«Για τα νούμερα, θα πρέπει να κάνουμε πράγματα που δεν επιθυμώ, ας πάμε στο 0»

Με νέα στοιχεία για τα νούμερα τηλεθέασης επέστρεψε στην εκπομπή του ο Νίκος Μάνεσης. - Η απάντηση της Σίσσυ Χρηστίδου 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus

 

Ο παρουσιαστής που την προηγούμενη εβδομάδα είχε αφήσει αιχμές πως κάτι περίεργο συμβαίνει με τα νούμερα τηλεθέασης και κρίθηκε γι’ αυτό, θέλησε σήμερα να παρουσιάσει κάποια στοιχεία και να δώσει μερικές διευκρινήσεις για όσα είπε. 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

«Θέλω να πούμε δυο κουβέντες για αυτά που είπαμε το επόμενο Σαββατοκύριακο… Πείστηκα να δώσω 1-2 στοιχεία γιατί υπήρξαν μερικοί συνάδελφοι που με αμφισβήτησαν… Τα νούμερα τηλεθέασης είναι εργαλείο δουλειάς» είπε ο παρουσιαστής.

«Τι συμβαίνει; Το γνωστό, αυτό που είπα και γελάγατε, η Πέπα το γουράνακι…» συνέχισε και άρχισε να αναλύει τα νούμερα τηλεθέασης για να εξηγήσει το σκεπτικό του.

«Το δυναμικό κοινό την περασμένη Κυριακή… Το κοινό 25-44 έβλεπε παιδικά για πάνω από μια ώρα. Βλέπανε καρτούν για τρίχρονα. Αυτό συμβαίνει τον τελευταίο 1,5 χρόνο. Θα παρακαλέσω να μην το αμφισβητήσει κανείς. Μιλάμε για την πρωινή ψυχαγωγική ζώνη Σαββατοκύριακου…. Πετσοκόπηκαν όλοι… Προφανώς οι κύριοι και οι κυρίες δε βλέπουν καρτούν βλέπουν τα παιδιά τους, εδώ όμως γράφεται ότι το κοινό αυτό βλέπει καρτουν.

Δε λέω ότι υπάρχει κάποια συνομωσία. Το μοντέλο τηλεθέασης δε λειτουργεί… Ο μπούσουλας των καναλιών είναι με γνώμονα τα νούμερα. Από το μοντέλο αυτό κόπηκαν εκπομπές και άνθρωποι έχασαν τις δουλειές τους… Επαναλαμβάνω ότι δε γίνεται κάτι ύποπτο αλλά ότι δεν λειτουργεί το μοντέλο» είπε ο Νίκος Μάνεσης.

Ο Νίκος Μάνεσης προχώρησε στην ανάλυση και άλλων στοιχείων προκειμένου να αποδείξει όσα λέει.

«Πέρυσι μιλούσα αποσπασματικά και φέτος το έκανα πιο οργανωμένο. Κουράστηκα να το βλέπω 1,5 χρόνο να γίνεται… Εάν προκληθούμε, θα επανέλθουμε. Δεν δουλεύει το μοντέλο τηλεθέασης. Δημιουργούνται πλασματικά νούμερα» είπε σε άλλο σημείο.

Μετά την τοποθέτηση αυτή του Νίκου Μάνεση και το διαφημιστικό διάλειμμα που ακολούθησε, ο Νίκος Μάνεσης επανήλθε στο θεμα με αφορμή κάποια μηνύματα τηλεθεατών.

«Τα νούμερα τηλεθέασης τα συζητάμε γιατί είναι η επιβράβευση του κόπου μας… Υπάρχει μια επιτροπή που λέγεται εθνική επιτροπή ελέγχου τηλεθεάσεων. Εκεί ερευνούν αυτά τα ζητήματα. Τελευταία φορά που συνεδρίασε αυτή η επιτροπή δεν είχα βγάλει ούτε μουστάκι. Επίσης και τα μονοπώλια στις δημοκρατίες δεν είναι καλά. Το μόνο μονοπώλιο που έχει μείνει στην Ελλάδα είναι στις τηλεθεάσεις.

Δε λέμε ότι έχει γίνει κάτι ύποπτο αλλά ότι είναι πλασματικά τα νούμερα. Δε λειτουργεί το σύστημα. Οι τηλεθεάσεις είναι εργαλείο δουλειάς. Αν εμείς έχουμε μηδέν, “γεια χαρά” μου δείξανε την πόρτα και έφυγα. Επίσης, το αν θα καταρρεύσει οικονομικά ένα κανάλι εξαρτάται από τις διαφημίσεις. Επίσης, η ποιότητα του προγράμματος εξαρτάται από τα νούμερα. Δε μπαίνω σε άλλες λεπτομέρειες…» είπε.

Στη συνέχεια, με αφορμή ένα άλλο μήνυμα το οποίο αναφερόταν στο ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την τηλεόραση και την “έκκληση” να επαναφέρει στις οθόνες το “60 λεπτά Ελλάδας” ο Νίκος Μάνεσης είπε,

«Εάν το “60 λεπτά Ελλάδα” αποφάσιζα να το κάνω σήμερα, θα κοβόταν στη δεύτερη εκπομπή. Το καταλαβαίνετε; Άπατο θα πήγαινε. Με αυτά τα νούμερα που βλέπουμε σήμερα. Άπατο. Εγώ αυτό που είπα είναι ότι όταν ολοκληρωθεί η συμβατική μου υποχρέωση δε θα είμαι εδώ. Το αν θα είμαι συνταξιούχος ή εργαζόμενος ή και τα δυο θα αποφασιστεί από την οικογένεια και τις οικονομικές ανάγκες….

Δεν αλλάζουμε τη ροή της εκπομπής. Σύμφωνα με τα νούμερα τηλεθέασης που είναι fake αν θέλουμε να επιβιώσουμε, θα πρέπει να κάνουμε πολύ συγκεκριμένα πράγματα που εγώ δεν επιθυμώ να κάνω, άρα συνεχίζουμε έτσι και ας πάμε και στο 0».

Δείτε την εκπομπή ΕΔΩ

 

Σήμερα, με αφορμή τα νέα νούμερα τηλεθέασης ο Νίκος Μάνεσης, τόνισε πως δεν παίρνει τίποτα απ’ όσα είπε πίσω και δεν έχει διορθωθεί ακόμα κάτι καθώς είναι πολύ νωρίς.

«Δεν είναι του παρόντος και δεν παίρνουμε πίσω τίποτα από ό,τι είπαμε. Όσα είπαμε για τις τηλεθεάσεις ισχύουν. Κι επειδή είδαμε τα νέα νούμερα, παρότι μας εμφανίζουν πρώτους. Είναι πολύ νωρίς και δεν έχει διορθωθεί απολύτως τίποτα. Θα περιμένουμε και θα είμαστε επιφυλακτικοί.

Θα επανέλθουμε όταν θα είναι ώριμος ο καιρός» τόνισε ο Νίκος Μάνεσης

 

 Τη δική της έμμεση απάντηση στον Νίκο Μάνεση έδωσε η Σίσσυ Χρηστίδου λίγη ώρα μετά τα όσα είπε ο Νίκος Μάνεσης για τα νούμερα τηλεθέασης. 

Αφορμή για την τοποθέτηση της παρουσιάστριας στάθηκε ένα σχόλιο του Παύλου Σταματόπουλου για την υψηλή τηλεθέαση που σημείωσε το σήριαλ «Μάιρη, Μαίρη, Μαίρη» στην οποία πρωταγωνιστεί, η Κατερίνα Ζαρίφη που ήταν καλεσμένη στην εκπομπή τους.

«Παύλο σε αυτήν την εκπομπή δε μιλάμε για νούμερα, όπως ξέρεις» του είπε με νόημα η Σίσσυ Χρηστίδου.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Δειτε Επισης

Η θεαματική πρεμιέρα Κωνσταντίνου Αργυρού! Η μαγεία επέστρεψε στη νυχτερινή Αθήνα!
#Cannes Film Festival 2024: Όρθιο το κοινό καταχειροκρότησε για έξι ολόκληρα λεπτά τον Γιώργο Λάνθιμο!
Η πρώτη του ανάρτηση του Χριστόφορου Παπακαλιάτη μετά από τη συγκλονιστική πρεμιέρα του #Maestro 2
Γιώργος Τσαλίκης: «Να βρει η ΕΡΤ κανένα πιτσιρίκι για τη #Eurovision η Μαρίνα Σάττι δεν είναι πιτσιρίκα»
Προβλέπεται καύσωνας! Αντώνης Ρέμος - Ελένη Φουρέιρα Live στην πιο fuego νύχτα του καλοκαιριού!
To νέο πολύ κοντό, punk rock μαλλί, της Απόλυτης - To ανατρεπτικό look στο αναπάντεχο νέο videoclip
Η Μαρίνα Σάττι είναι η νέα βασίλισσα! Έσπασε όλα τα ρεκόρ & τα trends μετά τη #Eurovision - Μας πήγε τάπα!
Η αποκάλυψη του Σάββα Γκέντσογλου για το φλερτ στο #SurvivorGR: «Το έκοψα για να μην το δει ο γιος μου»
Έξαλλος ο Λιάγκας με την κριτική στο πρόσωπο του: «Έχουν πρόβλημα στον εγκέφαλο, να το κοιτάξουν»
Ρένος Χαραλαμπίδης: «Έκλαιγα έξω από τις αίθουσες, εγκατέλειψα τα σχέδια μου, τον κινηματογράφο»