Ο αντίλογος των 607 στις δημόσιες δηλώσεις Σιζόπουλου-Πώς απαντούν στις δηλώσεις του

Οκτώ απαντήσεις στα όσα κατά καιρούς δήλωσε ο Μαρίνος Σιζόπουλος, απαντώντας στην κριτική που του ασκούν, δίνει η Ομάδα Πρωτοβουλίας για τη σωτηρία της ΕΔΕΚ, στο περιθώριο της σημερινής δημοσιογραφικής διάσκεψης που παρέθεσε, ζητώντας ουσιαστικά την αποκατάσταση του μητρώου του κόμματος καθώς επίσης και την σύγκλιση νέου συνεδρίου.   

Μεταξύ άλλων η Ομάδα Πρωτοβουλίας απαντά στο επιχείρημα του Μαρίνου Σιζόπουλου για το γεγονός ότι η σύγκλιση για το Συνέδριο τον Ιούνιο του 2021, λήφθηκε ομόφωνα από την Κεντρική Επιτροπή, καθώς επίσης και για τον ισχυρισμό του προέδρου της ΕΔΕΚ, ότι οι δικαστικές υποθέσεις έκλεισαν και πλέον δεν εκκρεμεί κανένα ζήτημα ενώπιον των Δικαστηρίων. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αναλαμβάνουν δράση, ζητούν Συνέδριο ΕΔΕΚίτες-Μαζί τους Ευσταθίου και Μυριάνθους

Δείτε τις απαντήσεις της Ομάδας Πρωτοβουλίας στον Μαρίνο Σιζόπουλο

-Ισχυρίζεται ότι κρατούσε το μητρώο με απόφαση συλλογικού οργάνου. Δεν πάρθηκε ποτέ απόφαση από συλλογικό όργανο για να κρατά το μητρώο μελών ο Πρόεδρος.

Ακόμη και να υπήρχε τέτοια απόφαση θα ήταν αντικαταστατική, γιατί κανένα όργανο δεν μπορεί να παραβιάζει το καταστατικό με τις αποφάσεις του.

-Ισχυρίζεται ότι η Νομοθεσία για τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα προβλέπει ότι την ευθύνη έχουν οι κατά νόμο υπεύθυνοι/επικεφαλής των οργανισμών.

Η νομοθεσία προβλέπει ακριβώς το αντίθετο, δηλαδή ότι ο κάθε οργανισμός ορίζει ένα ανεξάρτητο αξιωματούχο για να έχει την ευθύνη να χειρίζεται τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα και ότι δεν επιτρέπεται αυτά να τα χειρίζεται ο επικεφαλής του οργανισμού. Άλλωστε η θέση της Επιτρόπου είναι ότι ο αρμόδιος στα πολιτικά Κόμματα είναι είτε ο Κεντρικός Οργανωτικός είτε ο Γενικός Γραμματέας, αυτός που προβλέπει το καταστατικό του κάθε κόμματος. Έτσι απαντά η ίδια γραπτώς, σε γραπτό ερώτημα δημοσιογράφου.

-Ισχυρίζεται ότι δεν αντιδράσαμε στην Κεντρική Επιτροπή που προκήρυξε το συνέδριο και ότι υπήρξε αντίδραση εκ των υστέρων.

Η αλήθεια είναι ότι υπήρξε αντίδραση, από τον Γραμματέα της Κ.Ε., από τον πρώην Βουλευτή Γ. Βαρνάβα, καθώς και άλλους συναγωνιστές. Ο ίδιος ο Μ. Σιζόπουλος πρότεινε το μητρώο του Νοεμβρίου του 2017, επειδή δέχτηκε την τοποθέτηση του Γραμματέα της Κ.Ε. ότι δεν επικυρώθηκαν από το Πολιτικό Γραφείο εγγραφές νέων μελών, μετά τον Νοέμβριο του 2017.

-Ισχυρίζεται ότι δεν υπήρξε καμία αμφισβήτηση πριν την Επαρχιακή Συνδιάσκεψη Λευκωσίας.

Τα πραγματικά γεγονότα είναι ότι υπήρξαν τρεις αναπάντητες επιστολές του Γραμματέα  της Κ.Ε. προς τον ίδιο, καθώς και αριθμός επιστολών του Γραμματέα της Κ.Ε. και του υποψηφίου Γ. Βαρνάβα και του Δικηγόρου του, προς στην Επιτροπή Διαπιστευτηρίων Συνεδρίου.

Επίσης έγινε καταγγελία στην αστυνομία για παραποίηση του μητρώου μελών.  Με πρωτοβουλία της συναγωνίστριας Ανδριανής Οδυσσέως έγινε συλλογή υπογραφών για σύγκληση  Κεντρικής Επιτροπής πριν την πραγματοποίηση των επαρχιακών συνδιασκέψεων. Υπήρξε ξεκάθαρη γραπτή τοποθέτηση του Γραμματέα της Κ.Ε. ως μέλους της Επιτροπής Διαπιστευτηρίων Συνεδρίου καθώς και σε συνεδρία του Π.Γ. ότι δεν θα υπογράψει εκλογικά μητρώα που περιέχουν παράτυπα εγγεγραμμένα μέλη. Παρά τις πιο πάνω αντιδράσεις ο Μ. Σιζόπουλος προχώρησε σε Επαρχιακές Συνδιασκέψεις με ανυπόγραφα εκλογικά μητρώα.

Επίσης παρά την γραπτή ένσταση για τα ανυπόγραφα μητρώα που κατατέθηκαν στην πρώτη Επαρχιακή Συνδιάσκεψη, αυτή της Λάρνακας, παρά τις γραπτές ενστάσεις που κατατέθηκαν στην Επαρχιακή Συνδιάσκεψη Πάφου, και πάρα την δημόσια καταγγελία από μέλη και τον Πρόεδρο της Επαρχιακής Επιτροπής Λεμεσού για παρατυπίες στο εκλογικό μητρώο της Λεμεσού, συνέχισε τις διαδικασίες του Συνεδρίου. 

Ο Μ. Σιζόπουλος όλο αυτό το διάστημα πεισματικά αγνοούσε τους πάντες και προχωρούσε στις παράτυπες διαδικασίες, γεγονός  που ανάγκασε τους συναγωνιστές που ήταν υποψήφιοι στην Επαρχιακή Λευκωσίας αλλά και στο Συνέδριο, να προσφύγουν στο ύστατο μέσο, τα δικαστήρια, τα οποία αγνόησε και πάλι επιμένοντας στις παρανομίες παρακούοντας τα διατάγματα τους.

-Ισχυρίζεται ότι κέρδισε όλες τις υποθέσεις στα δικαστήρια. Και οι τρεις υποθέσεις βρίσκονται ανοικτές στα δικαστήρια για την εκδίκαση της ουσίας των υποθέσεων.

α) Η αίτηση για την Επαρχιακή Συνδιάσκεψη Λευκωσίας βρίσκεται σε πορεία εκδίκασης και υπάρχουν σε ισχύ ενδιάμεσες αποφάσεις, οι οποίες  απαγορεύουν την χρήση του μητρώου της Λευκωσίας σε εκλογική διαδικασία και την χρήση των αποτελεσμάτων της κατά παράβαση δικαστικού διατάγματος διεξαχθείσας εκλογικής διαδικασίας. Επίσης όσο αφορά την δεύτερη απόπειρα που έγινε μετά από την σκηνοθετημένη παραίτηση μελών της απερχόμενης Επαρχιακής Επιτροπής,  αυτή η διαδικασία αφορούσε αντικατάσταση παραιτηθέντων και με βάση το καταστατικό γίνεται για το υπόλοιπο της περιόδου μέχρι την λήξη της θητείας της υφιστάμενης επιτροπής. Τα αποτελέσματα αυτής της διαδικασίας  έχουν λήξει λόγω συμπλήρωσης πενταετίας.

β) Για την αίτηση των 15 μελών, ισχυρίζεται ότι οι συναγωνιστές εξαπατήσαν τον δικαστή. Αυτοί που πιθανόν εξαπάτησαν τον δικαστή ήταν οι εκπρόσωποι του Μ. Σιζόπουλου οι οποίοι  δήλωσαν στο δικαστήριο ότι μετά την μη πραγματοποίηση του Συνεδρίου λόγω του διατάγματος, αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί και πρέπει να προκηρυχθεί νέο Συνέδριο. Ο δικαστής φαίνεται να θεώρησε ότι αυτό το γεγονός ήταν σημαντικό και ακύρωσε το διάταγμα, καταγράφοντας στην απόφαση ότι αφού θα προκηρυχθεί νέο Συνέδριο σε τέσσερις μήνες,  οι αιτούντες θα έχουν δικαίωμα να υποβάλουν εκ νέου υποψηφιότητα. Αντί αυτού ο Μ. Σιζόπουλος προχώρησε με συνέχιση του υφιστάμενου συνεδρίου με αποτέλεσμα οι συναγωνιστές να αποταθούν εκ νέου στον ίδιο δικαστή ο οποίος έκδωσε νέο διάταγμα για μη συνέχιση του Συνεδρίου. Ποιος δικαστής θα εξέδιδε νέο διάταγμα για την ίδια υπόθεση αν ήταν πεπεισμένος ότι οι αιτούντες των εξαπάτησαν, όπως ισχυρίζεται ο Μ. Σιζόπουλος.

γ) Υπόθεση Γραμματέα Κ.Ε.: Ο Μ. Σιζόπουλος ισχυρίζεται ότι κέρδισε την υπόθεση. Η αλήθεια είναι  ότι ο δικαστής πέντε μέρες πριν την συμπλήρωση της θητείας του Γραμματέα αποφάσισε ότι υπάρχει σοβαρή υπόθεση για εκδίκαση, με δυνατές πιθανότητες επιτυχίας αλλά εν όψει της συμπλήρωσης της θητείας και της μη επαναδιεκδίκησης εκλογής από τον αιτητή δεν υπάρχει πιθανότητα ανεπανόρθωτης ζημίας. Η υπόθεση συνεχίζει και εισήλθε στη χρονοβόρα τελική φάση εκδίκασης της. Επισημαίνεται ότι ο Μ. Σιζόπουλος δηλώνει δημοσίως ότι το «δικαστήριο απέρριψε τα όσα ψευδώς ισχυρίστηκε ο Γραμματέας», σε ποια απόφαση το βρήκε αυτό;;! Αυτές οι δηλώσεις του είναι ανήθικες και ψευδείς και αποτελούν αισχρή προσπάθεια σπίλωσης της προσωπικότητας του Γραμματέα της Κ.Ε.

-Ισχυρίζεται ότι η σύγκλιση Εκτάκτου Συνεδρίου και έκτακτης Κεντρικής Επιτροπής από τον ίδιο έγιναν σύμφωνα με το καταστατικό. Κατά την προσφιλή του μέθοδο ερμηνεύει κατά το δοκούν και αυθαίρετα το καταστατικό ακόμα και στις ποιο ξεκάθαρες διατάξεις.

Έκτακτο Συνέδριο όπως και κάθε είδος συνεδρίου προκηρύσσεται από την Κεντρική Επιτροπή ως το ανώτατο σώμα μεταξύ δύο συνεδρίων. Έκτακτο Συνέδριο έχει δικαίωμα να ζητήσει επίσης και ο Πρόεδρος. Αυτό όμως δεν ισοδυναμεί με το αυθαίρετο αφήγημα του Μ. Σιζόπουλου ότι το προκηρύσσει ο ίδιος και μάλιστα με διαδικασίες πρόσκλησης παρέας σε καφέ, εντός 24ων ωρών, παρακάμπτοντας την Κεντρική Επιτροπή.

Έκτακτη Κεντρική Επιτροπή μπορεί να αποφασίσει το Πολιτικό γραφείο ή να την ζητήσει το 1/3 των μελών της. Την Κεντρική Επιτροπή όμως ξεκάθαρα και με την μεγαλύτερη σαφήνεια, το καταστατικό προβλέπει ότι την καλεί ο Γραμματέας της σε συνεργασία με τον Πρόεδρο, πουθενά δεν δίνει δικαίωμα στον Πρόεδρο να αυθαιρετεί. Εδώ σημειώνεται ότι από τον Σεπτέμβρη του 2021 μέχρι τον Απρίλη του 2022 δεν απάντησε καν στα γραπτά σημειώματα του Γραμματέα της Κ.Ε., με τα οποία του ζητούσε την συγκατάθεση του για να συγκληθεί τακτική συνεδρία της Κεντρικής Επιτροπής.

-Ζητά δημοσίως όπως διεξαχθεί δημόσια συζήτηση με όσους διαφωνούν μαζί του για να παραθέσει ο καθένας τις θέσεις και τα επιχειρήματα του.

Ο Γραμματέας της Κ.Ε. έχει ήδη απαντήσει δημόσια μέσω τηλεοπτικής εκπομπής, ότι αποδέχεται την πρόσκληση αλλά ο Μ. Σιζόπουλος μέχρι σήμερα δεν έχει ανταποκριθεί.

-Μας καλεί στα «Συλλογικά Όργανα» να συζητήσουμε. Η απάντηση είναι ότι σε έκνομα και παράτυπα συγκροτημένα  σώματα δεν θα συμμετέχουμε.

Αν επιθυμεί όπως διακηρύττει την ενότητα ας αφουγκραστεί επιτέλους την αγωνία της βάσης και ας αποδεχτεί την πρόταση μας για ένα μαζικό δημοκρατικό συνέδριο με το πραγματικό μητρώο του 2017.

Ένα Συνέδριο στο οποίο το κάθε μέλος θα καταθέσει τις θέσεις του και τα τεκμήρια του και αφού ακουστούν όλες οι αλήθειες, η βάση θα αποφασίσει δημοκρατικά και ελεύθερα για την πορεία του κινήματος και για την εκλογή ηγεσίας και συλλογικών οργάνων μέσα από καθαρές διαδικασίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Δένδιας: Ύψιστη προτεραιότητα της ελληνικής πολιτείας το Κυπριακό
«Λάρνακα, Συνεχίζουμε!»-Επίσημα ανακοίνωσε την επαναδιεκδίκηση της Δημαρχίας ο Ανδρέας Βύρας
Επιδιώκει συνάντηση με Ερντογάν για το Κυπριακό ο Εσθονός Πρόεδρος
Για πρόσκληση Γκουτέρες σε Τατάρ για συνάντηση κάνουν λόγο τα κατεχόμενα
Στην Κύπρο η Ρομπέρτα Μέτσολα για επιτόπια αυτοψία στο ΚΣΕΔ για το Αμάλθεια
Οι κεραυνοί κατά της αντιπολίτευσης και η ολιστική προσέγγιση στην οικονομική πολιτική
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά