Απίστευτη πρόκληση Εθνικής Πορτογαλίας-Έκλεισαν εισιτήρια για Κύπρο μέσω Τύμπου

Σε μια ενέργεια-πρόκληση προχώρησε η ομοσπονδία πετοσφαίρισης της Πορτογαλίας, η γυναικεία ομάδα της οποίας αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα στην Κύπρο, για να αναμετρηθεί με την αντίστοιχη της Κύπρου, για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, η Εθνική ομάδα της Πορτογαλίας επιχειρεί να φθάσει στην Κύπρο, μέσω του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου, για να μεταβεί στη συνέχεια στις ελεύθερες περιοχές για να δώσει τον αγώνα με την Εθνική Κύπρου.

Μάλιστα, η πορτογαλική ομοσπονδία, όπως ανέφερε αρμόδια πηγή, ενημέρωσε την Κυπριακή Ομοσπονδία Πετόσφαιρας, για το κατά πόσον μπορεί να μεταβεί στην Κύπρο μέσω του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου, με την ΚΟΠΕ να την ενημερώνει ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί, αφού η Δημοκρατία έχει μόνο δύο νόμιμα αεροδρόμια, αυτά της Λάρνακας και της Πάφου.

Παρόλα αυτά, η πορτογαλική ομοσπονδία αψήφησε την ενημέρωση που έλαβε και όπως είναι σε θέση να γνωρίζει ο REPORTER, έκλεισε εισιτήρια με Turkish Airlines, για να έρθει στην Κύπρο δύο μέρες πριν τον αγώνα, ενώ ζήτησε από πρόσωπο στις ελεύθερες περιοχές, να τους βοηθήσει να βρουν ξενοδοχείο κοντά στο παράνομο αεροδρόμιο Τύμπου, για να μείνουν μετά την άφιξή τους, όπως και μεταφορικό μέσο για την ημέρα του αγώνα.

Αφότου το συγκεκριμένο πρόσωπο εξήγησε στους Πορτογάλους, πώς έχει η κατάσταση στην Κύπρο, αρνήθηκε να βοηθήσει την ομοσπονδία, η οποία στη συνέχεια απάντησε ότι κατανοεί και πως θα εξεύρει μόνη της ξενοδοχείο, ωστόσο επέμεινε για να την βοηθήσουν με μεταφορικό μέσο, ώστε να περάσουν από το οδόφραγμα την ημέρα του αγώνα.

Τις εξελίξεις, παρακολουθεί η ομοσπονδία, η οποία ενημέρωσε όλους τους αρμόδιους και γίνονται διαβήματα για να μην προχωρήσουν οι Πορτογάλοι στην συγκεκριμένη ενέργεια.

Μιλώντας στον REPORTER, αρμόδια πηγή από την ΚΟΠΕ, ανέφερε ότι «κάναμε διαβήματα μέσω του Υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο ενημέρωσε την πρεσβεία της Πορτογαλίας, αλλά και τη δική μας πρεσβεία στην Πορτογαλία. Η πρεσβεία της Πορτογαλίας εξεπλάγην μόλις την ενημερώσαμε».

Σημείωσε επίσης πως «κάναμε διαβήματα στον ΚΟΑ και τον ενημερώσαμε για τα διαβήματα που κάνουμε, όπως έπρεπε. Ενημερώσαμε ακόμα την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Πετοσφαίρισης, αλλά και την ίδια την Ομοσπονδία της Πορτογαλίας».

Κληθείς να σχολιάσει το κατά πόσον γνώριζε η ομοσπονδία την κατάσταση στην Κύπρο, απάντησε καταφατικά, τονίζοντας πως «γνώριζαν. Τους ενημερώσαμε ότι τα νόμιμα αεροδρόμια είναι της Λάρνακας και της Πάφου. Τους στείλαμε ηλεκτρονικό μήνυμα».

Μετά τα διαβήματα της ΚΟΠΕ, η αντίστοιχη ομοσπονδία δεσμεύτηκε να εξετάσει το ζήτημα και να τους απαντήσει, για τις ενέργειές της. Πάντως, παρόμοιο περιστατικό είχε σημειωθεί και σε άλλη περίπτωση πριν από κάποια χρόνια, ωστόσο μέσα από τα διαβήματα, αποτράπηκε σε άλλη αποστολή να φθάσει στην Κύπρο, καθότι η ομοσπονδία τους είχε διαμηνύσει πως αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, δεν θα διεξαγόταν ο αγώνας.

Ενέργειες και από ΚΟΑ για αποτροπή της καθόδου από τα κατεχόμενα

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΚΟΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης, σε δηλώσεις του στον REPORTER, επιβεβαίωσε ότι πληροφορήθηκαν για το γεγονός και έχουν προβεί, όπως είπε, σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες.

«Ενημερώσαμε εκείνους που πρέπει στην Πολιτεία και ζητήσαμε πλήρη ενημέρωση από την ομοσπονδία της Πετόσφαιρας, γραπτώς», σημείωσε ο κ. Μιχαηλίδης.

Επισήμανε ακόμα ότι «παρακολουθούμε πολύ στενά την όλη περίπτωση. Φαίνεται ότι η Εθνική Πορτογαλίας, η οποία έχει παιχνίδι με την Εθνική μας στις 24 Αυγούστου και η Πορτογαλία έκανε διευθετήσεις να έρθει από το παράνομο αεροδρόμιο».

Καταληκτικά, ανέφερε πως «ειδοποιήθηκαν όλοι οι ευρωπαϊκοί φορείς και η ομοσπονδία της Πορτογαλίας, ότι αυτό είναι ανεπίτρεπτο και δεν μπορεί να γίνει. Αναμένουμε την αντίδραση τους για τα επόμενά τους βήματα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: