«Αναρωτιόμουν εάν στ' αλήθεια ήθελα να σκοτώσω τη νεογέννητη κόρη μου»

Στην Ελλάδα βρίσκεται η Brooke Shields για την γυναικεία αλληλεγγύη: «Εγώ έκανα εξωσωματική 7 φορές για να τα καταφέρω - Είχα φτάσει στο όριο της ψύχωσης»

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus

 

 

Η 57χρονη υπερκαλλονή που πέρασε την εφηβεία της στο προσκήνιο πρωταγωνιστώντας στην ταινία «Γαλάζια Λίμνη» και ως μοντέλο για διάσημους οίκους όπως ο Calvin Klein προσγειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Η Brooke Shields είναι πρέσβειρα των διεκδικήσεων των γυναικών μέσα από τη νέα της οργάνωση #BeginningisNow και ήρθε σε χώρα με αφορμή το συνέδριο που διοργανώνεται στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος από το #MarieClaire, στο οποίο είναι καλεσμένη και ομιλήτρια για να μιλήσει για την ενδυνάμωση σε κάθε ηλικία και τη γυναικεία αλληλεγγύη. 

 

Το 4ο Συνέδριο του περιοδικού #MarieClaire, με τίτλο #PowerTrip που φιλοξενήθηκε την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου στο ΚΠΙΣΝ αποτέλεσε μια σπουδαία ευκαιρία να αναδειχθούν ολοκληρωμένα τα πιο σημαντικά ζητήματα γύρω από την έμφυλη ισότητα, τα βαθιά ριζωμένα στερεότυπα εις βάρος των γυναικών, αλλά και να ακουστούν δημοσίως πρωτότυπες απόψεις για το σύγχρονο γυναικείο κίνημα, τη σχέση της μόδας με τη βιωσιμότητα και το περιβάλλον κ.λπ.

Μια σειρά από εξέχουσες προσωπικότητες, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό, από πολλούς και διαφορετικούς τομείς δραστηριότητας (μόδα, πολιτική, διοίκηση επιχειρήσεων, επιστήμη, τέχνη, δημοσιογραφία κ.ο.κ) εξέθεσαν τις απόψεις τους και αντάλλαξαν επιχειρήματα, προωθώντας τη γνώση και την ευαισθητοποίηση του κοινού.

Παρόλον ότι όλα τα πάνελ του προγράμματος προσέλκυσαν το ενδιαφέρον, το καθένα με διαφορετικό και ιδιαίτερο τρόπο, οι στιγμές του 4ου #PowerTrip που θα μπορούσαν να θεωρηθούν σαν τα highlights της ημέρας συνδέονται, κατ' ανάγκην, με τις «σταρ» του συνεδρίου. Τις γυναίκες εκείνες που καθήλωσαν το κοινό με τις ιστορίες, τα βιώματα και τις ιδέες τους.

 

 

Brooke Shields: Η αφοπλιστικά απλή σούπερ σταρ

Η πάλαι ποτέ έφηβη λολίτα της «Γαλάζιας λίμνης» και σήμερα πλέον μια γυναίκα 57 ετών, αιφνιδίασε με το χιούμορ, το κοφτερό της πνεύμα, αλλά κυρίως με την ειλικρίνεια και την απλότητά της. Εντελώς απαλλαγμένη από οποιουδήποτε είδους σύμπλεγμα, η Brooke Shields συγκίνησε αλλά και αυτοσαρκάστηκε. Όταν π.χ. μίλησε για τη μητέρα της και την περίπλοκη σχέση που είχε μαζί της, η Brooke Shields φάνηκε σαν να είχε συγκινηθεί. Εκείνη όμως διέλυσε αμέσως αυτή την εντύπωση, διασκεδάζοντας το κοινό με την επική ατάκα «δεν κλαίω. Απλώς έχω σκάσει στη ζέστη. Μάλλον είναι και οι εξάψεις της εμμηνόπαυσης». Και, φυσικά, καταχειροκροτήθηκε.

Η Brooke Shields εξομολογήθηκε ότι «μεγαλώνοντας μόνο με τη μητέρα μου, η οποία ήταν αλκοολική και έπρεπε να την προσέχω, με ανάγκασε να ωριμάσω πολύ νωρίς. Είχα πειθαρχία, μπορεί να χόρευα σε πάρτι με διασημότητες κάποιες ώρες, αλλά στις 11 το βράδυ επέστρεφα στο σπίτι. Η ζωή της σταρ για εμένα ήταν σαν αθλητισμός: Οι φίλοι μου έπαιζαν μπάσκετ ή ποδόσφαιρο. Το δικό μου σπορ ήταν να φωτογραφίζομαι με άλλους σταρ. Αλλά ποτέ δεν πίστεψα πως αυτή είναι η πραγματική ζωή μου».

 

 

Για τη δική της τεκνοποίηση αλλά και την επιλόχειο κατάθλιψη, η Brooke Shields είπε ότι «δεν είναι εύκολο να κάνει κάποιος παιδιά. Εγώ έκανα εξωσωματική 7 φορές για να τα καταφέρω. Πιστεύουμε πως με το που γεννήσουμε το παιδί, την επόμενη ημέρα όλα θα είναι τέλεια, θα είμαστε ξανά αδύνατες και όμορφες. Αυτό όμως δεν συμβαίνει, παρά μόνο σε σπάνιες περιπτώσεις. Μετά από την εγκυμοσύνη, το σώμα σου είναι κατεστραμμένο. Θα πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε αυτό. Εγώ ένιωθα ενοχές επειδή δεν είχα αυτή την βαθιά αγάπη αμέσως για το παιδί μου. Κατάφερα έπειτα από πολλή προσπάθεια να κάνω παιδί και όταν το απέκτησα δεν κατάφερα να συνδεθώ αμέσως μαζί του. Η ψυχοθεραπεία και η φαρμακευτική αγωγή μου έσωσαν τη ζωή. Μπορεί οι άνθρωποι να πάθουν ψύχωση και να φτάσουν στα άκρα. Κοιτούσα το παιδί μου και ένιωθα πως είμαι σε ταινία τρόμου. Είχα φτάσει στο όριο της ψύχωσης. Αναρωτιόμουν εάν στ' αλήθεια ήθελα να σκοτώσω τη νεογέννητη κόρη μου».

 

 

Τέλος, η Brooke Shields τόνισε ότι «δεν παίρνω τον εαυτό μου πολύ στα σοβαρά. Προσπαθώ πάντα να περνάω καλά. Θέλω να γελάω. Και επίσης θέλω όλες οι γυναίκες, κάθε ηλικίας αλλά ιδιαίτερα εκείνες που έχουν περάσει τα 40, να ξέρουν πως δεν είναι κακό να δείχνεις ευάλωτη. Το να είσαι ευάλωτη και να μη το κρύβεις είναι επίδειξη δύναμης».

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

 

Δειτε Επισης

Δώρα Τσαμπάζη: Η συγκίνηση για την γιορτή του γιου της & το μήνυμα για τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη
Το μήνυμα του Γιάννη Καλλιάνου μετά τον προσωπικό του Γολγοθά: «Μου δίνεις δύναμη και ας μην το ξέρεις»
Δέκα ράμματα μετά τον τραυματισμό στο κεφάλι του Λάκη Λαζόπουλου - Η φώτο μετά το ατύχημα
Σοφία Μουτίδου: «Μακάρι να μπορούσα να πώ, σκληρές ιστορίες προδοσίας σε βάρος της Άννας Παναγιωτοπούλου»
Η on air συγκίνηση του Σταμάτη Φασουλή για τον θάνατο της Άννας Παναγιωτοπούλου: «Είχαμε συγκρούσεις»
Η πρώτη οικογενειακή φωτογραφία του Πύρρου Δήμα & Αφροδίτης Σκαφίδα, αγκαλιά με τη νεογέννητη κόρη τους
Μιχάλης Ρέππας, Κατιάνα Μπαλανίκα & Σταμάτης Κραουνάκης συγκινούν για τον χαμό της Άννας Παναγιωτοπούλου
Οι καλλιτέχνες αποχαιρετούν τον τραγουδιστή του επικού «Στέλλα, σ' αγαπάω... Τάκης», Αντώνη Τουρκογιώργη
Χώρισαν Στέφανος Τσιτσιπάς και Πάουλα Μπαντόσα – Η ανακοίνωση και το τέλος του έρωτα
Δημήτρης Κόκοτας: «Έχει κάποιες αντιδράσεις, δεν έχει ξυπνήσει για να λειτουργήσει μόνος, χρειάζεται υποστήριξη»