Ο συνήγορος της 6χρονης για την αποπλάνησή από τον ντράμερ Γιώργο Γιαννόπουλο

 

Ο Παναγιώτης Παπαϊωάννου συνήγορος της τότε 6χρονης και τώρα 16χρονης, μίλησε για την κακοποίησή της από γνωστό ντράμερ των Πυξ Λαξ, Γιώργο Γιαννόπουλο

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus 

 

 

Αναβλήθηκε, για τις 11 Απριλίου, λόγω προβλήματος υγείας παράγοντα της δίκης η εκδίκαση της υπόθεσης, από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας, με κατηγορούμενο για παιδοφιλία πρώην μουσικό πασίγνωστου ελληνικού συγκροτήματος.

Ο ντράμερ, με τα αρχικά Γ.Γ. είχε καταδικαστεί πρωτόδικα, το 2019, σε κάθειρξη 12 ετών, χωρίς ελαφρυντικά, για αποπλάνηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 12 έτη, ωστόσο άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος, υπό τον όρο της εμφάνισής του στο Α.Τ. της κατοικίας του δύο φορές τον μήνα.

Tην Παρασκευή (11/02), ήταν η ώρα της εκδίκασης της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, ωστόσο η τύχη του 69χρονου μουσικού θα κριθεί τελικά στις 11 Απριλίου, καθώς το εφετείο αναβλήθηκε.

Υπενθυμίζεται ότι ο ντράμερ, σύμφωνα με τον δικηγόρο της ανήλικης, αφού κέρδισε την εμπιστοσύνη της οικογένειάς της, ικανοποιούσε τις αρρωστημένες σεξουαλικές ορέξεις του στο άτυχο κοριτσάκι από τα 6,5 μέχρι τα 8 του χρόνια.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο ντράμερ των Πυξ Λαξ στο Εφετείο με την κατηγορία αποπλάνησης 6χρονης - Τι καταγγέλουν οι γονείς του παιδιού για τον εφιάλτη που έζησαν - Διευκρινίσεις έδωσαν οι Πυξ Λαξ

 

Όλα συνέβησαν σε οικισμό της Αττικής όπου η οικογένεια του 6,5 ετών κοριτσιού είχε εξοχική κατοικία, γειτονική με αυτή του μουσικού. Όπως αναφέρουν οι καταγγέλλοντες, ο κατηγορούμενος είχε πολύ καλές σχέσεις με τα παιδιά, ενώ έπαιζε μαζί τους και τα απασχολούσε διαρκώς.

Έτσι δεν είχαν κανένα πρόβλημα να αφήνουν και την κόρη του να παίζει στην αυλή του. Μια μέρα ωστόσο διαπίστωσαν πως ένα ζευγάρι απαγόρευσε στο παιδί τους να παίζει εκεί, δημιουργώντας τους προβληματισμό. Πλησίασαν έτσι τη μικρή και βρέθηκαν αντιμέτωποι με μια σοκαριστική αποκάλυψη.

Η μικρή φέρεται να τους εκμυστηρεύτηκε ότι κάθε φορά που πήγαινε σπίτι του, της έβαζε παιδικές ταινίες και βίντεο κλιπ, ενώ όσο αυτή παρακολουθούσε την άγγιζε σε ευαίσθητα σημεία.

Οι γονείς απευθύνθηκαν έτσι στην υποδιεύθυνση Ανηλίκων της ΓΑΔΑ, όπου η ανήλικη κατέθεσε παρουσία παιδοψυχολόγου, στο τέλος του 2013.

Ο μουσικός αρνήθηκε τα πάντα, αναφέροντας ότι η κατηγορία είναι κατασκευασμένη από την οικογένεια της ανήλικης.

Η ανάκριση της υπόθεσης διήρκησε σχεδόν δύο χρόνια και αρχικά το 2017 εκδόθηκε απαλλακτικό βούλευμα, βάζοντάς την στο αρχείο, λόγω έλλειψης επαρκών στοιχείων, ωστόσο ο εισαγγελέας εφετών ζήτησε την επανεξέταση της δικογραφίας με την υπόθεση να φτάνει τελικά στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο το 2019 και τον μουσικό να καταδικάζεται σε 12 χρόνια κάθειρξης χωρίς ελαφρυντικά, με ψήφους 5-2.

Ο ντράμερ άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, υπό τον όρο της εμφάνισής του στο Α.Τ. της κατοικίας του δύο φορές τον μήνα.

 

 

Ο δικηγόρος της οικογένειας, Παναγιώτης Παπαϊωάννου, αναφέρθηκε στην αρχική καταδίκη του μουσικού, σημειώνοντας πως «δεν έχει σημασία η αναγνωρισιμότητα ή μη του δράστη, αλλά είναι μια σημειολογικά φορτισμένη δίκη γιατί επιτέλους έχει ωριμάσει η συνθήκη στην Ελλάδα γι' αυτό το αδίκημα που είναι από τα πλέον σοβαρά με σκοτεινό αριθμό».

«Έχει φτάσει η ώρα ώστε οι γονείς να ακούν τα παιδιά τους -που συνέβη στη συγκεκριμένη περίπτωση- και όταν όλα γίνουν σωστά, τότε η αξιοπιστία του παιδιού που είναι πληγωμένο και που φέρνει το τραύμα για πολλά χρόνια είναι το ζητούμενο. Το θέμα είναι να ενθαρρυνθούν, να ανοίξουν τα στόματά τους, να μιλήσουν και να απευθυνθούν σωστά απέναντι στις Αρχές», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος, δε, στη συγκεκριμένη υπόθεση, αφού άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρχουν κι άλλα θύματα, διευκρίνισε ότι ο κατηγορούμενος είχε τον τρόπο του, είτε με την αναγνωρισιμότητά του, ή κάπως αλλιώς, για να αποσπάσει την εμπιστοσύνη του κοριτσιού και της οικογένειάς του, ενώ ασελγούσε σε βάρος της ανήλικης για περίπου 1,5 χρόνο.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως παρά τη σοβαρή κατηγορία, αλλά και την πρωτόδικη καταδίκη του μουσικού, δεν είχε εκδοθεί εισαγγελική διάταξη για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του μουσικού που κάθεται στο εδώλιο με την κατηγορία της αποπλάνησης κατά συρροή, από το 2011 μέχρι το 2013, κοριτσιού μόλις 6,5 ετών.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

   

 

 

Δειτε Επισης

Πρώτο θέμα συζήτησης το διαζύγιο της Αθηνάς Οικονομάκου και του Φίλιππου Μιχόπουλου
Μαρία Σολωμού: «Αν ο γιος μου, μου έλεγε πως έχει σχέση με συμμαθήτριά μου, θα τον άφηνα να το ζήσει»
Αιμιλία Υψηλάντη: «Οι γονείς μου ήταν το σκάνδαλο της επαρχίας, δεν καταλάβαινε τίποτα ο πατέρας μου»
Γιώργος Μπένος: «Δέχτηκα bullying στο γυμνάσιο, με έδειχναν με το δάχτυλο γιατί έκανα παρέα με κορίτσια»
Γιώργος Αγγελόπουλος: «Ίσως έπρεπε να φύγει η μητέρα μου, για λόγους που δεν καταλαβαίνω τώρα»
Ο Ηλίας Ψινάκης αντί να ζητήσει συγγνώμη, δημιουργήσε θέμα για Λιόλιου & Συνατσάκη - H oργή της Αναστασοπούλου
Ιωάννης Απέργης: «Η νονά μου με παράτησε. Στην Αλβανία βαφτίζουν τα παιδιά για να ξεπλύνουν μία αμαρτία»
Νίκος Μπάρκουλης: «Έφαγα κέρατο, παρέλυσαν τα πόδια μου. Η κοπέλα μου πήγε με όλους μου τους φίλους»
Συγκινεί η Άννα Κουτσαφτίκη: «Έχασα τον πατέρα μου και έμεινα έγκυος»
Οι γιατροί ζήτησαν στον Δημήτρη Κόκοτα να ανοιγοκλείσει τα μάτια και εκείνος ανταπεξήλθε