Δεν αλλάζει ο τρόπος εκκλησιασμού–«Η Θεία Κοινωνία εξαιρείται των μέτρων»

Όποια μέτρα ίσχυαν στις εκκλησίες θα συνεχίσουν να είναι σε εφαρμογή, διευκρίνισε ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος, σημειώνοντας πως συνεχίζει να εξαιρείται αυτών, η Θεία Κοινωνία.

Μιλώντας στην μεσημβρινή εκπομπή του Alpha, Μητροπολίτης Γεώργιος που κλήθηκε να σχολιάσει κατά πόσον προτίθεται να αλλάξει κάποια από τα μέτρα η Ιερά Αρχιεπισκοπή, αφού σε αυτήν παρέπεμπε η χθεσινή ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, σημείωσε πως η πρόθεση είναι να παραμείνουν ως έχουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στη δημοσιότητα το διάταγμα του Υπουργείου Υγείας για τα νέα μέτρα κατά του κορωνοϊού

«Ανάλογα με το μέγεθος του ναού, ο μέγιστος αριθμός θα παραμείνει στα 75 άτομα. Επίσης θα συνεχίσουν οι αποστάσεις εντός των ναών, με όλους τους πιστούς να φοράνε μάσκες. Δεν έχει αλλάξει οτιδήποτε», σημείωσε.

Ο Μητροπολίτης, ανέφερε πως ο κόσμος συμμορφώνεται στις εκκλησίες και πως η ροή έτσι κι αλλιώς έχει μειωθεί, αφού ο κόσμος φοβάται. «Και όσοι έρχονται, εάν δουν πως υπάρχουν αρκετοί μέσα στο ναό, μένουν έξω. Έχουμε διευθετήσει ώστε να υπάρχουν και καρέκλες έξω».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σε ποιους χώρους και ποιοι δεν υποχρεούνται να φοράνε μάσκα σε δημόσιους χώρους

Κληθείς να σχολιάσει κατά πόσον γίνονται σκέψεις για αλλαγή του τρόπου μετάληψης της Θείας Κοινωνίας, ανέφερε πως αυτό το θέμα έχει λήξει προ πολλού. «Η Θεία Κοινωνία δεν είναι στα μέτρα της πανδημίας. Όταν έρχονται να κοινωνούν κρατούν αποστάσεις, αλλά η Θεία Κοινωνία είναι ένα μυστήριο που δεν εμπίπτει στα μέτρα. Είναι ξεκάθαρο πως δεν μπορεί να μεταδοθεί με το σώμα και το αίμα του Χριστού καμιά ασθένεια. Αυτό έδειξε η πείρα αιώνων», ανέφερε ο Μητροπολίτης Πάφου, λέγοντας πως ιερείς κοινωνούν ασθενείς και στη συνέχεια καταναλώνουν ότι μείνει και πως «δεν παρουσιάστηκε κανένα κρούσμα σε κανένα ιερέα, που ακολουθεί αυτήν την πρακτική».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί για τα δύο εκατομμύρια του Τζόκερ
Καλεί το ΥΠΑΝ σε απόδοση ευθυνών ο Τρυφωνίδης για το περιστατικό παρενόχλησης μαθήτριας
Δίωρη στάση εργασίας τη Δευτέρα από Παγκύπρια Συντ. Επιτροπή Αστικών Ταξί
Υπέρ της αποϊδρυματοποίησης τάσσεται η ΚΥΣΟΑ μετά τις εξαγγελίες δομών για ΑμεΑ
Οικονομική στήριξη των φοιτητών που πλήγηκαν από τις πλυμμήρες στην Ελλάδα ζητά η ΠΟΦΕΝ
Νέα καταγγελία μαθητή-Δέχθηκε επίθεση μετά το σχολείο
Εγκρίθηκε νόμος που επιτρέπει συλλογικές αγωγές από καταναλωτές
Επιλογή του τρόπου παράδοσης δεμάτων παρέχουν πλέον τα Κυπριακά Ταχυδρομεία
Χαιρετίζει την ένταξη ποδολόγων στο ΓεΣΥ η ΟΣΑΚ
Κάνει λόγο για στρεβλώσεις στη διαγραφή σωματείων το ΑΚΕΛ-Σκέψεις για νομοθετική επέμβαση