Δευτέρα 4 Ιουλ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

«Η Δύση ετοιμαζόταν για εισβολή στη γη μας»-Η παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία

  09/05/2022 11:50
«Η Δύση ετοιμαζόταν για εισβολή στη γη μας»-Η παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία

«Η Δύση ετοιμαζόταν για εισβολή στη γη μας»-Η παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία

  09/05/2022 11:50

Η ομιλία του Πούτιν στην «Κόκκινη Πλατεία» είχε συγκεντρώσει το ενδιαφέρον των ΜΜΕ αλλά και αναλυτών που εκτιμούσαν ότι ο Ρώσος πρόεδρος θα μπορούσε να αξιοποιήσει την 9η Μαΐου – μέρα νίκης της Ρωσίας επί της ναζιστικής Γερμανίας – για να ανακοινώσει τα σχέδιά του σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ωστόσο ο Βλαντιμίρ Πούτιν περιορίστηκε στις αναφορές για τη μεγάλη νίκη της Ρωσίας στον Β’ ΠΠ, και στην επίθεση στο ΝΑΤΟ για επιθετική πολιτική.

Η ομιλία του Πούτιν

Με τα συγχαρητήρια και την τιμή στους νικητές του «Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου», αλλά και τους προστάτες σήμερα του Ντόνμπας, στην ανατολική Ουκρανία, άρχισε την ομιλία του στην Κόκκινη Πλατεία ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, επ’ ευκαιρία της 77ης επετείου της λήξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

O πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν χαιρέτισε τον «θρίαμβο» της Σοβιετικής Ένωσης επί της ναζιστικής Γερμανίας, σημειώνοντας ότι πρόκειται για μια ιερή μέρα για όλους τους Ρώσους

Είπε ότι ήταν ένα «πρωτοφανές κατόρθωμα ηρωισμού» και ότι η Ρωσία πρέπει να διασφαλίσει ότι «η φρίκη του φασισμού δεν θα επαναληφθεί ποτέ».

Την ίδια στιγμή εξαπέλυσε επίθεση στις χώρες του ΝΑΤΟ,  λέγοντας ότι η Ρωσία προσπάθησε «μάταια» να καταλήξει σε ένα συμβιβασμό σε θέματα ασφάλειας.

«Οι χώρες του ΝΑΤΟ δεν ήθελαν να μας ακούσουν… αυτό σημαίνει ότι στην πραγματικότητα είχαν εντελώς διαφορετικά σχέδια. Να εισβάλουν στη γη μας».

«Αποτρεπτικός» ο πόλεμος στην Ουκρανία

«Προετοιμάζουν ανοιχτά μια άλλη τιμωρητική επιχείρηση» στην περιοχή Ντονμπάς της Ουκρανίας και είπε ότι υπάρχει μια «απαράδεκτη απειλή για εμάς ακριβώς στα σύνορά μας». «Οι ενέργειές μας», πρόσθεσε, «είχαν αποτρεπτικό σκοπό».

«Στο Κίεβο έλεγαν ότι μπορεί να αποκτήσουν πυρηνικά όπλα και το ΝΑΤΟ άρχισε να εξερευνά τα εδάφη κοντά μας και αυτό έγινε μια προφανής απειλή για τη χώρα μας και τα σύνορά μας. Όλα μας έλεγαν ότι υπάρχει ανάγκη να πολεμήσουμε».

Οι εθελοντές και τα ρωσικά στρατεύματα στην περιοχή Ντονμπάς της ανατολικής Ουκρανίας  πολεμούν για την πατρίδα τους, δήλωσε, «Πολεμάτε για την Πατρίδα σας, για το μέλλον της».

«Ο θάνατος κάθε στρατιώτη και αξιωματικού είναι επώδυνος για εμάς», σημείωσε. «Το κράτος θα κάνει τα πάντα για να φροντίσει αυτές τις οικογένειες».

Στη συνέχεια κάλεσε για ενός λεπτού σιγής για τα θύματα του Β΄ΠΠ αλλά και για τους Ρώσους στρατιώτες που έχασαν τη ζωή τους στο Ντονμπάς.

4213289238291303 image
4213289309427759 image

Έκλεισε την ομιλία του με τα εξής λόγια: «Η Ουκρανία δεν έχει καμία σχέση με τη Ρωσία: «Δόξα στις ένδοξες ένοπλες δυνάμεις μας, για τη Ρωσία, για τη νίκη! Ζήτω!»

Πηγή: In.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: LIVE: Σε εξέλιξη η… επίδειξη δύναμης του Πούτιν-Η παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας