Θα πρέπει να λέμε λίγα και να αφήσουμε τις αρχές να κάνουν το καθήκον τους, όπως εκείνες γνωρίζουν καλύτερα, για τη διερεύνηση της υπόθεσης τρομοκρατίας, δήλωσε την Πέμπτη ο Υπουργός Άμυνας, Βασίλης Πάλμας, στο περιθώριο της τελικής φάσης της άσκησης «Δήμητρα – Νικητής 2026», στο Πεδίο Βολής Καλού Χωριού, στη Λάρνακα.
Απαντώντας σε ερώτηση για την απασχόληση στην Εθνική Φρουρά των παιδιών ενός υπόπτου για την υπόθεση τρομοκρατίας, ο Υπουργός δήλωσε ότι «οφείλουμε να διαφυλάξουμε την υπόληψη και την προσωπικότητα αυτών των παιδιών, η προσωπικότητα και το όνομα των οποίων εμμέσως έχει εμπλακεί σε αυτήν την υπόθεση τρομοκρατίας που διερευνά η Αστυνομία Κύπρου».
Σημείωσε, ακόμη, ότι «θα πρέπει να λέμε λίγα γύρω από αυτό το θέμα και να αφήσουμε τις αρχές να κάνουν το καθήκον τους, όπως εκείνες γνωρίζουν καλύτερα».
«Να μας έχετε εμπιστοσύνη ως Εθνική Φρουρά ότι γνωρίζουμε πώς δουλεύει το έμψυχο δυναμικό της Εθνικής Φρουράς», τόνισε. «Όσο λιγότερα λέμε για αυτήν την υπόθεση δημοσίως, τόσο το καλύτερο και για το επίπεδο δημοκρατίας και για το επίπεδο δεοντολογίας που πρέπει να μας διακατέχει και να προστατεύουμε προσωπικότητες και υπόληψη», επεσήμανε.
Για την υπόθεση τελούν υπό κράτηση τέσσερα πρόσωπα, το διάταγμα εναντίον των οποίων εκπνέει σήμερα και σύμφωνα με την Αστυνομία αναμενόταν να οδηγηθούν ενώπιον Δικαστηρίου για καταχώρηση υπόθεσης.
Πηγή: ΚΥΠΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
- Στο μικροσκόπιο άλλα δύο πρόσωπα για την υπόθεση τρομοκρατίας-Οι πληροφορίες για τον συνδετικό κρίκο και οι αναφορές για δεύτερη παραγγελία
- Έλαβε προθεσμία μέχρι την Πέμπτη για να απολογηθεί ο 37χρονος για το σχέδιο τρομοκρατίας
- Ποινική δίωξη για τέσσερα κακουργήματα στον 37χρονο Παλαιστίνιο που κατηγορείται για σχέδιο τρομοκρατικής επίθεσης
- Ψάχνουν απαντήσεις από κινητά και λάπτοπ του 37χρονου για τρομοκρατία-Εξετάζεται το σενάριο να έχει πίσω του μεγάλο δίκτυο συνεργατών σε διάφορες χώρες
- Βλέπουν ίχνη δικτύου της Χαμάς και σε άλλες χώρες-Μέσω Ελβετίας και Κατάρ φέρονται να ταξίδεψαν 37χρονος και 38χρονος στη Μαλαισία











