Έκαναν συντρίμμια και αποκαΐδια ρωσική φάλαγγα οι Ουκρανοί κοντά στο Κίεβο (pics)

Φωτoγραφίες που έρχονται στο φως από την Ουκρανία δείχνουν μια καμένη ρωσική φάλαγγα αρμάτων μάχης που έγινε στάχτη από τους Ουκρανούς.

Ο μεγαλύτερος πόλεμος στην Ευρώπη μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο μαίνεται εδώ και επτά ημέρες - αλλά η προέλαση του Βλαντιμίρ Πούτιν προς την πρωτεύουσα Κίεβο φαίνεται να έχει σταματήσει, καθώς οι γενναίοι Ουκρανοί αντιστέκονται.

Σε ολόκληρη την κατεστραμμένη από τον πόλεμο χώρα, οι Ουκρανοί συνεχίζουν να προβάλλουν σθεναρή αντίσταση στον εισβολέα.

Εικόνες από την πόλη Bucha - μόλις 30 χλμ από την πρωτεύουσα της Ουκρανίας Κίεβο, απεικονίζουν τα συντρίμμια, ό,τι τελοσπάντων απέμεινε, από τα ρωσικά άρματα μάχης και τον στρατιωτικό εξοπλισμό των Ρώσων, που περνούσε από το σημείο όταν τους επιτέθηκαν οι Ουκρανοί που υπερασπίζονταν την πόλη τους.

Πλάνα προηγουμένως έδειχναν τη φάλαγγα των ρωσικών τανκς να κινείται προς την πόλη, κοντά στην αεροπορική βάση Gostomel, το απόγευμα της Κυριακής, πριν η φάλαγγα καταστραφεί.

Οι φωτογραφίες ήρθαν στο φως της δημοσιότητας χθες.

 

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

Πώς καταστράφηκε η ρωσική φάλαγγα κοντά στο Κίεβο

Στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες δήλωσαν ότι οι Ρώσοι πιθανότατα εξοντώθηκαν από το ουκρανικό πυροβολικό και τα πλήγματα μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Οι Ουκρανοί, μετά την ρωσική εισβολή συσπειρώθηκαν για να βοηθήσουν στην καταπολέμηση των Ρώσων - με ορισμένους να πετούν ακόμη και μολότοφ που έφτιαξαν σπίτι τους στα οχήματα των Ρώσων.

Πανηγυρίζουν οι Ουκρανοί για τη φάλαγγα των Ρώσων που έκαψαν

Ο Eanatolii Fedoruk, ο δήμαρχος της Bucha, πανηγύρισε την ήττα των Ρώσων λέγοντας: «Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας σταμάτησαν τη φάλαγγα του εχθρού… Αυτά είναι τα αποτελέσματα της εισβολής τους και του έργου των ενόπλων δυνάμεων μας. Δυστυχώς, σπίτια υπέστησαν επίσης ζημιές, αλλά θα ξαναχτίσουμε. Εύχομαι υγεία στις ένοπλες δυνάμεις μας που εργάστηκαν πολύ καλά. Όλα θα είναι Ουκρανία».

Ο Ζελένσκι δήλωσε ότι 6.000 Ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί τώρα στις πρώτες έξι ημέρες των μαχών.

Τι συμβαίνει με τον ρωσικό στρατό στην Ουκρανία

Αμερικανοί αξιωματούχοι του υπουργείου Άμυνας δήλωσαν ότι το ηθικό έχει εξασθενήσει σε ορισμένες ρωσικές μονάδες - και κάποιοι, μάλιστα έχουν παραδοθεί στην Ουκρανία χωρίς μάχη.

Αν και τα μάτια του κόσμου παραμένουν στραμμένα στη μαζική ρωσική φάλαγγα μήκους 40 μιλίων έξω από το Κίεβο, ο ίδιος αξιωματούχος ανέφερε ότι η επίθεση του Πούτιν στην πρωτεύουσα έχει σταματήσει.

Ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Dr Jack Watling δήλωσε ότι υπάρχουν ενδείξεις για χαμηλό ηθικό μεταξύ των ρωσικών στρατευμάτων - αναφέροντας χαμένες και μπερδεμένες μονάδες και την έκπληξή τους όταν πρωτο-δέχθηκαν πυρά από Ουκρανούς. Και συμπλήρωσε μιλώντας στο BBC: «Έχουμε ακούσει αναφορές ότι καταστρέφουν τον εξοπλισμό τους επειδή δεν θέλουν να πάνε να πολεμήσουν».

Οι κάτοικοι έχουν εξοπλιστεί με όπλα και βόμβες μολότοφ, καθώς προετοιμάζονται για αυτό που θα μπορούσε να είναι μια παρατεταμένη πολιορκία του Κιέβου.

Αυτοσχέδια οδοφράγματα από ελαστικά, φορτηγά και κάδους απορριμμάτων έχουν στηθεί ενόψει της υπεράσπισης του Κιέβου.

Πινακίδες εμφανίστηκαν στην πρωτεύουσα που έγραφαν: «Το Κίεβο είναι ένα από τα σημαντικότερα σημεία της πόλης: Ρώσε στρατιώτη, πήγαινε στο διάολο».

Άλλες έλεγαν «ο Πούτιν χάθηκε» και «όλος ο κόσμος είναι με την Ουκρανία».

Οι ρωσικές δυνάμεις πιστεύεται ότι στοχεύουν να καταλάβουν την πρωτεύουσα για να ανατρέψουν την κυβέρνηση υπό τον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Οι φόβοι εξαπλώνονται ότι η Ρωσία θα στραφεί σε πιο μαζικούς βομβαρδισμούς σε μια προσπάθεια να αποδυναμώσει την αποφασιστικότητα της Ουκρανίας.

Οι ειρηνευτικές συνομιλίες αναμένεται να συνεχιστούν σήμερα - αλλά υπάρχουν υπάρχουν λίγες ελπίδες για πρόοδο.

Τουλάχιστον 136 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 13 παιδιά, έχουν πλέον σκοτωθεί στην Ουκρανία από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε ο ΟΗΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Προηγήθηκε τηλέφωνο της Αστυνομίας στο «Δημητρούι»-Περίμεναν από πριν οι δράστες, πολίτες ενημέρωσαν τις Αρχές
Η κατάσταση στο μέτωπο με τη Ρωσία έχει επιδεινωθεί, παραδέχεται ο αρχιστράτηγος Ουκρανίας
Χάθηκαν τα ίχνη 29χρονου εδώ και τρεις μέρες στην Πάφο (pic)
Καθηγητής στις ΗΠΑ κατηγόρησε διευθυντή για ρατσισμό με ηχητικό φτιαγμένο από τεχνητή νοημοσύνη
Νέα στοιχεία για τη φονική συμπλοκή έξω από κλαμπ στην Ελλάδα-Εξετάζουν αν υπήρχε και δεύτερο μαχαίρι
Βγήκε στο Ιόνιο το τουρκικό ελικοπτεροφόρο Anadolu-Συμμετείχε σε άσκηση του ΝΑΤΟ
Έσπασαν την μπάρα του πάρκινγκ της Μαρίνας Λεμεσού για να μην πληρώσουν-Τους τσάκωσαν και ανέσυραν μαχαίρι
Επεφύλαξε την απόφασή του το Δικαστήριο για τους συλληφθέντες για τα επεισόδια στην ΑΔΕ Λεμεσού
Στο Πεκίνο ο Έλον Μασκ-Ζητά να λειτουργούν και στην Κίνα τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό
Επέστρεψαν στις χώρες τους άλλοι 181 παράτυποι μετανάστες-Ξεπέρασαν τις 3.500 οι επιστροφές φέτος