Ποιο ντέρμπι; Ο Σαλάχ και η παρέα του διέλυσαν και σκόρπισαν στα πέντε τη Γιουνάιτεντ

Η Λίβερπουλ διέλυσε, σάρωσε, ταπείνωσε και σίγουρα έγραψε ιστορία κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, καθώς έφυγε από το «Ολντ Τράφορντ» με τη νίκη με με το επιβλητικό 5-0!

Διαβάσατε καλά! Το σκορ φανερώνει ακριβώς όχι μόνο την εικόνα της αναμέτρησης, αλλά τη διαφορά των δύο ομάδων αυτή τη χρονική συγκυρία, με τον Μοχάμεντ Σαλάχ να γίνεται ο πρώτος αντίπαλος που κάνει χατ-τρικ στο «Θέατρο των Ονείρων» μετά τον Βραζιλιάνο Ρονάλντο το 2003 και πλέον ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ είναι το απόλυτο φαβορί για απόλυση μετά την πανωλεθρία της ομάδας του.

Μάλιστα, δεν είναι υπερβολή να πει κανείς ότι η Λίβερπουλ… σταμάτησε στα πέντε γκολ, καθώς από το 61’ η Γιουνάιτεντ έπαιζε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Πογκμπά με απ’ ευθείας κόκκινη για βίαιο τάκλιν στον Κεϊτά, που τον έστειλε στο νοσοκομείο.

Κεϊτά (5’) και Ζότα (13’) τα άλλα δύο γκολ της Λίβερπουλ, με τα οποία άρχισε ο θρίαμβος των φιλοξενούμενων.

Το ματς

Μπορεί η… καταιγίδα της Λίβερπουλ να άρχισε μόλις στο 5’, αλλά η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν εκείνη που πρόλαβε να χάσει την πρώτη μεγαλη ευκαιρία στο ματς, όταν μόλις στο 4’ ο Μπρούνο Φερνάντες σε τετ-α-τετ με τον Άλισον έστειλε την μπάλα άουτ.

Αυτό ήταν… Η Λίβερπουλ άρχισε το πάρτι μόλις στα επόμενα δευτερόλεπτα, καθώς η άμυνα των γηπεδούχων ήταν κάπου στο γήπεδο, αλλά σίγουρα όχι στις σωστές θέσεις και ο Κεϊτά είχε «ευχαριστώ» στον Σαλάχ για την ασίστ, ανοίγοντας το σκορ. Δύο λεπτά αργότερα ο Φιρμίνο έχασε τη δική του στιγμή για το 0-2, κάτι που τελικά έγινε στο 14’. Σο και Μαγκουάιρ «τσούγκρισαν», η μπάλα έφτασε στον Άρνολντ που με μια παράλληλη μπαλιά βρήκε τον Ζότα ο οποίος με προβολή διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Από εκεί και μετά ανέλαβε δράση, ίσως ο πιο φορμαρισμένος παίκτης του πλανήτη, ο Μοχάμεντ Σαλάχ, που εκμεταλλεύθηκε απόλυτα και το… αστείο βράδυ του Λουκ Σο, που απουσίαζε συνεχώς από το μαρκάρισμα του Αιγύπτιου. Ο τελευταίος στο 38’ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0, ενώ στο πρώτο ημίχρονο είχε κι άλλο τέρμα για τον ίδιο, καθώς ο Ζότα έδωσε αυτή τη φορά την ασίστ για το πανεύκολο 4-0.

Το ιστορικό βράδυ τόσο για τη Λίβερπουλ, όσο και για τον Σαλάχ συνεχίστηκε στο 50’ καθώς ο Χέντερσον με μια μαγική μπαλιά βρήκε τον Αιγύπτιο, που με εκπληκτικό τελείωμα διαμόρφωσε και το τελικό –όπως αποδείχθηκε- 5-0. Ο εφιάλτης της Γιουνάιτεντ συνεχίστηκε στο 61’, καθώς ο Πογκμπά απόλυτα δικαιολογημένα αποβλήθηκε με απ’ ευθείας κόκκινη κάρτα λόγω μαρκαρίσματος στον Κεϊτά, που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, με τον Γάλλο να προλαβαίνει να αγωνιστεί μόλις 16 λεπτά, αφού είχε περάσει στο ματς ως αλλαγή.

Μαν. Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Γουάν-Μπισάκα, Λίντελοφ, Μαγκουάιρ, Σο - Φρεντ, ΜακΤόμινι - Γκρίνγουντ (46' Πογκμπά), Μπρούνο Φερνάντες (62' Καβάνι), Ράσφορντ (62' Νταλό), Κριστιάνο Ρονάλντο,

Λίβερπουλ: Άλισον, Αλεξάντερ-Αρνολντ, Φαν Ντάικ, Κονατέ, Ρόμπερτσον - Μίλνερ (27' Τζόουνς), Χέντερσον, Κεϊτά (64' Τσάμπερλεϊν) - Φιρμίνο (77' Μανέ), Σαλάχ, Ζότα

Πηγή: sport-fm.gr

Δειτε Επισης

Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Ισραηλινά ΜΜΕ: Μέσω Κύπρου μεταφέρθηκαν αμερικανικοί πύραυλοι από το Κατάρ στο Ισραήλ
Αυξημένη τροχαία κίνηση στον αυτοκινητόδρομο λόγω τροχαίου
Ενέκρινε ψήφισμα για μεταναστευτικό η Βουλή-Ζητά-Ζητά να εντείνει τις ενέργειες της προς την ΕΕ η Κυβέρνηση
Ισραήλ vs Ιράν-Σύγκριση αεροπορικών δυνάμεων και συστημάτων αεροπορικής άμυνας (pics)
Εικόνες από τον σεισμό 5,6 Ρίχτερ στην Τουρκία-Πληροφορίες ότι κατέρρευσαν μιναρέδες, ζημιές σε σπίτια
Βίντεο ντοκουμέντο από τη δολοφονία της Κυριακής-Η στιγμή που ο 39χρονος τραβάει το μαχαίρι
ΒΙΝΤΕΟ: Σεισμός 5,6 Ρίχτερ στην Τουρκία-Ιδιαίτερα αισθητός κοντά στην Άγκυρα
Απάντησε στα πυρά του Τουρκικού ΥΠΕΞ για Συμπεράσματα ο Κόμπος-«Επιλογή της άλλης πλευράς αν θα προχωρήσει»
Απαντά για το επίδομα ενοικίου σε διπλωμάτη το ΥΠΕΞ-«Η Εισαγγελία γνωμάτευσε πως δεν στοιχειοθετείται ποινικό αδίκημα»