Σάββατο 28 Ιαν, 2023 | Επικοινωνία
trans gif

Πρώτη συνάντηση υπουργού Υγείας και νέου προέδρου ΔΣ του ΟΑΥ μετά το διορισμό του

  04/10/2022 15:38
Πρώτη συνάντηση υπουργού Υγείας και νέου προέδρου ΔΣ του ΟΑΥ μετά το διορισμό του

Πρώτη συνάντηση υπουργού Υγείας και νέου προέδρου ΔΣ του ΟΑΥ μετά το διορισμό του

  04/10/2022 15:38

Την πρώτη τους συνάντηση είχαν σήμερα, ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλα και ο νέος πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας, Σταύρος Μιχαήλ, λίγες ώρες μετά τον επίσημο διορισμό του από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Κατά την πρώτη τους συνάντηση, Χατζηπαντέλα και Μιχαήλ, συζήτησαν τις προτεραιότητες του Οργανισμού, με στόχο της παροχή ισότιμης και απρόσκοπτης πρόσβασης σε ψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας στους πολίτες.

Υπενθυμίζεται πως, νωρίτερα, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την πρόταση του υπουργού Υγείας για διορισμό του κ. Μιχαήλ και σύμφωνα με τις δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Μάριου Πελεκάνου «η θητεία του λήγει στις 8 Ιανουαρίου 2023. Επίσης, το Υπουργικό ανανέωσε τον διορισμό του κ. Μίλτου Μιλτιάδους ως μέλος του Δ.Σ. του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας και αντιπρόσωπο της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου (ΟΣΑΚ) για πενταετή θητεία».

Ο κ. Μιχαήλ εργάστηκε στη Στατιστική Υπηρεσία και στη συνέχεια, στο Υπουργείο Οικονομικών, υπηρετώντας σε όλες τις βαθμίδες της δομής του Υπουργείου. Σημαντικός σταθμός της επαγγελματικής του πορείας, η επί 17 συναπτά χρόνια εκτέλεση καθηκόντων ως Διευθυντής του προϋπολογισμού και δημοσιονομικού ελέγχου στο Υπουργείο Οικονομικών.

Τον περασμένο Ιούνιο αφυπηρέτησε από τη δημόσια υπηρεσία και συγκεκριμένα από τη θέση του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Μεταφορών. Το γεγονός ότι τόσα χρόνια υπηρετούσε το δημόσιο προσμετράται υπέρ του, καθώς αρμόδιες πηγές τον χαρακτηρίζουν άψογο τεχνοκράτη, που θα βοηθήσει αρκετά τον ΟΑΥ και το ΓεΣΥ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Διορίστηκε επίσημα στη θέση του προέδρου του ΔΣ του ΟΑΥ ο Σταύρος Μιχαήλ

Σημειώνεται ότι η Κυβέρνηση είχε θέση στο τραπέζι το όνομα του τέως Προέδρου της Βουλής, Αδάμου Αδάμου, αφού πρόκειται για ένα άτομο κοινής αποδοχής, που χαίρει σεβασμού και εκτίμησης, ενώ γνωρίζει καλά τα θέματα υγείας, όντας και ο ίδιος παθολόγος. Ωστόσο, ο ίδιος αρνήθηκε την πρόταση, αφού θεώρησε ότι θα προκύψει ασυμβίβαστο λόγω της εργασίας της συζύγου του, αναπτύσσοντας το σκεπτικό του ο ίδιος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η άρνηση του κ. Αδάμου είχε αφήσει ξεκρέμαστο το Υπουργείο Υγείας, δεδομένου ότι ο πολιτικός προϊστάμενος είχε προχωρήσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, με τα κόμματα και τους αρμόδιους φορείς, για αποδοχή του διορισμού του πρώην βουλευτή. Έτσι, ο υπουργός Υγείας είχε ένα αρκετά πιεσμένο Σαββατοκύριακο, ώστε να καταλήξει στον κ. Μιχαήλ, ενώ οι λεπτομέρειες φαίνεται να κλείδωσαν το βράδυ της Δευτέρας, όταν και ο υπουργός είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας