Επίθεση τουρκικού ΥΠΕΞ για το Φόρουμ Φιλίας-«Ελλάδα και Ε/κ απειλούν την ειρήνη»

Το δίδυμο Ελλάδα και Ε/κ απειλούν την ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή, υποστηρίζει το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, αντιδρώντας στο Φόρουμ Φιλία, που διοργανώθηκε στην Αθήνα με τη συμμετοχή επτά Υπουργών Εξωτερικών χωρών της Ανατολικής Μεσογείου. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τεντώνει το σχοινί, αποφεύγει τις κυρώσεις με όχημα το Κυπριακό ο Ερντογάν

Στην ανακοίνωσή του, το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει ότι “κανένα φόρουμ στο οποίο δεν συμμετέχουν οι Τ/κ και η Τουρκία, η οποία αποτελεί χώρα-κλειδί στην περιοχή, δεν θα καταφέρει να καταστήσει δυνατή τη δημιουργία ενός αποτελεσματικού και επιτυχημένου μηχανισμού συνεργασίας και φιλίας”.

“Οι αβάσιμες κατηγορίες και συκοφαντίες εναντίον της χώρας μας από  τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας στη συνέντευξη Τύπου στο τέλος του φόρουμ, που όπως ειπώθηκε δεν στόχευε καμιά χώρα, στην πραγματικότητα δείχνει ότι δεν ήταν μια πρωτοβουλία φιλίας, όπως χαρακτηρίστηκε, αλλά μια επιχείρηση να καλλιεργήσουν έχθρα κατά της Τουρκίας”, υποστηρίζει.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι “δεν είναι μέσα στα δικά τους όρια να επικρίνουν την ανθρώπινη και βασισμένη στο δίκαιο πολιτική της Τουρκίας στην περιοχή. εκείνοι που αγκαλιάζουν πραξικοπηματίες για τις δικές μαξιμαλιστικές τους αξιώσεις και τα κοντόφθαλμα συμφέροντά τους, εκείνοι που προσπαθούν να προσπαθούν να δημιουργήσουν διάδρομο τρομοκρατίας, διαιρώντας τη Συρία και το Ιράκ και εκείνοι που σιωπούν εδώ και χρόνια στην κατοχή των εδαφών του Αζερμπαϊτζάν”.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ υποστηρίζει ότι “σε μια περίοδο που η Τουρκία προσπαθεί να εγκαθιδρύσει μια ειλικρινή και περιεκτική συνεργασία στην Ανατολική Μεσόγειο με την πρότασή της για διεθνή διάσκεψη, η στάση αυτή απέναντι στη χώρα μας είναι εχθρική και υπονομεύει τις προσπάθειες της ΕΕ για τη Μεσόγειο”. 

Προβάλλεται, επίσης, ο ισχυρισμός ότι το δίδυμο Ελλάδα-Ε/κ προσπαθούν να εμποδίσουν τη θετική ατζέντα της ΕΕ με την Τουρκία και βασιζόμενοι στη βοήθεια άλλων απειλούν τη σταθερότητα, κάνουν πολιτική απειλώντας την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή. 

“Καλούμε αυτό το δίδυμο να λειτουργήσει με σύνεση και καλούμε τις άλλες χώρες που συμμετείχαν στο φόρουμ να μην πέφτουν θύματα των παιχνιδιών των άλλων”, καταλήγει το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Η ασυδοσία στον ναό της Δημοκρατίας και η ανάγκη να ρυθμίσει η Βουλή τα του οίκου της
«Μόνο το 5% του πληθυσμού είναι Κύπριοι στα κατεχόμενα»
Λήξαν το ζήτημα ΕΛΚ για την Αννίτα-«Δεν έχουμε ούτε πολιτικές αλλεργίες, ούτε ιδεοληψίες»
Ν. Χριστοδουλίδης: Ο θεσμός της Δικαιοσύνης αμφισβητείται τα τελευταία χρόνια
Αντιπροσωπεία γερμανικής Βουλής ενημερώθηκε για κατεχόμενη Αμμόχωστο
Επιθυμεί θετικές εξελίξεις στο Κυπριακό και στα ελληνοτουρκικά το Βερολίνο
Συζήτησαν τη συμμετοχή στο ΕΛΚ Πρόεδρος και ΔΗΣΥ-Δεν εκφράστηκε παράπονο για απόρριψη νομοσχεδίων
Αποζημιώσεις στην οικογένεια Παπακώστα για παραβίαση του δικαιώματος αυλισμού
Αννίτα Δημητρίου: Χωρίς να αλλάζει η φιλοσοφία του ΓεΣΥ να το προστατεύσουμε
Άλλα ο υπουργός Ενέργειας, άλλα η New Med Energy για την εκμετάλλευση του «Αφροδίτη»