powered by inbusiness-news-logo cbn omada-logo celebrity-logo LOGO-PNG-108

Για προσπάθεια προσβολής εκπαιδευτικών κάνει λόγο η ΑΚίΔΑ 

Για μια ενορχηστρωμένη προσπάθεια προσβολής και αμφισβήτησης των εκπαιδευτικών κάνει λόγο η Ανεξάρτητη Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών (ΑΚίΔΑ) σε ανακοίνωσή της, καλώντας όλους να αναγνωρίσουν την ευθύνη τους για άμεση ανασκευή του κλίματος.

«Η ΑΚίΔΑ καθώς και κάθε εκπαιδευτικός που βίωσε ακόμα μια φορά την ένταση μιας ενορχηστρωμένης προσπάθειας προσβολής και αμφισβήτησης του, απαιτούν, πλέον από όλους θεσμικές, ουσιαστικές απαντήσεις», αναφέρεται μεταξύ άλλων. Προστίθεται ότι «όλοι γνωρίζουν τις συνέπειες που αυτή η πολυφωνία απαξίωσης και υποβάθμισης του εκπαιδευτικού έργου είχε και έχει».

Ζητούμενο, σημειώνεται, «είναι να αναγνωρίσουν την ευθύνη τους για έμπρακτη και άμεση ανασκευή του κλίματος, έτσι ώστε τα σχολεία να λειτουργούν με ηρεμία προς όφελος των παιδιών, τα οποία έχουν ανάγκη να προσέρχονται στα σχολεία με δυνατό το αίσθημα ασφάλειας και εμπιστοσύνης προς τους δασκάλους τους».