Εξηγήσεις από το France Football για την απουσία του Μέσι από τη λίστα των υποψηφίων

Η απουσία του Λιονέλ Μέσι από την λίστα των 30 υποψηφίων της Χρυσής Μπάλας συζητείται πάρα πολύ. Οι υπεύθυνοι του περιοδικού θέλησαν να δώσουν εξηγήσεις για την επιλογή αυτή σε μία προσπάθεια να επικρατήσει ηρεμία.  

Έτσι ο Εμανουέλ Μποζάν, ένας εκ των δημοσιογράφων του περιοδικού ανέλαβε να απαντήσει σε σχετικές ερωτήσεις μέσω ενός Q&A που έγινε από την ιστοσελίδα της «Equipe”.

«Αναπόφευκτα, ο Λιονέλ Μέσι, με τις 15 συνεχόμενες εμφανίσεις του από το 2006, τις επτά νίκες του στη Χρυσή Μπάλα, την ιδιότητα του κατόχου του τίτλου, βαραίνει πολύ όταν πρόκειται για την τελική επιλογή», ανέφερε -αρχικά- και συνέχισε:

«Ο Αργεντινός συμμετείχε στις συζητήσεις για την λίστα των 30, αλλά τα νέα κριτήρια για τη Χρυσή Μπάλα δεν ήταν ευνοϊκά γι' αυτόν: εξαφάνιση του κριτηρίου ολόκληρης της καριέρας ενός παίκτη και περιοδικότητα, σύμφωνα με το πρότυπο μιας σεζόν και όχι πλέον για το μεγαλύτερο μέρος ενός ημερολογιακού έτος, γεγονός που δεν καθιστά δυνατή την ενσωμάτωση του Κόπα Αμέρικα της 11ης Ιουλίου του 2021. Πρέπει να παραδεχτούμε ότι η πρώτη του σεζόν στο Παρίσι ήταν πολύ απογοητευτική τόσο από θεάματος όσο και από πλευράς στατιστικών».

Ο Μποζάν αναφέρθηκε και στην ύπαρξη του Κριστιάνο Ρονάλντο παρά το γεγονός ότι και αυτός δεν έλαμψε πέρσι… Στα όσα είπε στάθηκε στο γεγονός ότι ο Πορτογάλος έγινε πρώτος σκόρερ σε εθνικό επίπεδο σε αυτή τη σεζόν και στο Τσάμπιονς Λίγκ με την Γιουνάιτεντ σκόραρε τέσσερις φορές σε κρίσιμα σημεία που έδωσαν και βαθμούς στην ομάδα του.

Πηγή: sportfm