Σάλος στο Ισραήλ, νεκρός επτάχρονος Παλαιστίνιος-Έπαθε ανακοπή ενώ τον κυνηγούσαν στρατιώτες

Ένα 7χρονο παιδί από την Παλαιστίνη πέθανε από ανακοπή καρδιάς την ώρα που το κυνήγησαν Ισραηλινοί στρατιώτες στη Δυτική Όχθη την Πέμπτη, σύμφωνα με τον πατέρα του. Ο Ισραηλινός στρατός απορρίπτει αυτή την εκδοχή ενώ και οι ΗΠΑ εκφράζουν τη θλίψη τους για το συμβάν και να ζητούν έρευνες. 

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του πατέρα του, ο 7χρονος Ραγιάν Σουλεϊμάν επέστρεφε σπίτι του από το σχολείο μαζί με συμμαθητές του στο χωριό Τούκου, όταν άρχισαν να τους κυνηγούν οι Ισραηλινοί στρατιώτες και «πέθανε επί τόπου από τον φόβο του». 

 Ιατροδικαστής που εξέτασε το αγόρι δήλωσε ότι δεν έφερε σημάδια από τραυματισμούς και επιβεβαίωσε ότι ο θάνατός του φαίνεται να οφείλεται σε ανακοπή καρδιάς. Το υπουργείο Εξωτερικών της Παλαιστίνης καταδίκασε το περιστατικό, χαρακτηρίζοντάς το «φρικτό έγκλημα» του Ισραήλ.

Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε ότι τα στρατεύματα που βρίσκονταν στην περιοχή την ώρα που σημειώθηκε το περιστατικό αναζητούσαν Παλαιστίνιους που φέρονται να κατέφυγαν στο χωριό αφού πέταξαν πέτρες εναντίον οδηγών.

«Αρχική έρευνα έδειξε ότι δεν υπάρχει σύνδεση μεταξύ των ερευνών που διεξήγαγαν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις στην περιοχή και τον τραγικό θάνατο του παιδιού», πρόσθεσε.

Στην Ουάσινγκτον ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Βένταντ Πατέλ δήλωσε ότι «οι ΗΠΑ είναι συγκλονισμένες από τον θάνατο ενός αθώου παιδιού από την Παλαιστίνη».

«Στηρίζουμε τη διεξαγωγή ενδελεχούς και άμεσης έρευνας στις συνθήκες γύρω από τον θάνατο του παιδιού» παράλληλα με την έρευνα του ισραηλινού στρατού, πρόσθεσε.

Πηγή: Έθνος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δειτε Επισης

Η Αίγυπτος προτείνει μεσοπρόθεσμη συμφωνία εκεχειρίας με απελευθέρωση 20-40 ομήρων
Στο Λονδίνο εκλήθη ο Ρώσος πρεσβευτής μετά τη σύλληψη για υπόθεση εμπρησμού που σχετίζεται με την Ουκρανία
Επιστρέφει στα δημόσια καθήκοντα ο βασιλιάς Κάρολος
Μία 60χρονη στέφθηκε Μις Μπουένος Άιρες-«Εκπροσωπώ νέο παράδειγμα στα καλλιστεία»
Για ναζιστική νοοτροπία κατηγορεί τον Νετανιάχου ο Ερντογάν
Δασκάλα παραδέχτηκε ότι σκότωσε τον σύντροφό της και τον έθαψε στον κήπο
Επίσημο τέλος στο κέντρο παρακολούθησης της εκεχειρίας στο Ναγκόρνο Καραμπάχ
Επείγουσα εκκένωση δύο νοσοκομείων στο Κίεβο υπό τον φόβο ρωσικών επιδρομών
Η Σαουδική Αραβία θα φιλοξενήσει Άραβες και Ευρωπαίους ΥΠΕΞ για συνομιλίες για τη Γάζα
Ανέβαλε το ταξίδι του στην Ουάσινγκον ο Ταγίπ Ερντογάν