Δια(σταύρωση) ξιφών στην Εκκλησία… Βέλη από Αρχιεπίσκοπο, αγάπη από Ησαΐα

Σήκωσε το γάντι και απάντησε στην ανακοίνωση του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου, ότι δεν ενημερώθηκε για την αναχώρησή του για το εξωτερικό, ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής, Ησαΐας, ο οποίος όπως τονίζει, θα ενημερώσει για το ιεραποστολικό του έργο την Ιερά Σύνοδο, μέσω του ετήσιου απολογισμού του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πυρ και μανία ο Αρχιεπίσκοπος για τα περί παραίτησης του-«Βρίσκομαι εν ζωή...»

Ο Μητροπολίτης διερωτάται εξάλλου γιατί έπρεπε αυτή τη φορά να πράξει κάτι διαφορετικό σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Σε γραπτή ανακοίνωσή του, ο Μητροπολίτης αναφέρει ότι «σε σχέση με αναφορές των τελευταίων ημερών προς στο πρόσωπό μου και της Ιεραποστολής, την οποία υπηρετώ εδώ και 15 χρόνια, ως Προϊστάμενος του Συνοδικού Τμήματος Κοινωνικής Πρόνοιας, Φιλανθρωπίας και Εξωτερικής Ιεραποστολής της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας Κύπρου, αλλά και, προηγουμένως, για 14ετία (από το 1993-2007), ως υπεύθυνος του Ανθρωπιστικού Τμήματος της Ιεράς Μονής Κύκκου, επιθυμώ να δηλώσω, ότι οι μεταφράσεις και οι σχολιασμοί της δραστηριότητάς μου αυτής από τον οποιονδήποτε δεν με εκπροσωπούν, αλλά ούτε και με απασχολούν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δημοσκόπηση REPORTER: Ποιος μητροπολίτης έχει προβάδισμα στις Αρχιεπισκοπικές

Επισημαίνει εξάλλου πως «ως είθισται, απολογισμό της ετήσιας δράσης μου θα δώσω γραπτώς στην Ιερά Σύνοδο, με την ολοκλήρωση της τρέχουσας χρονιάς. Θα συνεχίσω την ανθρωπιστική μου δράση με τον ίδιο τρόπο, όπως, ακριβώς, πράττω, από την πρώτη ημέρα της αναλήψεως των συγκεκριμένων καθηκόντων μου. Τηρώ ευλαβικά όλους τους προβλεπόμενους κανονισμούς εμπλοκής μου σε ανθρωπιστικές αποστολές, τις οποίες συνεχίζει να στηρίζει η Ιερά Μονή Κύκκου, την οποία και δημόσια ευχαριστώ. Αδυνατώ να αντιληφθώ, γιατί οι συγκεκριμένες πρόσφατες δράσεις μου, που έγιναν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, που γίνονται τα τελευταία 29 χρόνια, θα έπρεπε να γίνουν διαφορετικά».

Τονίζει ακόμα ότι «αγάπη και Σεβασμός είναι οι σταθερές μου απαντήσεις σε όλα αυτά και, ως εκ τούτου. Παραμένω δε στοχοπροσηλωμένος στο ιερό νόημα των Αγίων Ημερών, που διάγουμε, της συγχώρεσης και της μετάνοιας, αλλά και στα ανθρωπιστικά ιδεώδη του ιερού Ευαγγελίου, τα οποία αποτελούν και τα μοναδικά κίνητρα των πρωτοβουλιών, που λαμβάνω στον τομέα αυτό».

Καταλήγοντας, υποδεικνύει ότι «το θέμα εκ μέρους μου θεωρείται λήξαν. Ειρήνη πάσι».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Εμφύλιος στην Εκκλησία, βολές Αρχιεπισκόπου-«Αν δεν προσγειωθούν, πάμε λάθος»

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, μέσω γραπτής ανακοίνωσής του, ήταν πυρ και μανία με τις ενέργειες του Μητροπολίτη, ο οποίος αποφάσισε να ταξιδέψει στο εξωτερικό χωρίς, όπως υποστήριζε, να λάβει άδεια από τον προκαθήμενο της Εκκλησίας.

Ο Μακαριώτατος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «το γραφείο του Αρχιεπισκόπου αναφέρει στην ανακοίνωση ότι ο Διευθυντής του Γραφείου ενημέρωσε σχετικά τον Αρχιεπίσκοπο και δίδει στην δημοσιότητα την επιστολή που είχε αποστείλει ο Ταμασού Ησαΐας ενημερώνοντας ότι θα μεταβεί στο εξωτερικό από τις 23 μέχρι και τις 30 Μαρτίου.

«Με έκπληξη ο Μακαριώτατος είδε από τα δελτία ειδήσεων ότι ο Πανιερώτατος μετέβη στην Πολωνία για “ιεραποστολικούς λόγους”».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αρχιεπισκοπικές όπως... Game of Thrones-Γιατί άνοιξε το ζήτημα διαδοχής

Δειτε Επισης

Θέματα περιβάλλοντος και πράσινης μετάβασης σε συνάντηση Υπ. Γεωργίας-Κύρτσου
Αντιδρούν οι αιγοπροβατοτρόφοι, ετοιμάζουν διαμαρτυρία στο Προεδρικό-Ποια τα αιτήματά τους
Ανακοίνωσε έργα στα Μαντριά η Έπαρχος Πάφου
Ορειβατούν για στήριξη τρίχρονου παιδιού που δίνει τον δικό του αγώνα στο Ισραήλ
«Περίπου 4.000 νέα περιστατικά καρκίνου το χρόνο»-Προειδοποιεί για αποφασιστική δράση η Κανάρη
Στο έλεος του Θεού οι συνταξιούχοι-Καταγγελίες από υπερήλικες σε γηροκομεία
Σε επενδυτική κατηγορία και κατά δύο βαθμίδες αναβάθμισε την Κύπρο ο Moody's
Ράπτης: Η ναυτιλία σε μεταίχμιο, ο διάβολος στις λεπτομέρειες
Έρχεται ισχυρό ρεύμα αέρα με βροχές και καταιγίδες-Πέφτει η θερμοκρασία
Αντιδράσεις για τα κέντρα αποκατάστασης-«Βάζουν καινούργια στο ΓεΣΥ, παλιά και αξιόπιστα παραμένουν εκτός»