Διορίστηκε επίσημα στη θέση του προέδρου του ΔΣ του ΟΑΥ ο Σταύρος Μιχαήλ

Ανακοίνωσε και επίσημα το διορισμό του Σταύρου Μιχαήλ στη θέση του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας, το Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο ενέκρινε την πρόταση του Μιχάλη Χατζηπαντέλα, ο οποίος εργάστηκε πυρετωδώς, μέχρι να καταλήξει στο κατάλληλο άτομο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Εντός της ημέρας οι ανακοινώσεις για διάδοχο Αντωνίου-Κλείδωσε το όνομα

Όπως αναφέρεται στην δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Μάριου Πελεκάνου, το Υπουργικό Συμβούλιο διόρισε τον κ. Σταύρο Μιχαήλ ως Πρόεδρο του Δ.Σ. του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας. Η θητεία του λήγει στις 8 Ιανουαρίου 2023. Επίσης, το Υπουργικό ανανέωσε τον διορισμό του κ. Μίλτου Μιλτιάδους ως μέλος του Δ.Σ. του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας και αντιπρόσωπο της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου (ΟΣΑΚ) για πενταετή θητεία.

Ο κ. Μιχαήλ εργάστηκε στη Στατιστική Υπηρεσία και στη συνέχεια, στο Υπουργείο Οικονομικών, υπηρετώντας σε όλες τις βαθμίδες της δομής του Υπουργείου. Σημαντικός σταθμός της επαγγελματικής του πορείας, η επί 17 συναπτά χρόνια εκτέλεση καθηκόντων ως Διευθυντής του προϋπολογισμού και δημοσιονομικού ελέγχου στο Υπουργείο Οικονομικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ράβε ξήλωνε για διάδοχο Αντωνίου-Φωτιές Κουλία με την πρόταση που γκρεμίζει ΓεΣΥ

Τον περασμένο Ιούνιο αφυπηρέτησε από τη δημόσια υπηρεσία και συγκεκριμένα από τη θέση του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Μεταφορών. Το γεγονός ότι τόσα χρόνια υπηρετούσε το δημόσιο προσμετράται υπέρ του, καθώς αρμόδιες πηγές τον χαρακτηρίζουν άψογο τεχνοκράτη, που θα βοηθήσει αρκετά τον ΟΑΥ και το ΓεΣΥ.

Υπενθυμίζεται ότι η Κυβέρνηση είχε θέση στο τραπέζι το όνομα του τέως Προέδρου της Βουλής, Αδάμου Αδάμου, αφού πρόκειται για ένα άτομο κοινής αποδοχής, που χαίρει σεβασμού και εκτίμησης, ενώ γνωρίζει καλά τα θέματα υγείας, όντας και ο ίδιος παθολόγος. Ωστόσο, ο ίδιος αρνήθηκε την πρόταση, αφού θεώρησε ότι θα προκύψει ασυμβίβαστο λόγω της εργασίας της συζύγου του, αναπτύσσοντας το σκεπτικό του ο ίδιος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η άρνηση του κ. Αδάμου είχε αφήσει ξεκρέμαστο το Υπουργείο Υγείας, δεδομένου ότι ο πολιτικός προϊστάμενος είχε προχωρήσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, με τα κόμματα και τους αρμόδιους φορείς, για αποδοχή του διορισμού του πρώην βουλευτή. Έτσι, ο υπουργός Υγείας είχε ένα αρκετά πιεσμένο Σαββατοκύριακο, ώστε να καταλήξει στον κ. Μιχαήλ, ενώ οι λεπτομέρειες φαίνεται να κλείδωσαν το βράδυ της Δευτέρας, όταν και ο υπουργός είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δείχνει ασυμβίβαστο το πόρισμα για Αντωνίου-Κλήθηκε εκτάκτως στο Προεδρικό

Ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για το πόρισμα της Επιτροπής για Ασυμβίβαστο

Στο μεταξύ, στην τελική ευθεία έχουν μπει και οι διαδικασίες της Επιτροπής Διερεύνησης Ασυμβίβαστου, ώστε να ολοκληρώσει το πόρισμα για τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΥ. Συγκεκριμένα, την τρέχουσα εβδομάδα η Επιτροπή αναμένεται να «ανακρίνει» τους εκπροσώπους των συνδικαλιστικών οργανώσεων, αφού λόγω προβλήματος δεν κατέστη δυνατό να γίνει τις προηγούμενες μέρες.

Η Επιτροπή Διερεύνησης του Ασυμβίβαστου, εξάλλου, αν και δεν είχε εντολή να διερευνήσει τα τρία πρόσωπα που διορίστηκαν πρόσφατα στο ΔΣ του ΟΑΥ, τους κάλεσε όπως συμπληρώσουν την υπεύθυνη δήλωση και σε περίπτωση που χρειαστεί, θα τους θέσει υπό το μικροσκόπιό της. Την ίδια υπεύθυνη δήλωση αναμένεται να συμπληρώσει και ο νέος πρόεδρος του ΔΣ, ώστε να είναι σε θέση η Επιτροπή να γνωρίζει και για τον συγκεκριμένο αν υπάρχει ενδεχόμενο να προκύψει ασυμβίβαστο και να μην τρέχει η Επιτροπή κατόπιν εορτής.

Το πόρισμα της Επιτροπής κρίνεται υψίστης σημασίας, καθώς σε περίπτωση που εντοπιστεί ασυμβίβαστο και για άλλα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τότε το Υπουργείο Υγείας θα πρέπει να προωθήσει άμεσα κανονισμούς για τροποποίηση της νομοθεσίας, που θα κάνει ξεκάθαρη αναφορά τι θεωρείται ασυμβίβαστο και στη συνέχεια να προωθηθούν στη Βουλή, για συζήτηση και έγκριση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σεβαστό μεν, αντιδράσεις δε για το ασυμβίβαστο στο Θωμά Αντωνίου

Δειτε Επισης

Σκαρφαλώνει στους 37 βαθμούς η θερμοκρασία-Δεν υποχωρεί η σκόνη
Πώς τοποθετούνται οι συνταξιούχοι για το πασχαλινό επίδομα-«Ούτε οι μισοί δεν θα το πάρουν»
Δίνει μάχη με το χρόνο το ΥΠΑΝ για αντιμετώπιση της παραβατικότητας στα σχολεία-Οι δύο δράσεις στα σκαριά
Ο Μητροπολίτης Πάφου δώρισε λάδι και πουργούρι για πολύτεκνες οικογένειες για το Πάσχα
Η ΕΚΥΣΥ ζητεί τα κριτήρια που ίσχυαν πριν την τραπεζική κρίση για πασχαλινό επίδομα
Τις προκλήσεις για Κύπρο ως μικρή αγορά για φάρμακα εξήγησε στις Βρυξέλλες ο Δαμιανός
Τις πανευρωπαϊκές κάρτες αναπηρίας και στάθμευσης ενέκρινε το ΕΚ
Άρον-άρον στην Ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-«Παράνομα οι πληρωμές Μαρτίου»
Ανάθεση βελτίωσης οδού Τσερίου ύψους €9,8 εκ. από Δήμο Στροβόλου
Την Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης 2023 διεκδικεί ο νέος Δήμος Κουρίου