Σε αλάνα λίγα μέτρα από την Αστυνομία βίαζε ο 42χρονος τη 12χρονη

Σε απόσταση αναπνοής από την ομάδα ΔΙΑΣ της Δυτικής Αττικής και τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών ήταν η αλάνα που πήγαινε για να βιάσει το 12χρονο κοριτσάκι ο 42χρονος Ιωάννης Σοφιανίδης, προφυλακισμένος για την υπόθεση βιασμού και μαστροπείας του παιδιού στα Σεπόλια.  

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha, τις άρρωστες διαστροφές του ο Σοφιανίδης τις έβγαζε στο 12χρονο παιδί σε μια αλάνα πέντε λεπτά από την Ομόνοια, πίσω από τα ΚΤΕΛ στον Κηφισό όπου τις νυχτερινές ώρες δεν υπάρχει κίνηση.

Το γεγονός ότι πήγαινε εκεί το παιδί έχει επιβεβαιώσει και ο ίδιος ο Σοφιανίδης στην απολογία του. Εξοργίζοντας ο 42χρονος επιχείρησε να ρίξει τις ευθύνες στην ίδια τη 12χρονη που βίαζε. Όπως φέρεται να είπε στην απολογία του «η 12χρονη με προκαλούσε, είχαμε βρεθεί πίσω από τα ΚΤΕΛ του Κηφισού. Δεν έχω καμία σχέση με τον συγκατηγορούμενο μου. Το παιδί με πίεζε να βρισκόμαστε. Έχω βρεθεί μαζί της λίγες φορές».

«Δεν την πήγα ποτέ σε οίκο ανοχής»

Την ίδια στιγμή, στις φυλακές Γρεβενών κρατείται ο βασικός κατηγορούμενος της υπόθεσης του βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης στα Σεπόλια, Ηλίας Μίχος, ο οποίος είναι… λαλίστατος χωρίς το παραμικρό ίχνος μεταμέλειας για τις αποτρόπαιες πράξεις που του αποδίδονται.

Λίγες ώρες μετά τις απαράδεκτες δηλώσεις του που έκανε λόγο για «συναίνεση» με ένα 12χρονο παιδί, επανέρχεται αρνούμενος οποιαδήποτε εμπλοκή σχετικά με τον οίκος ανοχής που φέρεται να εξέδιδε τη 12χρονη.

«Δεν έχω πάει ποτέ την 12χρονη σε οίκο ανοχής. Δεν έχω καμία επαφή με την οικογένειά μου, δεν με έχουν επισκεφθεί, δεν θέλουν καν να μου μιλάνε» ισχυρίζεται ο ίδιος, μιλώντας στο MEGA.

Σημειώνεται πως ο Ηλίας Μίχος βρίσκεται από το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου στις φυλακές των Γρεβενών. Ο 53χρονος, υπό τον φόβο των επεισοδίων αλλά και λόγω των υγειονομικών διατάξεων, βρέθηκε σε κελί καραντίνας, ελέω κορωνοϊού, όπου και θα παραμείνει για πέντε ημέρες.

Στη συνέχεια, το συμβούλιο των φυλακών θα αποφασίσει σε ποιο κελί θα πάει και ποιος ή ποιοι θα είναι οι συγκρατούμενοί του.

Συνεχίζονται οι έφοδοι

Την ίδια στιγμή, ο κύκλος των ερευνών για τη φρικιαστική υπόθεση διευρύνεται, με τις Αρχές να αναζητούν όλα τα πρόσωπα που εμπλέκονται πιθανότατα ακόμη και σε κύκλωμα παιδεραστίας. Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιούνται έφοδοι σε οίκους ανοχής προκειμένου να βρεθεί ο εγκέφαλος που έδινε τον χώρο στον 53χρονο για να κάνει πραγματικότητα τα αρρωστημένα πάθη του.

Οι έρευνες της αστυνομίας επικεντρώνονται σε δύο πρόσωπα – κλειδιά τα οποία φέρεται να είχαν ενεργό ρόλο στο κύκλωμα παιδεραστίας. Ο πρώτος είναι ο υπεύθυνος του οίκου ανοχής που υποδεχόταν τον Ηλία Μίχο όταν πήγαινε εκεί με την 12χρονη. Είναι ένας άντρας 30-40 ετών, όπως περιγράφει η ανήλικη στην κατάθεση της.

Σύμφωνα με τον αστυνομικό συντάκτη των εφημερίδων «ΤΑ ΝΕΑ» και «ΤΟ ΒΗΜΑ», Βασίλη Λαμπρόπουλο, ο ίδιος παρουσιάζεται ως… διαχειριστής όχι μόνο του συγκεκριμένου οίκου ανοχής στον οποίο εκπόρνευαν τη 12χρονη, αλλά και άλλων οίκων ανοχής στην Αθήνα. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ υπολογίζουν τον αριθμό τους σε 10-15.

Ο άνδρας -σύμφωνα με τις αρχικές καταθέσεις και όσα έχει μνημονεύσει η 12χρονη- φέρεται να ήταν αυτός που συνεννοούνταν με τον Ηλία Μίχο προκειμένου η 12χρονη να πηγαίνει στον οίκο ανοχής και να τη βιάζουν.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, ο άνδρας είναι γνωστός στις Αρχές, καθώς έχει συλληφθεί και άλλες φορές για υποθέσεις μαστροπείας και σωματεμπορίας. Ο άνδρας ήλεγχε τους οίκους ανοχής μέσα από κάμερες που είχε στο κινητό του τηλέφωνο, με τις Αρχές να αναζητούν τα καταγραφικό.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, μία φορά την εβδομάδα τουλάχιστον πήγαινε η 12χρονη και βιαζόταν. Κάτι που σημαίνει ότι σε ένα βάθος χρόνου 3-4 μηνών που υποστηρίζει ο Μίχος ότι εκτυλίχθηκε η υπόθεση και με δεδομένο ότι το παιδί δεχόταν σχεδόν πέντε βιαστές στη μισή ώρα, τότε εύλογα μπορεί να υποθέσει κάποιος ότι ο αριθμός των βιαστών μπορεί να φτάνει κάπου ανάμεσα στα 60 με 80 άτομα, πολλοί εκ των οποίων να μην είναι επαναλαμβανόμενοι. Αυτό σημαίνει ότι η σχετική λίστα των βιαστών μεγαλώνει σε απρόβλεπτο νούμερο.

Παράλληλα, οι έρευνες των Αρχών εστιάζουν και σε ένα ακόμη άτομο που φαίνεται ότι παίζει τον ίδιο ρόλο με τον 53χρονο.

Είναι πιθανότατα το άτομο με το ψευδώνυμο «Μ», το δεξί χέρι του 53χρονου κατηγορούμενου. Ο μαστροπός – ατζέντης, «εισπράκτορας» και συνοδός της 12χρονης στα ραντεβού με τους βιαστές.

Πηγή: in.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Δειτε Επισης

Παρέμβαση ΠτΔ για αλλαγές κρεβατιού και αποχωρητήριων στο νοσοκομείο Τροόδους-«Ντρέπομαι που χρειάστηκε να γίνει»
Επισκέψεις αρχηγών κρατών για στήριξη του σχέδιου Αμάλθεια ανακοίνωσε ο Πρόεδρος
Η πληροφορία που οδήγησε στον οπλισμό σε τάφο και η... λίστα των τεκμηρίων-Όσα λέχθηκαν στο Δικαστήριο
Έθαψε ζωντανή τη σύζυγο της-Πώς ανακάλυψαν το πτώμα της γυναίκας
Οδηγός λεωφορείου στον Ασπρόπυργο κατηγορείται πως βίασε 27χρονη και αφέθηκε ελεύθερος
Καταδικάστηκε για βόμβα, πέρασε αστυνομικός και κόπηκε στο παρά πέντε-Δικαστική κατσάδα σε Αστυνομία
Συγκλονίζει η κόρη της 40χρονης-«Όταν έπινε γινόταν επιθετικός, απειλούσε ότι θα μας σκοτώσει»
Μπούκαραν με όπλο σε οικία στον Μούτταλο, επιτέθηκαν σε δύο γυναίκες και έκλεψαν χρηματικό ποσό
Ανακουφισμένοι από τις εξαγγελίες ΠτΔ οι πολύτεκνοι-Αναμένουν επαναφορά ωφελημάτων που αποκόπηκαν
Τορπιλίζει την προσπάθεια και κάνει τον Κινέζο-Πώς διαχειρίζεται την κριτική από το εσωτερικό ο Τατάρ