«Πολλοί θεωρούν φαβορί την Ομόνοια, τα ντέρμπι κρίνονται στη στιγμή»

Για το ντέρμπι απέναντι στην Ομόνοια, αλλά και όσα έγιναν μετά το παιχνίδι απέναντι στον Απόλλωνα, μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ανόρθωσης Δημήτρης Χριστοφόρου. 

Σε δηλώσεις του στον ΣΠΟΡ ΦΜ, ανέφερε για το ντέρμπι πως «απέμεινε μια τελευταία προπόνηση, απογευματινή και μετά θα ενημερώσουμε για την αποστολή για τον αγώνα με την Ομόνοια αύριο στη Λευκωσία. Μοναδικό ερωτηματικό για την αποστολή είναι ο Τσαρλς Ελουντού που δεν είναι εκατό τοις εκατό έτοιμος, αλλά θα ξεκαθαρίσει σήμερα. Απέμειναν εννέα παιχνίδια».

Όσον αφορά το γεγονός πως αρκετοί θεωρούν φαβορί την Ομόνοια, είπε πως «έχει μία υπεροχή αλλά δεν παύει για μας να είναι μία ευκαιρία για να… κόψουμε δρόμο όσον αφορά στην προσπάθειά μας για να πλησιάσουμε στην κορυφή. Πιστεύουμε στις δυνατότητές μας και πιστεύω έχουμε ό,τι απαιτείται για να έρθει η νίκη σε ένα τέτοιο παιχνίδι. Τα ντέρμπι κρίνονται στη στιγμή. Θα φανεί στο ποια ομάδα θα αποδείξει ότι το θέλει περισσότερο».

Για το γεγονός ότι η Ανόρθωση δεν τα πάει καλά φέτος στα ντέρμπι, σημείωσε ότι «τα ντέρμπι διαχρονικά γεννάνε συναισθήματα. Έχουμε κερδίσει αρκετούς πόντους, έχουμε χάσει άλλους. Απέναντι σε ομάδες που διεκδικούν τα ίδια πράγματα φέτος δεν τα καταφέραμε τόσο, αλλά λόγω λεπτομερειών δεν τα καταφέραμε. Ελπίζω πως θα έρθει η ώρα που θα τα καταφέρουμε. Είναι μειονέκτημα στο ύψος των εφτά πόντων που μας χωρίζουν από την κορυφή. Αλλιώς θα πηγαίναμε στο ΓΣΠ όχι για να μειώσουμε αποστάσεις, αλλά για να προσπεράσουμε. Υπάρχει πίεση γιατί κάνουμε πρωταθλητισμό. Ένα από αυτά που κρίνονται, είναι ποιος θα κάτσει αναπαυτικά τη Δευτέρα στον καναπέ να δει τι θα συμβεί στο ντέρμπι της Λεμεσού».

Εξάλλου, σε ότι αφορά στα όσα έγιναν στον αγώνα με τον Απόλλωνα, αρκέστηκε να πει πως, «εκδώσαμε μία ανακοίνωση που ήταν πλήρης ως προς τη θέση μας και τον λόγο που την εκδώσαμε. Δεν χρειάζεται να λεχθεί κάτι άλλο και ο κόσμος μπορεί να κρίνει» και συνέχισε «όπως αντιλαμβάνομαι δημοσιογραφικά, η κριτική ενός αγώνα θα γίνει. Όπως θα κριθεί ένας προπονητής, ένας παίκτης, κρίνονται και οι διαιτητές σε δύο μέρη λόγω και του VAR. Είναι απόλυτα φυσιολογικό να είναι δέκτες κριτικής και πρέπει να μάθουν να ζουν με αυτό. Το θέμα είναι ότι πρέπει να αντιληφθούν και οι ίδιοι πως πρέπει να βρουν τρόπο να μην τους γίνεται κριτική».