Σε συναγερμό τέθηκαν οι γιατροί και νοσηλευτές του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου, για ύποπτο περιστατικό ευλογιάς των πιθήκων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες το βράδυ, 34χρονος έσπευσε στο ΤΑΕΠ του νοσοκομείου αφού παρουσίαζε συμπτώματα που παραπέμπουν σε ευλογιά των πιθήκων, όπως εξανθήματα στον κορμό και στο πρόσωπο.
Ο 34χρονος, μεταφέρθηκε το βράδυ της Τρίτης στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, που λειτουργεί ως νοσοκομείο αναφοράς, για περαιτέρω εξειδικευμένες εξετάσεις, από τις οποίες θα διαπιστωθεί εάν το ύποπτο περιστατικό αφορά ευλογιά των πιθήκων.
Σύμφωνα με τον Σύμβουλο Επικοινωνίας του Υπουργού Υγείας Κωνσταντίνο Αθανασίου, «τα αναλώσιμα για την ευλογιά των πιθήκων έχουν φτάσει στην Κύπρο, άρα υπάρχουν στο νοσοκομείο Λευκωσίας και θα μπορούν να γίνουν οι εξετάσεις».
Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, το Υπουργείο Υγείας είχε τεθεί επίσης σε συναγερμό, μετά από ύποπτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων, αφού 31χρονη είχε παρουσιάσει συμπτωματολογία. Τελικά, από τις εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για ανεμοβλογιά.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: