Τα... συμπτώματα του Απόλλωνα, τα κανόνια και το σαφάρι για μεταγραφές

Ο Απόλλωνας για άλλο ένα παιχνίδι είχε δύο πρόσωπα. Στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα ήταν καλύτερος από τον Ολυμπιακό και θα μπορούσε να πετύχει άλλα δύο με τρία γκολ, ωστόσο υπήρχαν και στιγμές που έδειξε κακή αντίδραση και θα μπορούσε στο τέλος να… καεί, χάνοντας το τρίποντο.

Οι γαλάζιοι, στα καλά τους διαστήματα σε ένα αγώνα, μπορούν να κερδίσουν οποιοδήποτε αντίπαλο, όμως στα τελευταία παιχνίδια, παίζουν με τη φωτιά και ενδεχομένως κάποτε αυτό να τους στοιχίσει βαθμούς.

Στο παιχνίδι με την Ανόρθωση, πέταξαν στα σκουπίδια το πρώτο ημίχρονο, δεχόμενοι δύο γκολ και στο δεύτερο μέρος κατάφεραν να γυρίσουν το παιχνίδι. Με τον Εθνικό στο Δασάκι, μετά το δεύτερο γκολ που πέτυχαν, έσβησαν τις μηχανές και ο αντίπαλος βρήκε το δρόμο προς τα δίκτυα, αναγκάζοντας τον Απόλλωνα να ανεβάσει εκ νέου στροφές και να σκοράρει άλλα δύο γκολ για να καθαρίσει το παιχνίδι.

Με την Ομόνοια, ήταν γενικότερα ένα μέτριο παιχνίδι και αποτελεί εξαίρεση του κανόνα των τελευταίων αγωνιστικών, ενώ στο παιχνίδι της Κυριακής με τον Ολυμπιακό, παρουσίασε τα ίδια συμπτώματα με τους αγώνες απέναντι σε Ανόρθωση και Εθνικό Άχνας.

Μετά το δεύτερο γκολ του Πίττα, υπήρξε εφησυχασμός και κάπου εκεί ο Ολυμπιακός χτύπησε για το 2-1, βάζοντας εκ νέου σε συναγερμό τους γαλάζιους της Λεμεσού.

Στο τέλος, αν οι μαυροπράσινοι ήταν πιο εύστοχοι, ίσως να έπαιρναν κάτι από το παιχνίδι. Σίγουρα, κάποιος μπορεί να πει ότι η ανάγνωση του αγώνα θα μπορούσε να ήταν πολύ διαφορετική αν ο Πίττας έβαζε το γκολ στο 43’, η αν η μπάλα πήγαινε στα δίκτυα και όχι στο δοκάρι, μετά από σουτ του Γιαννιώτα στο δεύτερο ημίχρονο.

Από την άλλη όμως, διαφορετική θα ήταν επίσης η ανάγνωση, αν ο Μάντζης σκόραρε στο 43’ ή αν οι παίκτες του Ολυμπιακού έβαζαν γκολ σε μια από τις λίγες, αλλά καλές ευκαιρίες που είχαν στο πρώτο μέρος.

Όπως και να έχει όμως, αυτό που κρατούν οι γαλάζιοι, είναι οι τρεις βαθμοί, που τους κρατούν για άλλη μια αγωνιστική στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Τρεις βαθμοί, που ήρθαν και πάλι από τα… κανόνια της ομάδας Νικολά Ντιγκινί και Γιάννη Πίττα, οι οποίοι βομβαρδίζουν ασταμάτητα τις αντίπαλες εστίες τη φετινή χρονιά.

Ο Γάλλος μάλιστα, στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, έκανε ρεκόρ καριέρας, αφού για πρώτη φορά σκοράρει περισσότερα από δέκα γκολ σε μια σεζόν. Το προηγούμενο ρεκόρ του, ήταν όταν φορούσε την φανέλα του Ατρόμητου Αθηνών, με τον οποία είχε πετύχει δέκα γκολ τη σεζόν 2017-18.

Απ’ εκεί και πέρα το μυαλό όλων στον Απόλλωνα, στρέφεται στον αγώνα κυπέλλου με τον ΑΠΟΕΛ, που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τετάρτη στο ΓΣΠ, ωστόσο, οι γαλάζιοι ρίχνουν κλεφτές ματιές και στην μεταγραφική αγορά, για να καλύψουν το κενό του Αττίλα Σάλαϊ, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο με την τουρκική Φενερμπαχτσέ.

Πέραν από κεντρικό αμυντικό, ο Απόλλωνας ενδεχομένως να προχωρήσει σε άλλη μια κίνηση, όπως ανέφερε ο Γιάννης Πετράκης, στη διάσκεψη Τύπου του αγώνα με αντίπαλο τον Ολυμπιακό.

Πάντως, με βάση τις δηλώσεις του Ελλαδίτη, το κενό του Σάλαϊ, δεν αναμένεται να καλυφθεί από τον Γιώργο Μαλεκκίδη, ο οποίος παίζει δανεικός από τον Απόλλωνα στην Καρμιώτισσα Πάνω Πολεμιδιών.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: