Oι καλύτερες τροφές στην αγορά για το κατοικίδιο σας!

Η καλύτερη τροφή για τον σκύλο ή τη γάτα μας είναι αυτή που ταιριάζει στις ανάγκες του. Κοινός παρανομαστής των καλών ζωοτροφών (ξηρής ή νωπής) είναι η ποιότητα των πρώτων υλών καθώς και ο τρόπος κατασκευής τους. Επομένως, τι πρέπει να προσέξουμε κατά την επιλογή της τροφής του κατοικίδιου μας; Ο REPORTER προτείνει προϊόντα Hill’s, Purina και Royal Canin από τις εταιρείες Panchris Group, Vassos Eliades και VitaTrace Nutrition που αντιπροσωπεύουν, αντίστοιχα, τα τρία δημοφιλή brands.

Είτε μόλις αποκτήσατε ένα κουτάβι, είτε το κατοικίδιο σας είναι σε μία ηλικία που έχει αναπτύξει διαφορετικές ανάγκες, ο REPORTER προτείνει διατροφικές επιλογές και τα δικά μας tips για να επιλέξετε αυτό που ταιριάζει καλύτερα στο μικρό σας φίλο.

Hill’s: Με σημαία την ποιότητα και τη διατροφική υγεία

Η πρώτη τροφή Hill’s δημιουργήθηκε από τον Dr. Mark Morris, έναν εξαιρετικό κτηνίατρο το 1939. Ο Dr. Morris ανέπτυξε μια υψηλών προδιαγραφών τροφή για κατοικίδια. Το σημείο καμπής για τον Dr. Morris ήρθε, ωστόσο, όταν συνάντησε έναν τυφλό άνθρωπο που λεγόταν Morris Frank και τον αξιολάτρευτο σκύλο-οδηγό του, την Buddy που υπέφερε από νεφροπάθεια. Αυτή η συνταγή έγινε η Hill's Prescription Diet k/d™, που στη συνέχεια ήταν η πρώτη εμπορικά διαθέσιμη τροφή κατοικιδίων της Hill's. Αυτή βοήθησε τον Morris και την Buddy να απολαύσουν πολλά περισσότερα ευτυχισμένα χρόνια μαζί!

Οι τροφές της Ηill’s χωρίζονται σε 3 κύριες κατηγορίες: στην Hill’s Science Plan, στην Hill’s Prescription Diet και στην Hill’s Vet Εssentials.

H Hill’s Science Plan είναι διατροφή βασισμένη στη βιολογία, για να βοηθά τον καλύτερο φίλο σας να απολαμβάνει την καλύτερη δυνατή ζωή.

Από κουτάβια και γατάκια έως ενήλικους σκύλους και γάτες, γνωρίζουμε ότι κάθε κατοικίδιο είναι διαφορετικό. Τα κατοικίδια έχουν ξεχωριστές βιολογικές ανάγκες στα διαφορετικά στάδια της ζωής τους, γι' αυτό η Hill’s χρησιμοποιεί επιστήμη αιχμής στον τομέα των τροφίμων, προκειμένου να αναπτύξει διατροφή ισορροπημένη με ακρίβεια, για όλα τα στάδια της ζωής του κατοικίδιου μας. Δημιουργεί τροφές που έχουν σχεδιαστεί, βάσει της επιστήμης, να ικανοποιούν συγκεκριμένες ανάγκες των υγιών κατοικίδιων, όπως υποστήριξη της κινητικότητας και της υγείας των αρθρώσεων για σκύλους, βοήθεια σε γάτες επιρρεπείς σε τριχόμπαλες και άλλες ανάγκες, όπως η υποστήριξη των στειρωμένων γάτων καθώς και προβλήματα διαχείρισης βάρους. 

Όλα τα προϊόντα της γκάμας Hill’s Science Plan διατίθενται σε pet shops και κτηνιατρικές κλινικές σε όλη την Κύπρο.

Η Hills Prescription Diet είναι θεραπευτική διατροφή που βοηθά τους κτηνιάτρους να αλλάξουν τη ζωή του κατοικίδιου σας. Είναι τροφές οι οποίες βασίζονται στα πολλά χρόνια εμπειρίας της Hills στις συνταγογραφούμενες τροφές και επίσης υποστηρίζονται από κλινικές μελέτες.

Οι τροφές Prescription Diet είναι διαθέσιμες σε κτηνιατρικές κλινικές σε όλη την Κύπρο.

 

Οι τροφές Hill’s Vet Essentials για κουτάβια και γατάκια έχουν επιστημονικά διαμορφωμένη σύνθεση για υποστήριξη της ανάπτυξής τους. Οι ισορροπημένες με ακρίβεια συνθέσεις για ενήλικα ζώα προσφέρουν μοναδικά οφέλη για να βοηθούν στη διατήρηση της υγείας του κατοικίδιου σας σε κάθε στάδιο της ζωής του.

Επιπλέον, η σειρά Vet Essentials περιλαμβάνει προηγμένη διατροφή που έχει σχεδιαστεί ειδικά για την υγεία των δοντιών και τα στειρωμένα κατοικίδια. Είναι ουσιαστικά μια σειρά η οποία δουλεύει προληπτικά ενάντια σε συχνές παθήσεις των σκύλων και γάτων. Για κηδεμόνες κατοικίδιων που προτιμούν για τα κατοικίδιά τους τροφές χωρίς σιτηρά, διατίθενται επιλογές NO GRAIN (χωρίς σιτηρά) τόσο για σκύλους όσο και για γάτες.

Η σειρά Vet Essentials είναι διαθέσιμη αποκλειστικά σε κτηνιατρικές κλινικές σε όλη την Κύπρο.

Nestle Purina: Πάθος για τα κατοικίδια!

Η Nestle Purina εμφανίστηκε οργανωμένα στην Κύπρο περί τα μέσα της δεκαετίας του 90. Η αρχή έγινε με μία μικρή σειρά προϊόντων Purina FRISKIES γάτας και σκύλου, όπου ήταν ήδη επιτυχημένες σειρές και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Με μεθοδευμένη στρατηγική διανομής αλλά και με ένα πολύ καλό μίγμα μάρκετινγκ, η Friskies κατάφερε να γίνει γνωστή στον Κύπριο καταναλωτή και να έχει μία σεβαστή παρουσία στην αγορά. Με την πάροδο των χρόνων και την συνεχή αυξητική τάση της αγοράς, η Purina είχε σαν στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη της μάρκας μέσω άλλων brand που είχε στο δυναμικό της που μπορούσαν να ικανοποιήσουν και πιο απαιτητικούς καταναλωτές. Εισήχθησαν στην Κύπρο η Purina GOURMET (Gold, Diamant, Perle) αλλά και η πολύ δημοφιλής Purina FELIX, μονομερίδες για γάτες.

Έπειτα η γκάμα ενισχύθηκε με τα SNACKS γάτας και σκύλου.

Τα τελευταία χρόνια η εταιρεία διαθέτει στην αγορά την Purina PRO PLAN, με παρουσία στο κομμάτι του εξειδικευμένου καναλιού (Pet shops και κτηνιάτρους).

Το προϊόν Purina Pro Plan medium adult, sensitive skin με σολομό 14Kg, ανήκει στην σειρά OPTIDERMA της Nestle Purina Pro plan και αφορά περιπτώσεις σκύλων με ευαίσθητο δέρμα. Περιέχει έναν ειδικό συνδυασμό συστατικών (αυξημένα επίπεδα πρωτείνης υψηλής ποιότητας, απαραίτητα λιπαρά οξέα, ψευδάργυρο, βιταμίνες Α, Β, Ψ, Ε για την ενίσχυση του υγειούς δέρματος, χωρίς γλουτένη σίτου) τα οποία αποδεδειγμένα στοχεύουν στην ενίσχυση της υγείας του δέρματος και του ωραίου τριχώματος.

*To προιόν διατίθεται μόνο σε pet shops και κτηνιάτρους.

Η PURINA ONE® DualNature™ για στειρωμένες γάτες περιέχει φυσική σπιρουλίνα που βοηθά στην υποστήριξη του υγιούς ανοσοποιητικού συστήματος της γάτας και έρχεται σε έναν μοναδικό συνδυασμό υφών. Είναι 100% πλήρης και ισορροπημένη, με όλα τα θρεπτικά συστατικά και πλούσια σε σολομό. Χωρίς πρόσθετες τεχνητές ουσίες, αρωματικά και συντηρητικά και με διπλή υφή από τον συνδυασμό τραγανών κροκετών και μαλακότερων με περισσότερα κομματάκια κρέατος.

*Το προιόν διατίθεται σε υπεραγορές.

Το PURINA® PRO PLAN® SMALL & MINI Adult με OPTIBALANCE έχει σχεδιαστεί για να παρέχει στους μικρόσωμους σκύλους τα ιδανικά επίπεδα θρεπτικών συστατικών που χρειάζονται για την υποστήριξη του γρήγορου μεταβολισμού τους, ενώ παράλληλα έχει

υπέροχη γεύση. Για την υποστήριξη υγιών δοντιών και ούλων, η τροφή είναι επίσης σχεδιασμένη με ειδικά θρεπτικά συστατικά και τραγανές κροκέτες, που μειώνουν τη συσσώρευση της πέτρας. Προωθεί την ολοκληρωμένη διατροφή μέσω της υψηλής πεπτικότητας και βιοδιαθεσιμότητας των θρεπτικών συστατικών χάρη στην ειδική διεργασία παρασκευής της PURINA®

*To προιόν διατίθεται μόνο σε pet shops και κτηνιάτρους

Η Nestle Purina, έχει παρουσία σε 106 χώρες, διαθέτει 50 εργοστάσια, τα 5 εκ των οποίων είναι ερευνητικά κέντρα. Στην Purina δουλεύουν πάνω από 500 κτηνίατροι και έχει στο δυναμικό της πέραν των 18000 υπαλλήλων.

Royal Canin για βασιλική διατροφή

Η Royal Canin, μέρος του διεθνής εμβέλειας συγκροτήματος της πολυεθνικής Mars inc, ανήκει αδιαμφισβήτητα στους πρωταγωνιστές παραγωγής τροφών κατοικιδίων (super-premium).

Διαθέτει 14 εργοστάσια παραγωγής με το μεγαλύτερο στην Ν. Γαλλία και μεταξύ άλλων εργοστάσια σε Αμερική, Καναδά, Ρωσία, Κίνα, Βραζιλία, Ν. Αφρική, Αγγλία, Πολωνία, Κορέα και Ισπανία.

Έχοντας στις τάξεις της μια τεράστια ομάδα επιστημόνων και πανεπιστημιακών αλλά και μια πλειάδα κέντρων και πανεπιστημίων, η Royal Canin είναι παγκοσμίως μοναδική στη μελέτη παθήσεων και ασθενειών κατοικίδιων όπως σκελετικές, ηπατικές, νεφρικές παθήσεις αλλά και ο απόλυτος Άρχων σε θέματα δερματοπαθειών.

Επιπλέον η Royal Canin μελετά εις βάθος τις ανάγκες κάθε ξεχωριστής ράτσας και φυλής γάτου και σκύλου για αυτό η γκάμα Breed Specific προϊόντων της είναι μακράν μεγαλύτερη αλλά και η πιο αναγνωρισμένη παγκοσμίως.

Μετά από μια ομολογουμένως υποτονική παρουσία στην Κυπριακή αγορά τα τελευταία χρόνια, η Royal Canin κατέληξε τελικά στα χέρια του Συγκροτήματος VitaTrace Nutrition Ltd (VTN) και της θυγατρικής της, VitaPets. Ενός συγκροτήματος με 42 χρόνια εμπειρίας και τεχνογνωσίας στο χώρο της διατροφής και υγείας των ζώων με διεθνή αναγνώριση και παρουσία αλλά και με πολλές διακρίσεις τόσον στην Κύπρο αλλά και στο εξωτερικό.

Έκτοτε, εκμεταλλευόμενη τις δομές, τεχνογνωσία, εμπειρία και φήμη του συγκροτήματος VTN, είναι πραγματικά εντυπωσιακή η ενθρόνιση της σαν η κορυφαία εταιρεία super premium τροφών κατοικιδίων στην Κύπρο.

Το Συγκρότημα VTN επένδυσε απλόχερα και με κάθε τρόπο σε αυτή τη νέα συνεργασία τόσον σε εγκαταστάσεις, εξοπλισμούς, δίκτυο διανομής αλλά και σε επιστημονική και τεχνική υποστήριξη και τα αποτελέσματα είναι ήδη πέραν από ορατά.

Την Royal Canin θα την βρείτε σε όλες τις κτηνιατρικές κλινικές, petshop και άλλα επιλεγμένα πολυκαταστήματα ανά το Παγκύπριο και η διανομή και διαχείριση από την VTN εγγυάται συνεχή σταθερή προμήθεια προϊόντων. 

Η τεράστια γκάμα της περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

• Πλήρη σειρά ξηρών και υγρών τροφών για γάτες και σκύλους για κάθε ηλικία, μέγεθος, τρόπο ζωής και ξεχωριστές απαιτήσεις.

• Breed Specific σειρά για κάθε ξεχωριστή φυλή γάτας και σκύλου η οποία έχει διαμορφωθεί για να καλύψει τις ιδιαίτερες απαιτήσεις που μπορεί να έχει η κάθε φυλή σε γεύση, σχήμα κροτίδας και σύνθεση.

 

• Εξειδικευμένες κλινικές δίαιτες για γάτες και σκύλους που πάσχουν από βραχυχρόνιες και μακροχρόνιες παθήσεις.

 

Οι 500 και πλέον διαφορετικοί κωδικοί της Royal Canin δίνουν την λύση και ικανοποιούν τις ανάγκες του κατοικίδιού σας αλλά είναι και ένα πολύτιμο εργαλείο για τον κάθε κτηνίατρο αλλά και κάθε ιδιοκτήτη ο οποίος θέλει να νοιώθει ότι προσφέρει στον μικρό του φίλο την καλύτερη δυνατή διατροφή.

Τα προϊόντα της Royal Canin χαρακτηρίζονται από απαράμιλλη γευστικότητα, συνθέτονται και παρασκευάζονται με κορυφαία επιστημοσύνη και ποιότητα, αλλά και η ομάδα υποστήριξης που έχει κτίσει η VTN αποτελούν μια άκρως επιτυχημένη συνταγή.

Δειτε Επισης

Αναζητά ένα πρόσωπο που έριξε αντικείμενο σε στιούαρτ στο Απόλλωνας-Δόξα η Αστυνομία (pics)
Χειροπέδες σε 23χρονο για τα μαχαιρώματα στη Λεμεσό-Σε σοβαρή κατάσταση 35χρονος
Επιχείρησε να ταξιδέψει με παράνομα καπνικά και του επιβλήθηκε πρόστιμο χιλιάδων ευρώ
Καλοκαίρι με καφέ και δροσιστικά ροφήματα
Ο Βασιλιάς επιστρέφει στον θρόνο του και στην Κύπρο
Εξοχικές κατοικίες για ιδιωτικές και ξέγνοιαστες διακοπές σε Πάφο και Πρωταρά
Days in the sun: Aντηλιακά προσώπου για το φετινό καλοκαίρι
Γυμναστείτε με αποτέλεσμα… και στυλ!
Ο Reporter προτείνει τα προϊόντα που θα κάνουν τον κήπο σας πιο όμορφο και λειτουργικό
Επιλέγουμε Primetel, Stephanis και ΤΙΤΑΝ για εργασία από το σπίτι