Έδωσαν προαγωγή σε αξιωματικό μια μέρα μετά την αφυπηρέτηση του

Την ώρα που η έρευνα της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για ενδεχόμενη διασπάθιση δημόσιου χρήματος στην Αστυνομία με φόντο τις προαγωγές, έπειτα από καταγγελία που τέθηκε ενώπιον της, βρίσκεται σε εξέλιξη, άλλο ένα στοιχείο έρχεται να προστεθεί στην εξίσωση που δημιουργεί περαιτέρω ερωτήματα ως προς τις διαδικασίες που ακολουθούνται από την ηγεσία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έρευνα Ελεγκτή για διασπάθιση χρήματος στην Αστυνομία με φόντο τις προαγωγές

Η καταγγελία, ακολούθησε της απόφασης του Δικαστηρίου που ακύρωσε τον περασμένο Δεκέμβριο 16 προαγωγές, ανάμεσα στους οποίους και μέλη που βρίσκονται στην πυραμίδα του Σώματος, και η οποία ήρθε μετά από καταγγελίες από μέλη της Αστυνομίας.

Συγκεκριμένα, στην καταγγελία αναφέρεται πως μετά τις αποφάσεις των Δικαστηρίων, φαίνεται να μην δίνεται οδηγία στο λογιστήριο ώστε να γίνει αναπροσαρμογή στη μισθοδοσία με βάση το βαθμό ενός αστυνομικού που ακυρώθηκε η προαγωγή του, με αποτέλεσμα να συνεχίζουν να λαμβάνουν κανονικά τον υψηλότερο μισθό τους, ενώ δεν υπάρχει διαδικασία ώστε να επιστρέφονται τα χρήματα. Μάλιστα, υπάρχουν πληροφορίες για μέλος που λάμβανε υψηλότερο μισθό για ένα χρόνο, ενώ κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με μέλη που αφυπηρέτησαν, η προαγωγή των οποίων ακυρώθηκε αλλά συνέχιζαν να λαμβάνουν υψηλότερη σύνταξη.

Σημειώνεται πως για την απόφαση των 16, ασκήθηκε έφεση από τον Γενικό Εισαγγελέα, ωστόσο πριν εξεταστεί, ο Αρχηγός Αστυνομίας με την απερχόμενη υπουργό Στέφη Δράκου, προήγαγαν εκ νέου τα μέλη. Αξίζει να αναφερθεί, πως οι παραγωγές δόθηκαν μόλις λίγα 24ωρα πριν η Στέφη Δράκου παραδώσει σκυτάλη, γεγονός που προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις. Αυτό όμως που προκάλεσε μεγαλύτερη συζήτηση, ήταν πως οι παραγωγές ήρθαν την ώρα που ενώπιον Δικαστηρίου εκκρεμεί η έφεση επί της απόφασης. Δηλαδή, ενώ το Δικαστήριο ακύρωσε τις 16 προαγωγές και ενώ εκκρεμεί η απόφαση ως προς την ορθότητα της, Αρχηγός και Υπουργός, παραμέρισαν την διαδικασία και έδωσαν πίσω τις προαγωγές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σαφάρι προαγωγών λίγο πριν αλλάξει η Κυβέρνηση-Είχαν ακυρωθεί από το Δικαστήριο

Παράλληλα, δόθηκαν προαγωγές σε μερικά από τα μέλη που προσέφυγαν στο Δικαστήριο εναντίον των 16, ενώ προαγωγές έλαβαν και άλλοι αστυνομικοί, οι οποίοι έπεσαν βαθμίδα μετά από τρεις δικαστικές αποφάσεις κατά το 2022 και συγκεκριμένα, τον Ιανουάριο, τον Ιούνιο και τον Νοέμβριο.

Στην λίστα των προαγωγών βρίσκονται και μέλη που αφυπηρέτησαν. Ανάμεσα σε αυτούς και μέλος που αφυπηρέτησε πρόωρα, με ημερομηνία 7/9/2019. Ωστόσο, το συγκεκριμένο μέλος, που ήταν υπεύθυνος νευραλγικού τμήματος, έλαβε προαφυπηρετική άδεια από τις 22/7/2019.

Παρά το γεγονός πως αφυπηρέτησε, Αρχηγός και Στέφη Δράκου, έβαλα το όνομα του στη λίστα των προαγωγών. Συγκεκριμένα, έλαβε αναδρομική προαγωγή σε Αστυνόμος Β, από τις 8.9.2019.

Αυτό όμως που προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις στην Αστυνομία, είναι ότι προήχθη σε Αστυνόμος Α, μια ημέρα αφότου αφυπηρέτησε, αφού το όνομα του βρίσκεται στις προαγωγές με ημερομηνία 8.9.2019. Κάτι που σημαίνει πως θα λαμβάνει σύνταξη υψηλότερη από αυτή που προνοούσε ο βαθμός με τον οποίο αφυπηρέτησε.

Υπενθυμίζεται, πως μετά τις εν λόγω προαγωγές και δεδομένου πως έχουν δημιουργηθεί σκιές γύρω από το θέμα των προαγωγών, αναμένεται επίσημη καταγγελία στην Ανεξάρτητη Αρχή κατά της Διαφθοράς, η οποία στην ουσία θα στρέφεται κατά του Αρχηγού Αστυνομίας και της απερχόμενης Υπουργού Δικαιοσύνης, στην εξουσία των οποίων βρίσκονται οι προαγωγές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ετοιμάζουν καταγγελία σε Αρχή κατά της Διαφθοράς για προαγωγές από Αρχηγό-Δράκου

Δειτε Επισης

Νέα στοιχεία για τον Τσιντούλα, «έδρασε μόνος του»-Με λουλούδια έξω από το νοσοκομείο οι υποστηρικτές του Φίτσο
Οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος και ανατράπηκε-Απεγκλωβίστηκε από την Πυροσβεστική
Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει ο Ρόμπερτ Φίτσο-Υπό κράτηση ο δράστης, του απαγγέλθηκαν κατηγορίες
Οι Χούθι έπληξαν ελληνόκτητο πλοίο με σημαία Παναμά στην Ερυθρά Θάλασσα-Δεν υπάρχουν θύματα
Επανέρχεται ξανά η CMC-«Αν η ΕΤΥΦΑ συνεχίσει να αλλάζει τους κανόνες δικαιούμαστε αποζημίωση»
Ανακαλεί την απαγόρευση παραχώρησης αδειών χρήσης πυροτεχνημάτων η Υπηρεσία Μεταλλείων
«Δικτάτορας που δεν αναγνωρίζει κόκκινες γραμμές ο Πούτιν»-Τι λέει συνεργάτης του Ναβάλνι
Στις φλόγες τυλίχθηκαν όχημα buggy και τετράτροχη μοτοσικλέτα στο Λατσί
Χάος με τις ανάρμοστες συμπεριφορές στην ψηφιακή πύλη που ενώνει τις δύο πόλεις Νέα Υόρκη-Δουβλίνο
Φωτιά σε υπνοδωμάτιο διαμερίσματος στην Πάφο-Στο Νοσοκομείο ο ένοικος με αναπνευστικά προβλήματα