Στο κάδρο των ερευνών τρεις γιατροί για αμέλεια πίσω από τον θάνατο της Ιωάννας

Στο κάδρο των ερευνών της Αστυνομίας, σε σχέση με τον θάνατο της 15χρονης Ιωάννας Μ. Σκορδή από τον Κορμακίτη, η οποία απεβίωσε τον Οκτώβριου του 2022, βρίσκονται τελικά τρεις γιατροί του Μακάρειο Νοσοκομείου, για τους οποίους ο Υπουργός Υγείας, απέστειλε επιστολή στην Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας, ζητώντας όπως τεθούν σε διαθεσιμότητα, μέχρι την ολοκλήρωση του έργου των Αρχών.    

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ποινική έρευνα κατά γιατρού για τον θάνατο της Ιωάννας-Ζήτησε διαθεσιμότητα ο Χατζηπαντέλα

Η άτυχη Ιωάννα, πριν από ένα χρόνο υποβλήθηκε σε επέμβαση στο Μακάρειο Νοσοκομείο για μεταμόσχευση νεφρού, ενώ μετέπειτα έγινε η διαπίστωση για τους όγκους που είχε εμφανίσει η 15χρονη.

Οι γονείς της 15χρονης προέβησαν σε καταγγελία για ιατρική αμέλεια ενώπιον του Υπουργείο Υγείας, το οποίο όρισε ερευνών λειτουργό, ενώ μετά από εξετάσεις, διαπίστωσε πως εκ πρώτης όψεως προκύπτει ζήτημα ιατρικής αμέλειας.

Ακολούθως ο φάκελος διαβιβάστηκε στην Νομική Υπηρεσία, η οποία στη συνέχεια έδωσε οδηγίες στην Αστυνομία για έναρξη ποινικής υπόθεσης σε βάρος τριών γιατρών, ώστε να διεξάγει έρευνες και να διαπιστωθεί κατά πόσο στοιχειοθετούνται σε βάρος τους ποινικά αδικήματα. 

Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, ανέφερε πως ο φάκελος της υπόθεσης διαβιβάστηκε πριν από περίπου δύο εβδομάδες από την Νομική Υπηρεσία στον Αρχηγό, με οδηγίες για έναρξη ποινικής έρευνας, η οποία όπως είπε, άρχισε από την πρώτη μέρα. 

Οι ανακριτές άρχισαν να μελετούν τον φάκελο της υπόθεσης και τα όσα καταγράφει στο πόρισμα του ο ερευνών λειτουργός του Υπουργείου Υγείας, ενώ ακολούθως θα αρχίσουν την λήψη καταθέσεων από όλους τους εμπλεκόμενους.  

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ, Πάμπος Χαριλάου, σχολιάζοντας την εκπομπή Alpha Ενημέρωση την υπόθεση, συνέστησε υπομονή για να γίνει καταγραφή των γεγονότων, ενώ ερωτηθείς για την διαθεσιμότητα των γιατρών, ανέφερε πως εάν όντως η ΕΔΥ ανάψει το πράσινο φως, τότε «θα γίνουν οι ενέργειες που απαιτούνται για να μην μείνουν οι θέσεις στο νοσοκομείο ορφανές έστω και για λίγο», τονίζοντας πως κανένα παιδί δεν θα μείνει χωρίς την πρέπουσα φροντίδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Νεκρός 62χρονος σε κτηνοτροφική μονάδα στην Αραδίππου-Απαντήσεις από τη νεκροτομή

Δειτε Επισης

Αυξημένη τροχαία κίνηση στον αυτοκινητόδρομο λόγω τροχαίου
Ανέκοψαν όχημα για έλεγχο και εντόπισαν 120 κροτίδες-Συνελήφθη 22χρονος
Διευκρινήσεις Δήμου Λεμεσού για την κατάρρευση προέκτασης οροφής κτιρίου
Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας, Κυριάκος Χαραλάμπους
Τέλος στις κακοποιήσεις παιδιών ζητούν από Χαρτσιώτη μαθητές μέσω τέχνης (pics)
Παρατείνεται μέχρι τον Αύγουστο η δίκη του Κενάν Αγιάζ
Δύο καραμπόλες στο ίδιο σημείο στον αυτοκινητόδρομο-Στο νοσοκομείο τέσσερα πρόσωπα
Υπ. Δικαιοσύνης: Στο τελικό στάδιο η πρόσληψη 259 πυροσβεστών
Πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα προκάλεσε προβλήματα σε πασσάλους της ΑΗΚ και σε λάστιχα άρδευσης
Δεν σταματούν οι βομβιστικές επιθέσεις, έκρηξη σε γκαράζ οικίας στη Λακατάμια-Ζημιές σε ένα όχημα