Αντικατοχική εκδήλωση έξω από το Δημοτικό Μέγαρο Πάφου για καταδίκη ανακήρυξης ψευδοκράτους

Αντικατοχική εκδήλωση για καταδίκη της ανακήρυξης ψευδοκράτους πραγματοποίησαν μαθητές των σχολείων της Πάφου έξω από το Δημοτικό Μέγαρο της πόλης.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Ελεύθερη, ενωμένη πατρίδα»-Φώναξαν κατά του ψευδοκράτους μαθητές και φοιτητές (pics)

Με πλακάτ στα οποία αναγράφονταν συνθήματα όπως «έξω ο Αττίλας από την Κύπρο 1983», «Κύπρος – Πολυτεχνείο ποτέ πια φασισμός» και η «ειρήνη στην Κύπρο δεν μπορεί να εμποδιστεί» οι μαθητές διαμαρτυρήθηκαν για την ανακήρυξη του ψευδοκράτους, δηλώνοντας πως η φωνή της νέας γενιάς, η φωνή του κυπριακού λαού στέλνει ηχηρό μήνυμα ότι «η Κύπρος ανήκει στο λαό της» 

Ο αντιπρόσωπος της ΠΣΕΜ στην Πάφο και επαρχιακός συντονιστής, Δημήτρης Κανάρης, ανέφερε πως πέρασαν 39 ολόκληρα χρόνια μετά από εκείνη την ντροπιαστική απόφαση της 15ης Νοεμβρίου εκ μέρους του Ντεκτάς και της ψευδοβουλής για ανακήρυξη των κατεχομένων σε «τδβκ». Η σημερινή μέρα αποτελεί «χαστούκι» και «μαχαίρι που ξύνει την πληγή» Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, αλλά ιδίως των προσφύγων, συνέχισε.

Διερωτήθηκε «μέχρι πότε θα καθόμαστε με χέρια σταυρωμένα» κοιτάζοντας τον Πενταδάκτυλο και θα παρηγορούμε τους νεκρούς με δάφνινα στεφάνια.

Η Τουρκία, συνέχισε, εκστομίζει απειλές απέναντι στην Ελλάδα και στης Κύπρο παραβιάζοντας κάθε κανόνα του διεθνούς δικαίου, κάθε σύμβαση ποδοπατώντας την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Έμπρακτο παράδειγμα, είπε, αποτελεί η εργαλειοποίησή των προσφύγων στα σύνορα του Έβρου και οι επιτηδευμένες εισροές μεταναστών στο Αιγαίο.

Βγήκαμε για να διαδηλώσουμε, να δείξουμε τον θυμό μας, την απελπισία μας, την αγανάκτηση μας, την αδικία που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια και να φωνάξουμε τόσο δυνατά, πως δεν ξεχνάμε, ώστε να ακουστεί από την Πάφο στην Λευκωσία και από τη Λευκωσία στην Άγκυρα, ανέφερε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ημερίδα στη Λεμεσό για τη βία και την παραβατικότητα στα σχολεία
Επ. Περιβάλλοντος: Εφικτά ως το 2030 τα πρότυπα για ποιότητα αέρα
Άρχισε τη λειτουργία του το Κέντρο Έρευνας Τεχνολογίας του Δήμου Πάφου
ΠτΔ: Σταθμός η λειτουργία της Κυπριακής Ακαδημίας Επιστημών Γραμμάτων και Τεχνών
Εξαγγελία σχεδίου επιχορηγημένων διακοπών για Χαμηλοσυνταξιούχους ζητά η ΕΚΥΣΥ
Επίτιμος δημότης Αλεξανδρούπολης ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου
Ακόμη ένα πλοίο με ανθρωπιστική βοήθεια φορτώθηκε στην Κύπρο-Απέπλευσε προς Γάζα
Άδεια για επαύλεις σε ποταμό στο κατεχόμενο Μπελαπάις μετά από πιέσεις Τατάρ
Ζητά σύσκεψη στο Προεδρικό για το μέλλον του Τσιρείου η Επιτροπή Παιδείας
Έντονη αντίδραση Ισότητας για τους ωρομίσθιους ταχυδρομικούς διανομείς-«Αδιαφορία από τη Διεύθυνση»