powered by inbusiness-news-logo cbn omada-logo celebrity-logo LOGO-PNG-108

Κατεβαίνουν στους δρόμους οι κτηνοτρόφοι, κάνουν «κατάληψη» του Προεδρικού-Συγκέντρωση από όλες τις επαρχίες

Πορεία διαμαρτυρίας προγραμματίζουν το Σάββατο οι κτηνοτρόφοι, σε μία προσπάθεια να εκφράσουν την αγανάκτησή τους για τις θανατώσεις των ασυμπτωματικών ζώων τους λόγω του αφθώδους πυρετού, για τις δειγματοληψίες που προσπαθούν να πραγματοποιήσουν οι λειτουργοί των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών σε εμβολιασμένα ζώα, ενώ ζητούν ξεκάθαρες απαντήσεις για τις αποζημιώσεις τους. 

Συγκεκριμένα, η πορεία αναμένεται να πραγματοποιηθεί το Σάββατο, με σημείο συγκέντρωσης το ΓΣΠ στις 10 το πρωί. Η πορεία θα οδηγηθεί έξω από το Προεδρικό Μέγαρο.

Τα αιτήματα των κτηνοτρόφων, όπως αναφέρουν είναι «το άμεσο τέλος στις οριζόντιες θανατώσεις υγιών, ασυμπτωματικών ζώων, την παύση των παράνομων δειγματοληψιών εκτός Ευρωπαϊκού Πρωτοκόλλου, αφού όπως τονίζουν «η δειγματοληψίες είναι άκυρες 28 μέρες μετά το δεύτερο εμβόλιο. Παράλληλα λένε «όχι σε δύο μέτρα και δύο σταθμά», επισημαίνοντας πως « στη μισή μας κατεχόμενη πατρίδα εμβολιάζουν κανονικά. Την ίδια ώρα η Ευρώπη πιστοποιεί τουρκοκυπριακά και αγορές στα κατεχόμενα».

Τέλος ζητούν «άμεση ανακοίνωση των ποσών των αποζημιώσεων, ενώ αναφέρουν πως «σταματήστε να παίζετε με τον πόνο και την αξιοπρέπεια των βιοπαλαιστών κτηνοτρόφων που καταστρέφετε».

5432501380148658 Capture145456

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βγήκε επίθεση και απέρριψε τα περί απειλών σε κτηνοτρόφους ο Πίπης-Αιχμές για πολιτικές σκοπιμότητες γύρω από τον αφθώδη πυρετό

;