Στην τελευταία επικοινωνία που είχε με τον 34χρονο δύτη, που ανασύρθηκε χθες νεκρός από το Πηγάδι του Διαβόλου στη Βουλιαγμένη, αναφέρθηκε, μέσω ανάρτησής της, η δασκάλα μουσικής που του μάθαινε πιάνο.
Όπως εξηγεί είχε επικοινωνήσει με τον Πλάτωνα λίγο πριν τη μοιραία κατάδυση για να επιβεβαιώσει ότι ισχύει το μάθημα που είχαν κανονίσει και εκείνος της απάντησε ότι θα ξαναμιλήσουν σε λίγο. «Και αυτό το «σε λίγο» δεν ήρθε ποτέ. Πάλεψες σαν παλικάρι», της απάντησε σύμφωνα με όσα αναφέρει.
Η ίδια περιγράφει τον 34χρονο ως έναν «υπέροχο άνθρωπο με σπάνιο ήθος, ευγένεια, ευαισθησία και ένα ζεστό χαμόγελο που δεν θα ξεχάσω ποτέ».
Η ανάρτησή της
«Για μένα δεν ήταν «ο 34χρονος δύτης». Ήταν ο Πλάτωνας. Ένας υπέροχος άνθρωπος, με σπάνιο ήθος, ευγένεια, ευαισθησία και ένα ζεστό χαμόγελο που δεν θα ξεχάσω ποτέ.
Ήταν μαθητής μου στο πιάνο. Σε μεγάλη ηλικία πήρε την απόφαση να με πάρει τηλέφωνο και να στραφεί στη μουσική, για να μπορέσει να εκφράσει όσα είχε μέσα του. Πάντα άψογος, πειθαρχημένος και οργανωμένος μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια.
Μου έστελνε συχνά βιντεάκια κάθε φορά που κατάφερνε ένα κομμάτι, με χαρά και περηφάνια, σαν μικρό παιδί.
Λίγο πριν γίνει το συμβάν στα Λιμανάκια, του έστειλα μήνυμα για να δω αν ισχύει το μάθημά μας την Τρίτη.
«Λογικά ναι», μου απάντησε. «Ξαναμιλάμε σε λίγο».
Και αυτό το «σε λίγο» δεν ήρθε ποτέ.
Πάλεψες σαν παλικάρι.
Καλό ταξίδι, Πλάτωνα».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Ανασύρθηκε η σορός του 34χρονου δύτη από το «Πηγάδι του Διαβόλου»-Μεταφέρθηκε με σκάφος του Λιμενικού
Πώς έγινε η επιχείρηση για την ανάσυρση του δύτη
Τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν τόσο κατά την επιχείρηση για την ανάσυρση του 34χρονου δύτη από το Πηγάδι του Διαβόλου στη Βουλιαγμένη όσο και κατά την προετοιμασία, περιέγραψαν οι επικεφαλής των δύο ομάδων δυτών που μετά από 3,5 ώρες κατάφεραν σήμερα να βγάλουν από το σημείο που είχε εγκλωβιστεί τη σορό του άτυχου άνδρα.
Όπως εξήγησε ο σπηλαιοδύτης Αντώνης Γράφας «είχαμε το φαινόμενο της ρουφήχτρας που δημιουργεί ένα επιπλέον πρόβλημα. Το πήγαμε βήμα-βήμα και με τον συντονισμό που είχαμε με τα εξειδικευμένα παιδιά του λιμενικού καταφέραμε να ανασύρουμε τη σορό».
Σύμφωνα με τον ίδιο «δυστυχώς επειδή ο καιρός γύρισε δυτικός είχαμε ορατότητα ενός μέτρου, συν ότι ρουφάει προς τα μέσα και όλο αυτό δεν βοηθάει να επικοινωνήσεις εύκολα ακόμα και με όποιον είναι δίπλα σου».
Εξήγησε, ακόμα, ότι «στην πρώτη κατάδυση μπήκαν δύο άτομα, στη δεύτερη μπήκαν πέντε. Είχαμε και τρίτη ομάδα που περίμενε».
Ερωτηθείς, δε, για το αν μίλησαν με τους γονείς του άτυχου 34χρονου έκανε λόγο για μια «πολύ συγκινητική κατάσταση. Τα λόγια τους μας πρόσθεσαν ένα ακόμα βάρος στους ώμους μας από τη στιγμή που είπαμε ότι θα το κάνουμε. Εκεί είπαμε πρέπει να βγει ο άνθρωπος».
Πηγή: Πρώτο Θέμα











