Κόντρα Γενικού Ελεγκτή με Πρύτανη Πανεπιστημίου Κύπρου για τις αμοιβές της κόρης του

Νέα κόντρα άνοιξαν Γενικός Ελεγκτής, Οδυσσέας Μιχαηλίδης και Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Τάσος Χριστοφίδης, όσον αφορά τις αμοιβές των ακαδημαϊκών της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου, με αφορμή την επιστολή που έστειλε ο κος Χριστοφίδης προς την Πρόεδρο της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου.

Με ανάρτησή του στο twitter o κος Μιχαηλίδης αναφέρει πως ενημέρωσε την Πρόεδρο της Βουλής «ότι ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, ο οποίος της απέστειλε επιστολή ώστε να μην τεθεί οροφή στις πρόσθετες αμοιβές των καθηγητών Ιατρικής Σχολής (ΙΣ), δεν αποκάλυψε (ως όφειλε) ότι τέκνο του εργοδοτείται από την ΙΣ. Μελετούμε τις περαιτέρω ενέργειες μας».

Ο κος Χριστοφίδης ανταπέδωσε τα πυρά, και σε δική του απάντηση αναφέρει πως, «έχω αποφύγει να απαντήσω στις σημερινές επιθέσεις του Γενικού Ελεγκτή. Τώρα εμπλέκει και μέλος της οικογένειάς μου. Ποια η αλήθεια: Η κόρη μου εργοδοτείται στο κέντρο αριστείας biobank, με επικεφαλής τον Κ. Δέλτα, το μόνο μέλος της ιατρικής σχολής που δεν αμείβεται από τον ΟΚΥΠΥ».

«Κλασική περίπτωση σύγκρουσης συμφέροντος την οποία δεν αποκαλύψατε. Για λόγους διαφάνειας πείτε δημόσια την αμοιβή της. Το θέμα δεν αφορά την θυγατέρα σας αλλά εσάς. Εσείς είχατε την ευθύνη να μην χειριστείτε το θέμα και ιδίως να στείλετε επιστολή χωρίς έγκριση του Συμβουλίου», απάντησε πίσω ο Γενικός Ελεγκτής από τον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.

Δειτε Επισης

Ζητά μόνιμες λύσεις στα προβλήματά των συνταξιούχων η ΕΚΥΣΥ
Στελέχωση των σχολείων με επιμελητές συζήτησαν ΑΣΔΥΚ και Υπουργείο Παιδείας
Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου η Πνευμονολογική Εταιρεία-«Κίνδυνος για ευάλωτες ομάδες η σκόνη»
Οι Υπηρεσίες Εφημερίας Προσωπικού Ιατρού κατά τα Σαββατοκύριακα
Ζητούν έρευνα και απόδοση ευθυνών οι συντεχνίες ΡΙΚ για την μη έγκαιρη καταβολή μισθών
Παρουσίασε το σχέδιο με τις 50 δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Διεξάγεται για 49η συνεχή χρονιά η πορεία Χριστοδούλας
Πρόστιμα 80,000 ευρώ σε παροχείς για καταχρήσεις στο ΓεΣΥ-Πέραν των 350 διερευνήσεων
Την Κυριακή η αλλαγή της ώρας-Πάνε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά
Δίωρη στάση εργασίας από τους χαμηλόμισθους της ΙΣΟΤΗΤΑΣ-Φωνές για στασιμότητα στην ανέλιξη