health Europe ενόψει Ευρωεκλογών
Βοήθεια σε ευάλωτες ομάδες προσφέρουν Εκκλησία, δήμοι και οργανώσεις ενόψει Πάσχα
Εγκρίθηκαν 14 αιτήσεις για υπηκοότητα σε παιδιά μεικτών γάμων
Αποπληρωμή των υποχρεώσεων Δήμων & Κοινοτήτων στο ΤΑΥ, ζητεί ο Δήμος Παραλιμνίου
Κατασχέθηκαν 800 περίπου κιλά κρέας κατόπιν ελέγχων από Κτηνιατρικές Υπηρεσίες
Συνδικαλιστική ελευθερία στον στρατό ζητά η Ισότητα
Συμφωνία συνεργασίας μεταξύ Επιτροπής Δεοντολογίας Αθλητισμού και Γενική Γραμματεία Αθλητισμού Ελλάδας
Οδηγίες Ευαγγέλου να σταματήσει να αποκόπτεται το ΕΕΕ από γυναίκες στα καταφύγια
Το προσωπικό της Βουλής εκφράζει συλλυπητήρια για το θάνατο της Γεωργίας Ψαριά
Περιοδεία Υπ. Μεταφορών στην Πάφο για αξιολόγηση αναπτυξιακών έργων