Με χειροπέδες πισθάγκωνα στο δικαστήριο ο Λιγνάδης - Νέα αναβολή

 

Αυτός είναι ο λόγος -Αλέξης Κούγιας για τον Αλί: «Έχουμε 15 μάρτυρες - Να του πληρώσουμε τα εισιτήρια να έρθει να καταθέσει. Αναλαμβάνω τα έξοδα των μηνυτών​​​​​»

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus

 

Ο σκηνοθέτης έφτασε λίγο πριν τις 9 στο Μικτό Ορκωτό δικαστήριο με χειροπέδες πισθάγκωνα και υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. 

Ο Δημήτρης Λιγνάδης κατηγορείται για τέσσερις βιασμούς, τρεις εκ των οποίων σε ανήλικους άνδρες.

Ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, με συνήγορο τον Αλέξη Κούγια, αρνείται από την πρώτη στιγμή τις κατηγορίες και κάνει λόγο για «σκευωρία», ισχυριζόμενος ότι δεν γνωρίζει καν τα φερόμενα θύματα.

Η δημοσιογράφος του «Happy Day», Βιβή Μπουγιούρα συνάντησε την κ. Μαρία Κουρτέση, τη δικηγόρο δύο εκ των τεσσάρων μηνυτών. «Τα θύματα βιασμού ταλαιπωρούνται πολλά χρόνια. Ταλαιπωρούνται μέχρι να φτάσουν στο σημείο να το καταγγείλουν. Αυτή η υπόθεση πρέπει να μας μάθει και σαν κοινωνία κάποια πράγματα σε σχέση με αυτό το αδίκημα που είναι εξαιρετικά θλιβερό.

Το στίγμα παραμένει γι’ αυτούς τους ανθρώπους που έχουν υποστεί αυτού του είδους τη σεξουαλική βία για πάρα πολλά χρόνια και δε ξεπερνιέται. Αυτή η υπόθεση είναι μία συγκλονιστική υπόθεση. Υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που δεν έχουν καταγγείλει. Δεν αφορά μόνο σε αυτή καθ’ αυτή την πράξη του βιασμού αυτή η υπόθεση, αφορά σε πάρα πολλά περιστατικά που αφορούν τον τρόπο δράσης γύρω από αυτό το αδίκημα».

Η κ. Κουρτέση υποστήριξε πως για τα θύματα που κατήγγειλαν τον Δημήτρη Λιγνάδη είναι τεράστια ψυχική επιβάρυνση να περιγράψουν ξανά και ξανά στις ανακριτικές αρχές και στους εισαγγελείς τα όσα βίωσαν.

 

 

 

Λίγη ώρα πριν από το ξεκίνημα της πολυσυζητημένης δίκης του Δημήτρη Λιγνάδη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος υπεράσπισής του μίλησε στο «Happy Day» και την Κατερίνα Χατζηιωάννου. 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

 

«Δεν αντιλαμβάνομαι για ποιον λόγο να μην ξεκινήσει το δικαστήριο. Άλλωστε η μη εκκίνηση του δικαστηρίου δεν οφείλεται παρά μόνο σε ανυπέρβλητα προσωπικά μου κολλήματα. Δε μπορώ να αντιληφθώ με ποιο ηθικό ανάστημα κάποιος δικηγόρος που εμφανίζεται μόνο γι’ αυτή την υπόθεση και μιλάει, τόλμησε να πει ότι αυτό είναι ένα προσωπικό μου σχέδιο με σκοπό να αναβάλλονται συνέχεια οι δίκες ώστε στο τέλος να συμπληρωθεί το 18μηνο.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην ξεκινήσει η δίκη» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος υπογράμμισε ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης «είναι μία ολοκληρωμένη προσωπικότητα που θέλει να παρακολουθήσει προσωπικά τη δίκη».

Απαντώντας σε όσα είπε πρόσφατα ο Αλί, ο ένας εκ των τεσσάρων μηνυτών, ο Αλέξης Κούγιας δήλωσε πως «δεν μπορώ να πω τίποτα γιατί δεν τον έχω δει ποτέ. Δεν έχει εμφανιστεί ποτέ εκτός από μία νύχτα που εξετάστηκε άγρια μεσάνυχτα και την άλλη μέρα αναχώρησε άρον άρον όπως πληροφορηθήκαμε. Ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει, όμως καλό θα ήταν να έρθει να τα πει στο δικαστήριο να τα ακούσουμε κι εμείς, να τον δούμε και εμείς.

Εάν είναι και πρόβλημα οικονομικό, θα ζητήσω από τον κύριο Λιγνάδη να το πληρώσει κι αυτός. Γιατί άκουσα ότι ισχυρίζεται ο δικηγόρος ότι δε μπορεί γιατί είναι ακριβά τα εισιτήρια και που θα μείνει… Ε, δεν νομίζω τώρα».

 

  

Η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη αναβάλλεται εκ νέου, λόγω της στάσης των δικαστικών υπαλλήλων. Η νέα ημερομηνία, όπως αποκάλυψε ο Αλέξης Κούγιας, ορίστηκε για την Πέμπτη 3/3 και οι λόγοι θα γνωστοποιηθούν μετά την ολοκλήρωση της στάσης εργασίας.

«Πριν από λίγα λεπτά η πρόεδρος του δικαστηρίου μας ανακοίνωσε πως λόγω της αποφάσεως του συνδικαλιστικού οργάνου των δικαστικών υπαλλήλων, η γραμματέας της έδρας θα απέχει ως τις 11. Μας ανακοίνωσε όμως πως ανεξαρτήτου αυτού ότι στις 11 θα ανακοινωθεί νέα διακοπή της δίκης για την Πέμπτη 3/3 λόγω κωλύματος προσώπου της συνθέσεως» ανέφερε αρχικά ο Αλέξης Κούγιας στα τηλεοπτικά συνεργεία.

«Επειδή την προηγούμενη φορά ένας συνάδελφος είπε ότι μπορεί να λείψουν κάποιοι από τους μάρτυρες κατηγορίας, γιατί είναι φτωχά παιδιά και ζουν στο εξωτερικό, θέλω να σας πω ότι εγώ προσωπικά αναλαμβάνω τα έξοδα για να έρθουν από το εξωτερικό. Και τα έξοδα της διαμονής και διατροφής τους. Γιατί δικαστήριο χωρίς μάρτυρες δε μπορεί να γίνει. Αυτή η ιστορία πρέπει να τελειώνει» συμπλήρωσε στη συνέχεια αναφορικά με τους μάρτυρες κατηγορίας του Δημήτρη Λιγνάδη.

 

 

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Αλί, Ιωάννης Βλάχος, μίλησε στο «Πρωινό» και απάντησε στον Αλέξη Κούγια και στη δήλωση – πρόθεσή του να πληρώσει τα εισιτήρια του θύματος για να έρθει από το εξωτερικό να καταθέσει στο δικαστήριο για τον Δημήτρη Λιγνάδη.

«Ο εντολέας μου που είναι θύμα βιασμού και ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας, διότι από τη δική του μήνυση ξεκίνησε να ξετυλίγεται η δικαστική περιπέτεια με τη σύλληψη και την προφυλάκιση του κυρίου Λιγνάδη, διαθέτει εκτός από απέραντη αξιοπιστία, αντίστοιχα απέραντη αξιοπρέπεια. Δεν έχει ανάγκη να ευτελίζει ο συνήγορος υπεράσπισης την προσωπικότητα με τον τρόπο που πολλές φορές αποπειράθηκε στο παρελθόν η πλευρά του κατηγορουμένου να κάνει.

Ο άνθρωπος είναι εδώ και περιμένει να καταθέσει. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται δίπλα μου.

Ο καθένας είναι υπεύθυνος για το νόημα των λεγομένων του, ειδικά όταν διαθέτει δημόσιο βήμα. Δεν μπορώ να ερμηνεύσω εγώ άλλους ανθρώπους. Αν πρόκειται για μία από τις προσπάθειες να ευτελιστεί η διαδικασία, να διασκεδαστεί η εντύπωση των σκιώτατων εγκλημάτων για τα οποία κατηγορείται ο εντολέας του συναδέλφου μου, τότε δεν είναι σωστός ο τρόπος που προσεγγίζει την τόσο σοβαρή δίκη»

 

 

Η Τζεφ Μοντάνα βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής 25/2 στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο και έκανε δηλώσεις στην εκπομπή «Super Κατερίνα» και την Άννα Ζηρδέλη και μίλησε για τη στιγμή που αντίκρισε ξανά τον Δημήτρη Λιγνάδη από κοντά. 

 

ΔEITE ΕΠΙΣΗΣ: Ο Αλέξης Κούγιας ξεσπά: «Ο Λαζόπουλος έχει πεθάνει και δεν το ξέρει» - «Θαύμα στη Γλυφάδα! Ένας κοντός ξύπνησε ξαφνικά ψηλός! Όνομα δεν λέω», είπε ο Λάκης

 

​​​​​​​«Ναι συναντηθήκαμε με τον Δημήτρη Λιγνάδη, τον είδα. Δεν μου άρεσε η στάση του. Είχε πολύ μεγάλο τουπέ και σήμερα κατάλαβα ότι δεν έχει συναισθήματα. Είναι αυτό που είναι πάντα, ένας αναίσθητος άνθρωπος. Δεν τον κοίταγα, δεν μου είναι ευχάριστο αυτό που συμβαίνει. Ελπίζω να υπάρξει ένα αίσιο τέλος» σχολίασε η Τζεφ Μοντάνα. 

 

 

Τι είπε όμως ο Αλέξης Κούγιας για την Τζέφ Μοντάνα;

«Να σας πω κάτι. Ούτε καν ήξερα την ύπαρξη του. Δε ξέρω ποιο είναι το πραγματικό όνομα του συγκεκριμένου. Μου είπαν ότι είναι μάρτυρας στην υπόθεση. Εγώ Τζεφ Μοντάνα μάρτυρα δεν είδα. Είδα μια καρικατούρα να εμφανίζεται τις τελευταίες μέρες σε κάποιες εκπομπές και πάλι δεν κατάλαβα. Δεν έχω άποψη. Έναν χρόνο τώρα ασχολούμαστε με… Αλίμονο τώρα αν αρχίσουμε να ασχολούμαστε με αυτούς.

Έμαθα χθες το βράδυ ότι έστειλε ένα εξώδικο στο γραφείο μου. Δεν το έχω διαβάσει καθόλου. Μεγάλη του τιμή του συγκεκριμένου προσώπου» σημείωσε ο Αλέξης Κούγιας.

Και πρόσθεσε: «Τον είχα δει μια μέρα στη Γλυφάδα και μου είπαν αυτός είναι ο Τζεφ Μοντάνα. Περπάταγε στον δρόμο και κράταγε και ένα φτερό. Αν δείτε πως περπάταγε με το φτερό στα χέρια… Έβαλα τα γέλια. Περισσότερο γέλιο μου προκαλεί. Θα έρθουν εδώ, θα τους αξιολογήσει το δικαστήριο. Το εξώδικο μου είπαν ότι αναφέρονταν σε κάτι που είπα για τρίτο φύλο. Δεν το έχω διαβάσει. Υπάρχει και μια άλλη κοινωνία που τη σεβόμαστε.

Είμαστε μια δημοκρατική χώρα, αλλά μέχρι εκεί όμως. Δε θα μας επιβάλλουν τις απόψεις τους ορισμένοι, που προσωπικά πιστεύω πως δεν έχουν βρει τον δρόμο τους. Ας αρχίσουν να περπατάνε με ίσιο τρόπο στη ζωή τους και μετά να κάνουν κριτική και στους υπόλοιπους».

 

 

Διαδηλωτές έξω από το δικαστήριο επιτέθηκαν λεκτικά στον Δημήτρη Λιγνάδη, αποκαλώντας τον «τέρας», «παιδεραστή», «ξεφτίλα», «σίχαμα», ενώ κάποιοι του είπαν «να ψοφήσει στη φυλακή».

Ο Δημήτρης Λιγνάδης ήταν ατάραχος σε όλα τα συνθήματα.

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Δειτε Επισης

Αλέξης Γεωργούλης: «Για μένα, η καταγγελία είναι ψευδής 100%. δεν υπάρχει καμία κατηγορία»
H Πάουλα Μπαντόσα μιλά για τον χωρισμό της με τον Στέφανο Τσιτσιπά: «Μερικές φορές είναι καλύτερα»
Κρυσταλλία: «Χώρισα και είμαι πολύ χαρούμενη με την απόφαση μου, θέλω να ζω μια αληθινή και υγιή σχέση»
Αυτή είναι η επικρατέστερη ημερομηνία του γάμου του Γιάννη Αντετοκούνμπο – Οι διάσημοι προσκεκλημένοι
Επανασύνδεση της Φελίσιας Τσαλαπάτη με τον πατέρα του γιου της, Μιχάλη Αντιώτη
Τέλος στην αγωνία για την εξαφάνισή της Δέσποινας Στυλιανοπούλου – Πού βρέθηκε η ηθοποιός
Μπο: «Έχω φάει απόρριψη από την Τάμτα. Η Θεοδωρίδου μού κρατούσε τα λεφτά, γιατί ήμουν σπάταλος»
Παύλος Χαϊκάλης για Άννα Παναγιωτοπούλου: «Είχε έναν άλλο τρόπο σκέψης, είχε μια τρέλα εσωτερική»
Τα νεότερα για την υγεία του Δημήτρη Κόκοτα - Πάγωσε προσωρινά η μείωση της χορήγησης των φαρμάκων
Βαρύ πένθος για την Ελεονώρα Μελέτη - Έφυγε από τη ζωή η γιαγιά της - Το μήνυμα της