#FreeBritney: Ο πατέρας και η αδερφή της Spears αποποιούνται των... ευθυνών τους

 

 

 «Δεν έθεσα εγώ τους όρους, η Μοντγκόμερι (πρώην μάνατζερ της) το έκανε» «Δε με ενδιαφέρει αν θέλει να φύγει μακριά, να πάει σε ένα δάσος και να κάνει μωρά στην μέση του πουθενά» - Με απόφαση δικαστηρίου παραμένει υπό την κηδεμονία του πατέρα της... η κακοποίηση συνεχίζεται...

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus 

 

«Δε με ενδιαφέρει αν θέλει να φύγει μακριά, να πάει σε ένα δάσος και να κάνει μωρά στην μέση του πουθενά ή αν θέλει να επιστρέψει και να κατακτήσει τον κόσμο, νοιάζομαι μόνο για την ευτυχία της», αναφέρει μεταξύ άλλων

Μέχρι στιγμής η αδερφή της Μπρίτνεϊ Σπίαρς, Τζέιμι Λιν, δεν είχε προβεί σε καμία δήλωση σχετικά με την κηδεμονία της πρώτης, όμως αυτή την φορά αποφάσισε να σπάσει την σιωπή της.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Σε πρόσφατο βίντεο, που ανάρτησε η ίδια στους λογαριασμούς της στα social media, αποκαλύπτει τους λόγους, που την ανάγκαζαν να τηρήσει «σιγή ιχθύος» και υποστηρίζει πως στέκεται δίπλα στην αδερφή της σε κάθε της απόφαση.

«Ο μόνος λόγος, που δεν είχα μιλήσει ποτέ πριν ήταν επειδή ένιωθα ότι δεν ήταν σωστό να μιλήσω εγώ, ενώ η αδερφή μου δεν μπορεί να μιλήσει η ίδια για τον εαυτό της και να πει όσα νιώθει», εξηγεί στην αρχή του βίντεο η τραγουδίστρια και ηθοποιός, ενώ συνεχίζει λέγοντας πως τώρα που μίλησε και η ίδια η Μπρίτνεϊ μπορεί να ακολουθήσει κι εκείνη το παράδειγμά της και να πει όσα πιστεύει σχετικά με την κηδεμονία της αδερφής της και το κίνημα #FreeBritney.

 

 

 

«Από την ημέρα, που γεννήθηκα έχω αγαπήσει και στηρίξει την αδερφή μου. Είναι η μεγάλη μου αδερφή πριν από όλες αυτές τις βλακείες που έχουν συβεί. Δε με ενδιαφέρει αν θέλει να φύγει μακριά, να πάει σε ένα δάσος και να κάνει μωρά στην μέση του πουθενά ή αν θέλει να επιστρέψει και να κατακτήσει τον κόσμο, όπως έχει κάνει τόσες φορές, γιατί δεν έχω τίποτα να χάσω ή να κερδίσω από εκείνη. Αυτή η κατάσταση δεν με επηρεάζει, γιατί είμαι απλά η αδερφή της, που νοιάζεται μόνο για την ευτυχία της», λέει.

 

 

Όπως εξηγεί στην συνέχεια, δεν χρωστάει καμία εξήγηση σε κανέναν, καθώς η αδερφή της ξέρει πολύ καλά πόσο νοιάζεται για εκείνη. Διαχώρισε λοιπόν, την θέση της από εκείνη των γονιών της και όπως είπε, δεν έχει καμία σχέση με όσα πιστεύουν και κάνουν στην Μπρίτνεϊ. «Δεν είμαι η οικογένειά μου. Είμαι ξεχωριστός άνρωπος και μιλάω για τον εαυτό μου», τονίζει η Τζέιμι Λιν Σπίαρς. 

 Τέλος, τόνισε πόσο περήφανη την έκανε η αδερφή της, που χρησιμοποιήσε για πρώτη φορά την φωνή της και υποστήριξε πως από εδώ και στο εξής θα είναι στο πλευρό της σε οποιαδήποτε επιλογή της. «Αν πρέπει να τελειώσει αυτή την κηδεμονία ή ακόμα και να πετάξει στον Άρη ή ό,τι άλλο θέλει να κάνει για να είναι ευτυχισμένη, θα την στηρίξω 100%, γιατί πραγματικά την αγαπάω. Πάντα την αγαπούσα και πάντα θα την αγαπώ», λέει κλείνοντας τον λόγο της.

 
 
Μετά την πολυσυζητημένη δίκη της Μπρίτνεϊ Σπίαρς, στην προσπάθειά της να ανακτήσει τον έλεγχο της ζωής της από τον πατέρα της και αφού κατέθεσε ενώπιον του δικαστηρίου τη δική της μεριά σχετικά με όλους τους «ανατριχιαστικούς» κανόνες, που ορίζει η κηδεμονία της, εκείνος αρνείται κάθε ανάμιξη με τους όρους, που τέθηκαν.

Ο Τζέιμς Παρνέλ Σπίαρς αποποιείται τις ευθύνες του και «ρίχνει το φταίξιμο» στην -πρώην- μάνατζερ της τραγουδίστριας , Τζόντι Μοντγκόμερι. Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Daily Mail», ο άνδρας ισχυρίζεται πως εκείνη έθεσε όλους αυτούς τους «αυστηρούς» κανόνες, καθώς θεωρούσε πως «η Μπρίτνεϊ Σπίαρς δεν ήταν ικανή να αποφασίσει μόνη της για την ζωή της».  

Μάλιστα, ο πατέρας της κατέθεσε ενώπιον της δικαστή Μπρέντα Πέννυ, τρία έγγραφα, τα οποία αποδεικνύουν ότι εκείνος δεν είχε ανάμειξη στους κανόνες, που τέθηκαν, ενώ όπως ισχυρίζεται του είχε απαγορευτεί κάθε επικοινωνία με την κόρη του για περίπου δύο χρόνια.

Επιπλέον, εξήγησε πως εκείνος είχε προτείνει να δοθεί μία διαφορετική λύση, όπως για παράδειγμα η Μπρίτνεϊ να ακολουθήσει κάποια φαρμακευτική αγωγή, προκειμένου να αντιμετωπίσει τα ψυχολογικά προβλήματα, που την ταλαιπωρούσαν. Η Μοντγκόμερι, όμως, του απέκλεισε αυτή την επιλογή, ισχυριζόμενη πως κάτι τέτοιο δεν θα είχε αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ΤΜΖ, το ένα εκ των τριών εγγράφων που δόθηκαν στην διάθεση του δικαστηρίου, έγραφαν:«Η κυρία Μοντγκόμερι έχει την απόλυτη ευθύνη για την προσωπική φροντίδα της Μπρίτνεϊ Σπίαρς, καθώς και για την φαρμακευτική της αγωγή και είναι εκείνη, που έχει πάρει όλες τις αποφάσεις για το εν λόγω ζήτημα».

Στην πρώην μάνατζερ της κόρης του αποδίδει επίσης και την απόφαση που την θέλει να φοράει συσκευή σπιράλ, προκειμένου να μην μπορεί να κάνει άλλα παιδιά -παρά την θέλησή της.

 

 

Ακόμα, δεν έχει επιβεβαιωθεί η εγκυρότητα των συγκεκριμένων εγγράφων, όμως σύμφωνα με τον πατέρα της ποπ σταρ: «Είναι οι πιο σοβαρές αποδείξεις και μόνο αν ληφθούν υπόψιν του δικαστηρίου, θα υπάρξει δίκαιη απόφαση». Βέβαια, η Μπρίτνεϊ Σπίαρς δεν δείχνει να έχει την ίδια άποψη με τον πατέρα της, καθώς όπως δήλωσε κατά την δίκη της «η Μοντγκόμερι ήταν η μόνη που την έκανε να νιώσει καλύτερα».  

Μια εβδομάδα μετά την κατάθεση-χείμαρρο της Μπρίτνεϊ Σπιρς κατά του καθεστώτος κηδεμονίας της, που τα τελευταία 13 χρόνια τής έχει στερήσει τη δυνατότητα να διαχειρίζεται η ίδια την τεράστια περιουσία της αλλά και τη ζωή της, μια δικαστής απέρριψε (προς το παρόν) το αίτημα της τραγουδίστριας να παυθεί ο ρόλος του πατέρα της Τζέιμι ως κηδεμόνα της.

Σύμφωνα με το USA Today, έγγραφα δικαστηρίου που κατέθεσε ο δικηγόρος της 39χρονης, Σάμιουελ Ίνγκαμ, την περασμένη Τετάρτη, αναφέρουν ότι η δικαστής Μπρέντα Τζ. Πένι απέρριψε το αίτημα να μην είναι πλέον sole conservator (αποκλειστικός κηδεμόνας) ο πατέρας της τραγουδίστριας. Ο βασικός στόχος των εγγράφων που κατατέθηκαν, σύμφωνα με το ίδιο site που είχε πρόσβαση σε αυτά, ήταν να εγκριθεί το Bessemer Trust ως co-conservator της Μπρίτνεϊ.

«Το αίτημα να ανασταλεί άμεσα η ιδιότητα (του conservator) του Τζέιμς Π. Σπίαρς μετά τον διορισμό της Bessemer Trust Company της Καλιφόρνια ως sole conservator της περιουσιας της απορρίπτεται μετ' επιφυλάξεως παντός δικαιώματος» αναφέρουν τα έγγραφα.

«Πιστεύω πραγματικά ότι αυτό το καθεστώς επιτροπείας (σ.σ. ο νομικός όρος στα αγγλικά είναι conservatorship, κάτι παρεμφερές με τη δικαστική συμπαράσταση στη χώρα μας) ισοδυναμεί με κακοποίηση, και θέλω να τελειώσει» δήλωσε πριν από μερικές μέρες η 39χρονη ποπ σταρ στη φορτισμένη συναισθηματικά ομιλία της μέσω τηλεδιάσκεψης, η οποία διήρκεσε 25 λεπτά, στο δικαστήριο.

Όπως υπενθυμίζει το site, ο πατέρας της ποπ σταρ και το Bessemer Trust έχουν τον έλεγχο της περιουσίας της Μπρίτνεϊ, ενώ η επαγγελματίας conservator Τζόντι Μοντγκόμερι διαχειρίζεται (προσωρινά) άλλες πτυχές της προσωπικής ζωής της Μπρίτνεϊ. Πρόσφατα ο δικηγόρος της τραγουδίστριας υπέβαλε αίτηση να διοριστεί μόνιμα η Μοντγκόμερι στον συγκεκριμένο ρόλο (που της ανατέθηκε το 2019 όταν ο πατέρας της αποσύρθηκε για λόγους υγείας). Οι δικηγόροι του Τζέιμς Σπίαρς δήλωσαν στο δικαστήριο ότι ο εντολέας τους «ανησυχεί» μετά το αίτημα του δικηγόρου της Μπρίτνεϊ για «μονιμοποίηση» του ρόλου της Μοντγκόμερι, δεδομένου ότι η κόρη του δήλωσε ξεκάθαρα στις 23 Ιουνίου ότι τέλει να δοθεί τέλος στο καθεστώς «κηδεμονίας» της και να μην μπορεί πλέον κανένας να αποφασίζει για την προσωπική της ζωή.

Όπως υπενθυμίζει το USA Today, τον περασμένο Νοέμβριο η δικαστής Μπρέντα Τζ. Πένι αρνήθηκε να εκδώσει απόφαση για τις νομικές προσπάθειες της Μπρίτνεϊ Σπίαρς να ανακτήσει το έλεγχο της ζωής της και να βάλει τέλος στο νομικό καθεστώς που την κρατά «αιχμάλωτη» τα τελευταία 13 χρόνια. Η αιτιολογία της ήταν ότι η τραγουδίστρια δεν είχε καταθέσει επαρκή τεκμηρίωσηώστε να στηρίζει το αίτημά της.

Σύμφωνα με την Guardian το «Conservatorship» είναι ένα είδος «κηδεμονίας» που επιβάλλει το δικαστήριο, κυρίως για άτομα που δεν δύνανται πλέον λόγω ψυχικών ή άλλων προβλημάτων (π.χ. γήρας, άνοια, αναπηρία) να λαμβάνουν μόνα τους αποφάσεις για τη ζωή τους. Αρκετοί ειδικοί όμως επισημαίνουν ότι αυτό το καθεστώς μπορεί να γίνει μέσο εκμετάλλευσης ορισμένων ανθρώπων, και υποδεικνύουν την περίπτωση της Μπρίτνεϊ ως παράδειγμα αυτής της κατάχρησης.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

 

 

Δειτε Επισης

«Έχω αναθεωρήσει πάρα πολλά εξαιτίας της δύσκολης στιγμής που υπάρχει στη ζωή μου»
Σταματίνα Τσιμτσιλή για την κόρη της: Για τρεις ημέρες δεν θεωρήθηκε οριακά πρόωρη
«Είπα ότι προτιμώ να είμαι ερωτευμένος με τον Ιησού Χριστό και αυτό παρεξηγήθηκε πάρα πολύ»
Ταξίδι στη Σκιάθο για το Ντάνο και τη Δήμητρα Βαμβακούση-Το album της εξόρμησης
Ήβη Αδάμου για Μιχάλη Κουινέλη: «Ήταν η πρώτη φορά που ερωτεύτηκα»
Η σπάνια φωτογραφία της Ελένης Ράντου με την μητέρα της-«Αγκαλίτσα μου»
Το πρώτο μήνυμα Λαζόπουλου μετά τη νοσηλεία-«Θυμάμαι ότι έχουμε ΝΔ και η αντιπολίτευση κοιμάται»
Αυτή είναι η νέα σύντροφος του Άρη Σοϊλέδη μετά τον χωρισμό του από τη Μαρία Αντωνά
Το βίντεο της πρώτης πρόβας της Σάττι έγινε παγκόσμιο trend και το «Ζάρι» είναι πια φαβορί
Ξανά χωρίς την Μέγκαν ταξιδεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο ο πρίγκιπας Χάρι