To απίστευτο σερί του Κέρκεζ απέναντι στον Σωφρόνη και ο τελικός της ΑΕΚ

ΑΕΛ και ΑΕΚ είναι οι ομάδες που θα ανοίξουν το βράδυ της Παρασκευής, τον θεσμό των πλέι οφ στον πρώτο όμιλο, σε ένα παιχνίδι που αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον από όλους, αφού το αποτέλεσμά του, πιθανόν να καθορίσει πολλά ενόψει της συνέχειας, ιδίως για την ομάδα της Λάρνακας.

Η ΑΕΚ, που βρίσκεται δέκα βαθμούς μακριά από την τέταρτη θέση, που εξασφαλίζει, έστω και υπό προϋποθέσεις ευρωπαϊκό εισιτήριο, παίζει το τελευταίο της χαρτί, για να πετύχει τους στόχους της, αφού σε περίπτωση ήττας, θα βρεθεί σε δυσμενή θέση. Κι αυτό, γιατί θα δώσει την ευκαιρία στην Ανόρθωση, που είναι τέταρτη στον πίνακα, να ανοίξει ακόμη περισσότερο την ψαλίδα της διαφοράς, η οποία θα είναι σχεδόν ακατόρθωτο να ανατραπεί.

Ο Σωφρόνης Αυγουστή γνωρίζει την κρισιμότητα του αγώνα και φρόντισε από την προηγούμενη εβδομάδα και τον αγώνα απέναντι στον Ολυμπιακό, να στείλει σαφές μήνυμα στους παίκτες του, πως στόχος τους θα πρέπει να είναι να πετύχουν δέκα νίκες σε δέκα παιχνίδια στα πλέι οφ.

Από την άλλη, ο Ντούσαν Κέρκεζ θέλει να εκμεταλλευτεί την έδρα του και να πετύχει άλλη μια νίκη, αυξάνοντας το σερί που τρέχει τη φετινή σεζόν, με 14 νίκες και μία ισοπαλία σε 15 παιχνίδια στο Τσίρειο.

Η ΑΕΛ, έχει δημιουργήσει ένα «φρούριο» στη Λεμεσό, από το οποίο δεν περνά κανείς και απέναντι στην ΑΕΚ, θέλει να κάνει, ότι και στις 6 Ιανουαρίου, όταν την κέρδισε με 3-1, για τον δεύτερο γύρο της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

Πάντως, ο Βόσνιος τεχνικός, τρέχει ένα μεγάλο αήττητο σερί, απέναντι στον Σωφρόνη Αυγουστή, αφού έχει να χάσει από τις 9 Μαρτίου 2019 και για επτά συνεχόμενα παιχνίδια.

Συγκεκριμένα, ο Κέρκεζ κέρδισε τρεις φορές τον Σωφρόνη και έφερε δύο ισοπαλίες, όταν ο τελευταίος ήταν προπονητής στον Απόλλωνα, ενώ ως προπονητή της ΑΕΚ, τον κέρδισε δύο φορές, σε δύο παιχνίδια.

Το άηττητο σερί του Κέρκεζ

3/4/19 Απόλλων-ΑΕΛ 1-2

17/4/19 ΑΕΛ-Απόλλων 0-0

21/4/19 ΑΕΛ-Απόλλωνα 1-1

26/10/19 Απόλλων-ΑΕΛ 1-2

2/2/2020 ΑΕΛ-Απόλλων 2-0

25/11/20 ΑΕΚ-ΑΕΛ 0-2

6/1/2021 ΑΕΛ-ΑΕΚ 3-1

Εξάλλου, η ΑΕΛ έχει να χάσει στην έδρα της, από την ΑΕΚ από τις 14 Απριλίου 2019, όταν η ομάδα της Λάρνακας επικράτησε με 2-3, όταν προπονητής της ομάδας της Λάρνακας ήταν ο Ιμανόλ Ιδιάκεθ.

Σε εκείνο το παιχνίδι, για την ΑΕΚ σκόραραν οι Τρισκόφσκι, Τρουγιόλς και Καταλά, ενώ τα γκολ της ΑΕΛ πέτυχε ο Λαφράνς, ο οποίος σήμερα αγωνίζεται με την κιτρινοπράσινη φανέλα.

Μετά από εκείνο τον αγώνα, η ΑΕΛ τρέχει ένα σερί τριών αγώνων χωρίς ήττα (μία νίκη, δύο ισοπαλίες), το οποίο ελπίζει ότι θα διευρύνει, για να εκμεταλλευτεί τα στραβοπατήματα, των υπόλοιπων διεκδικητών του τίτλου.

Υπενθυμίζεται ότι οι άλλοι δύο αγώνες του πρώτου γκρουπ, είναι αυτοί ανάμεσα στην Ολυμπιακό και την Ομόνοια, που θα διεξαχθεί την Κυριακή στο Μακάρειο, αλλά και το Ανόρθωση-Απόλλωνας, που θα γίνει τη Δευτέρα στο Αντώνης Παπαδόπουλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: