«Ο Απόλλωνας είναι μια ομάδα που μπορεί να σου κάνει ζημιά, αν την υποτιμήσεις»

Για τις αναμετρήσεις ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Απόλλωνα, μίλησε σε οπαδική σελίδα του Ολυμπιακού, ο παλαίμαχος άσος και νυν προπονητής, Γιαννάκης Οκκάς. 

Ο Οκκάς, έκρουσε καμπανάκι κινδύνου στους ερυθρόλευκους για τους διπλούς αγώνες, χαρακτηρίζοντάς τους αμφίρροπους.

Αυτούσιο το δημοσίευμα:

Οι «σκληρές δοκιμασίες για τον Ολυμπιακό μέσα στο κατακαλόκαιρο συνεχίζονται. Μετά την Μακάμπι και την Σλόβαν Μπρατσισλάβας τώρα ο Απόλλων Λεμεσού. Τα δυο παιχνίδια με τον πρωταθλητή Κύπρου ήταν η αφορμή να ζητήσουμε την άποψη από έναν άνθρωπο που γνωρίζει όσο λίγοι το κυπριακό πρωτάθλημα, αλλά και τον Ολυμπιακό.

Ο Γιαννάκης Οκκάς έχει φορέσει την ερυθρόλευκη φανέλα, παρακολουθεί όλα τα παιχνίδια της πρώην του ομάδας και δείχνει να έχει σαφή άποψη για τον Ολυμπιακό και τις προοπτικές που υπάρχουν για τη νέα χρονιά. Και δεν θα μπορούσε η κουβέντα να μην ξεκινήσει από την κλήρωση που έφερε αντίπαλο τον Απόλλωνα Λεμεσού, μια ομάδα που δεν χαρακτηρίζει εύκολη και η οποία έχει κάνει μεγάλα βήματα προόδου τα τελευταία χρόνια. Με αποκορύφωμα την κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά από έξι χρόνια. Μπορεί να βάλει δύσκολα στον Ολυμπιακό και προβλέπει αμφίρροπα ματς, όπως  λέει χαρακτηριστικά στην αρχή ο Κύπριος παλαίμαχος.

«Είναι το φαβορί ο Ολυμπιακός  για αυτά τα παιχνίδια με την πρωταθλήτρια Κύπρου. Αλλά ο Απόλλων Λεμεσού είναι μια ομάδα που έχει τη δυνατότητα να βάλει δύσκολα στους  ερυθρόλευκους. Και αυτό γιατί φαντάζει ως η νέα δύναμη του Κυπριακού ποδοσφαίρου ενώ διαθέτει και μια πάρα πολύ δυνατή έδρα. Δεν θα παίξει στο Τσίρειο, αλλά και στο ΓΣΠ και θα συγκεντρωθεί πολύς κόσμος που θα περιμένει πως και πως να δει τον Ολυμπιακό. Νομίζω ότι θα γίνουν δύο πολύ δυνατά και ενδιαφέροντα παιχνίδια, γιατί ξέρουμε ποιος είναι ο Ολυμπιακός που διαθέτει εμπειρία και ποιότητα, αλλά ο Απόλλων τον ενθουσιασμό και μια μεγάλη πρόκληση μπροστά του που δεν θα θελήσει να την αφήσει να περάσει ανεκμετάλλευτη. Είναι μια ομάδα πολύ δυνατή τα τελευταία χρόνια με συνεχή άνοδο και έχει φέρει και κάποια καλά αποτελέσματα στην Ευρώπη. Και εκτός έδρας είναι δυνατός ο Απόλλων. Παίζει επιθετικά γενικά, αλλά προφανώς σε αυτά τα δύο παιχνίδια θα ακολουθήσει άλλη τακτική. Εδώ παίζονται πολλά σε τέτοια ματς και δεν νομίζω ότι καμία ομάδα θα μπει στο γήπεδο με επιθετικές βλέψεις, αλλά το πως θα πετύχει το στόχο της που δεν είναι άλλος από την πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λίγκ. Δεν μπορούμε να μιλάμε για θέαμα αυτή την εποχή και αυτό ισχύει και για τον Απόλλωνα Λεμεσού, αλλά και για τον Ολυμπιακό. Νομίζω ότι ο Ολυμπιακός με την εμπειρία πια των ποδοσφαιριστών που διαθέτει, έστω και αν μέχρι τώρα δεν έχει δείξει κάτι το ιδιαίτερο και πέρασε με δυσκολία το εμπόδιο της Σλόβαν έχει ένα προβάδισμα, αλλά καλό θα είναι να μη βιαστούμε να κάνουμε προβλέψεις.

 Ακόμα ο Γιαννάκης  Οκκάς λέει:

«Υπάρχουν τρεις ποδοσφαιριστές στο τωρινό ρόστερ του Απόλλωνα Λεμεσού που έχουν περάσει από το ελληνικό πρωτάθλημα στο παρελθόν. Μάλιστα οι δύο έχουν υπάρξει παίκτες του Ολυμπιακού και ο λόγος για τους Δημήτρη Πινακά και Τάσο Αυλωνίτη. Ενώ ο τρίτος που ολοκληρώνει αυτή τη λίστα, είναι ο Χάρης Μαυρίας που έγινε γνωστός μέσα από τις εμφανίσεις του με την φανέλα του Παναθηναϊκού. Γενικά έχει ένα δυνατό ρόστερ, που είναι ανταγωνιστικό. Άλλαξε προπονητή ο Απόλλωνας, όπως και ο Ολυμπιακός και φυσικά θα δούμε μια άλλη ομάδα. Δεν θα κριθούν όλα στο πρώτο ματς, αλλά θα χρειαστεί να περιμένουμε και τη ρεβάνς στο Καραϊσκάκη. Γενικά είναι μια ομάδα που μπορεί να σου κάνει ζημιά, αν την υποτιμήσεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: