Ο κόσμος το φώναξε και το ζήτησε, ο ΑΠΟΕΛ όμως προλαβαίνει το τρένο;

Nίκη, δεύτερο απανωτό τρίποντο και ηρεμία στον ΑΠΟΕΛ, μετά από μια δύσκολη αποστολή απέναντι σε ένα πάρα πολύ καλό αντίπαλο. Μπορεί οι γαλαζοκίτρινοι να μην έπαιξαν ελκυστικό ποδόσφαιρο, μπορεί να μην κυριάρχησαν στην αναμέτρηση, αλλά στο τέλος το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα. 

Είναι γεγονός, πως η ομάδα της Λεμεσού είχε βάλει πίεση σε κάποια σημεία του αγώνα, ενώ συγκεκριμένα λίγο πριν το γκολ του Λούκας Σόουζα, θα μπορούσε να προηγηθεί στο παιχνίδι και ο αγώνας να πάρει διαφορετική τροπή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Απέδρασε με το διπλό από το Τσίρειο με... δράστη τον συνήθη ύποπτο ο ΑΠΟΕΛ

Σαφώς και σε κάποιες εμφανίσεις θα έχεις και τη τύχη με το μέρος σου, κάτι που είχαν οι γαλαζοκίτρινοι και κατάφεραν να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες, σε ένα κομβικό σημείο, στην προσπάθεια τους να πάρουν αποτελέσματα για να καλυφθεί το χαμένο έδαφος.

Μιλώντας για τύχη, μπορούμε να πούμε πως το σύνολο του Σωφρόνη Αυγουστή, πριν την αναμέτρηση στη Λεμεσό, είχε να αντιμετωπίσει τόσο τον Άρη, όσο και άλλες δύο αναποδιές που προέκυψαν και αφορούν τους τραυματισμούς.

Έμειναν εκτός οι Οκριασβίλι, Πολυκάρπου, ενώ κατά τη διάρκεια του αγώνα αποχώρησε τραυματίας ο Τσπεπάκ. Απουσίες, οι οποίες σε καμιά περίπτωση δεν επηρέασαν το κοουτσάρισα του Αυγουστή, ο οποίος βρήκε τον τρόπο και κατάστρωσε το πλάνο του ώστε ο ΑΠΟΕΛ να φύγει από τη Λεμεσό με τους τρεις βαθμούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Άναψαν τα αίματα στο Τσίρειο λίγο πριν το τέλος

Στα θετικά για τον ΑΠΟΕΛ, είναι πως για η μεσοαμυντική του γραμμή δούλευε σωστά, γεγονός το οποίο δεν επέτρεψε στον Άρη να απειλήσει μέσα στην περιοχή του Σκουφέτ.

Επιπλέον, ο σύλλογος της Λευκωσίας τελείωσε το πρώτο ημίχρονο με μια τελική στο στόχο, κάτι το οποίο απέδειξε πως στο επιθετικό κομμάτι η ομάδα δεν ήταν παραγωγική και δεν έβρισκε τον τρόπο να απειλήσει.

Ωστόσο, στην επανάληψη, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο η λύση ήρθε από τον Λούκας Σόουζα και στον ΑΠΟΕΛ πέραν από τη νίκη, ανεβαίνουν και βαθμολογικά, καθώς έφθασαν τους 9 βαθμούς και αυτό είναι κάτι που δίνει ψυχολογία στους ποδοσφαιριστές ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Παράλληλα, πέραν από τους τρεις βαθμούς, η ομαδική προσπάθεια, το καλό κλίμα που επικρατεί μεταξύ των ποδοσφαιριστών και το γεγονός ότι αρχίζει να δένει κάπως με αυτό τον τρόπο η ομάδα, είναι το μεγαλύτερο κέρδος αλλά και αυτό που κρατά ο Σωφρόνης Αυγουστή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ EΔΩ: Αυτό που αλλάζει στα αποδυτήρια του ΑΠΟΕΛ και το κέρδος που κρατά ο Αυγουστή

Άλλωστε, το είπε και ο ίδιος με το πέρας της αναμέτρησης. «Αυτό που αλλάζει, το αποδυτήριο γίνεται οικογένεια. Βλέπουμε ότι στον αγωνιστικό χώρο προσπαθεί ο ένας να βοηθά τον άλλο. Αυτό είναι το κέρδος».

Όσον αφορά το κομμάτι του κόσμου, ήταν εκεί και στήριξε δυναμικά την ομάδα του, καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα στο Τσίρειο, καθώς έβαλε και αυτός το λιθαράκι του για να έρθει η νίκη. Μάλιστα, στο τέλος πανηγυρίζοντας με τους παίκτες φώναξαν και «ΑΠΟΕΛ θρύλος πρωτάθλημα».

Με  το πέρας της 7ης αγωνιστικής, ο ΑΠΟΕΛ βρίσκεται στο έκτο σκαλοπάτι με εννέα βαθμούς και παράλληλα παρουσιάζει βελτιωμένη εικόνα παιχνίδι με παιχνίδι. Μετρά τρεις νίκες και τέσσερις ισοπαλίες.

Ήδη πήρε τη δεύτερη του συνεχόμενη νίκη και είναι γεγονός ότι τα θετικά αποτελέσματα θα προσθέσουν περαιτέρω ψυχολογία στους παίκτες και στην ομάδα, που είχαν ένα κακό ξεκίνημα.

Τέλος, ο κόσμος ζήτησε και φώναξε το πρωτάθλημα, που είναι και ο κύριος στόχος των γαλαζοκιτρίνων, ωστόσο ο ΑΠΟΕΛ μπορεί για τον τίτλο; Προλαβαίνει το τρένο προτού να είναι αργά;  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αποθέωσαν τους παίκτες και φώναξαν «ΑΠΟΕΛ θρύλος πρωτάθλημα»