Έσπασε κατάρα επτά χρόνων η Ανόρθωση-Δεύτερη σερί σεζόν στην Ευρώπη

Η Ανόρθωση κατάκτησε τον πρώτο της τίτλο μετά από δεκατρία χρόνια και το πρώτο Κύπελλο μετά από δεκατέσσερα, το οποίο της δίνει εισιτήριο για έξοδο στην Ευρώπη. 

Οι κυανόλευκοι, που επικράτησαν του Ολυμπιακού στον τελικό, πέραν του γεγονότος ότι προσέφεραν χαρά στους φίλους τους μετά από πολλά χρόνια, έσωσαν την χρονιά, αφού θα έχουν την ευκαιρία να εξασφαλίσουν χρήματα από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αφού θα αγωνιστούν στο European Conference League, μαζί με τον Απόλλωνα που τερμάτισε δεύτερος και την ΑΕΛ που τερμάτισε τρίτη στο πρωτάθλημα. 

Η ομάδα της Αμμοχώστου έσπασε κατάρα επτά χρόνων, αφού κατάφερε να περάσει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, για δύο συνεχόμενες χρονιές. Η προηγούμενη φορά που πέτυχε κάτι τέτοιο, ήταν τις χρονιές 2012-13 και 2013-14. Η σεζόν 2013-14 ήταν καταστροφική για την Ανόρθωση, αφού στον πρώτο προκριματικό κληρώθηκε με την Γκέφλε Σουηδίας. Παρότι κέρδισε με 3-0 τον πρώτο αγώνα, στον επαναληπτικό ηττήθηκε με 4-0 και αποκλείστηκε.

Aπό τότε, η Ανόρθωση κατάφερε να εξασφαλίσει ξανά ευρωπαϊκό εισιτήριο τη σεζόν 2018-19, όταν έπαθε το στραπάτσο με την αλβανική Λάτσι, στον πρώτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Η Ανόρθωση κέρδισε στο πρώτο παιχνίδι με σκορ 2-1, ενώ στον επαναληπτικό έχασε με 1-0 και αποκλείστηκε.

Την επόμενη χρονιά έμεινε εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων, αφού τερμάτισε έβδομη, ενώ κατά την περσινή σεζόν, όταν το πρωτάθλημα διακόπηκε, πήρε εισιτήριο για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αφού τερμάτισε στη δεύτερη θέση, ισόβαθμή με την πρώτη Ομόνοια.  

Έτσι, ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της απέναντι στην ελβετική Βασιλεία, την οποία αντιμετώπισε στο γήπεδο της, για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Η Ανόρθωση ηττήθηκε με 3-2 και αποκλείστηκε από τη διοργάνωση. 

Φέτος, ελπίζει ότι θα τα πάει καλύτερα και θα πετύχει είσοδο σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης.