powered by inbusiness-news-logo cbn omada-logo celebrity-logo LOGO-PNG-108

Γαλατόπιτα

Γέμιση σαν βελούδο! Συνταγή από: Μαρίνα Παντελίδου.

ΥΛΙΚΑ

  • 60 γρ. βούτυρο
  • 135 γρ. σιμιγδάλι
  • 25 γρ. φλούδα πορτοκαλιού
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 1500 γρ. γάλα ημιάπαχο
  • 4 αυγά
  • 30 γρ. corn flour
  • 2 κ.γλ. σπιτική ζάχαρη βανίλιας κανέλα αλεσμένη, για το σερβίρισμα

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

στρογγυλό πυρίμαχο σκεύος 26 εκ.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Βουτυρώστε ένα στρογγυλό πυρίμαχο σκεύος (26 εκ.) με 10 γρ. βούτυρο, ραντίστε από πάνω 5 γρ. σιμιγδάλι και αφήστε στην άκρη. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C.

Βήμα 2

Βάλτε στον κάδο 25 γρ. φλούδα πορτοκαλιού, 200 γρ. ζάχαρη και αλέστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.

Βήμα 3

Προσθέστε 500 γρ. γάλα, 4 αυγά και αναμείξτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4.

Βήμα 4

Προσθέστε τα υπόλοιπα 1000 γρ. γάλα, 130 γρ. σιμιγδάλι, 30 γρ. corn-flour, 2 κουταλάκια σπιτική ζάχαρη βανίλιας και ζεστάνετε 14 λεπτά /95°C/ταχύτητα 3.

Βήμα 5

Στο τελευταίο λεπτό, πριν τελειώσει ο χρόνος, προσθέστε, από το άνοιγμα της μεζούρας, τα υπόλοιπα 50 γρ. βούτυρο, σε μικρά κομματάκια. Μεταφέρετε το μείγμα στο βουτυρωμένο στρογγυλό πυρίμαχο σκεύος (26 εκ.) που αφήσατε στην άκρη.

Βήμα 6

Ψήστε για περίπου 50-55 λεπτά (180°C). Αφήστε να κρυώσει καλά, για περίπου 2 ώρες και ακολούθως μεταφέρετε τη γαλατόπιτα στο ψυγείο για τουλάχιστο 2 ώρες προτού σερβίρετε. Σερβίρετε σε τρίγωνα κομμάτια, πασπαλίζοντας από πάνω κανέλα αλεσμένη.

Συμβουλή

Αυτό το γλυκό πρέπει να παγώσει καλά για να μπορεί να κόβεται σε ωραία τρίγωνα κομμάτια.

;