powered by inbusiness-news-logo cbn omada-logo celebrity-logo LOGO-PNG-108

Παραδόθηκε μέσω REPORTER το ιατρικό report για τα περί ξυλοδαρμού της συζύγου Φαίδωνος-Επιβεβαιώνεται πως είναι πρωτότυπο, δεν ήταν στο φάκελο

Νέες εξελίξεις δρομολογήθηκαν στην υπόθεση του κατ΄ ισχυρισμό ξυλοδαρμού της συζύγου του Δημάρχου Πάφου, Φαίδωνα Φαίδωνος, αφού ενώ ο φάκελος διαβιβάστηκε στην Νομική Υπηρεσία, η οποία αποφάσισε πως δεν στοιχειοθετούνται αδικήματα, η υπόθεση ανοίγει ξανά μετά τα όσα αποκάλυψε ο REPORTER, τα οποία δείχνουν και κενό στις έρευνες των Αρχών. Και αυτό διότι, φαίνεται ότι το πρωτότυπο ιατρικό report, που κρίνεται σημαντικό τεκμήριο, δεν βρισκόταν στα χέρια της Αστυνομίας και στον φάκελο της υπόθεσης που διαβιβάστηκε στη Νομική Υπηρεσία, χωρίς βέβαια να διαταχθεί νέα έρευνα ως προς τους λόγους που εξαφανίστηκε από τα αρχεία. 

Μετά το δημοσίευμα του REPORTER, στον οποίο παραδόθηκε από πηγή η ιατρική αναφορά της επίσκεψης στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, υποστηρίζοντας πως ήταν το πρωτότυπο, το οποίο δεν κατείχε η Αστυνομία, στην οποία ωστόσο δεν θέλησε να μεταβεί λόγω έλλειψης εμπιστοσύνης και υπό τον φόβο αποκάλυψης της ταυτότητας της, μέλη του ΤΑΕ Λευκωσίας επικοινώνησαν με ιστοσελίδα μας, προκειμένου να παραλάβουν το τεκμήριο. 

Κάτι που συνέβη άμεσα, καθώς το ζήτημα της πηγής που θέλησε να προσκομίσει στοιχεία και να τα εξασφαλίσει η Αστυνομία - εάν επιθυμούσε - ήταν ότι δεν επιθυμούσε να μεταβεί η ίδια στις Αρχές. Σημειώνεται πως σχετικά εκδόθηκε και συγκεκριμένη διαταγή για προσκόμιση του πρωτότυπου εγγράφου στην Αστυνομία, σε διαφορετική περίπτωση, όπως αναφέρει, συνιστά διάπραξη ποινικού αδικήματος. 

Ο REPORTER παρέδωσε τα στοιχεία, χωρίς οποιεσδήποτε άλλες λεπτομέρειες σε σχέση με την ταυτότητα της πηγής και ως προς το χρονικό και τον τρόπο που τα σχετικά τεκμήρια περιήλθαν στην κατοχή του, επικαλούμενος το δημοσιογραφικό απόρρητο. 

Πάντως, το ιατρικό report, φαίνεται εκ πρώτης όψεως να είναι το πρωτότυπο και να μην βρισκόταν στο σχετικό φάκελο, ωστόσο θα επιβεβαιωθεί από τις περαιτέρω εξετάσεις των ειδικών στην Αστυνομία, ωστόσο θεωρείται σημαντικό για την υπόθεση, η οποία, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο λειτουργός του Γραφείου Τύπου του Αρχηγείου της Αστυνομίας, Κυριάκος Θεοδώρου, ενδέχεται να ανοίξει εκ νέου. Αυτό θα κριθεί από την περαιτέρω εξέταση, καθώς, σύμφωνα με τον κ. Θεοδώρου, το υλικό θα αξιολογηθεί και θα διαβιβαστεί εκ νέου στην Νομική Υπηρεσία, η οποία θα αποφασίσει για τον περαιτέρω χειρισμό της υπόθεσης. 

Το εν λόγω report, φωτογραφίες του οποίου είδαν το φως της δημοσιότητας μέσω της Annie Alexui, με τα όσα αποκάλυψε να αναγκάζουν την Αστυνομία να διατάξει αυτεπάγγελτη έρευνα, φέρει τον αριθμό δελτίου ταυτότητας της συζύγου του Δημάρχου Πάφου, το όνομα της, την ημερομηνία εγγραφής 13/3/2017 και ώρα 21:15, τον αριθμό επίσκεψης και το τηλέφωνο. Επίσης, φέρει την σφραγίδα του γιατρού, ενώ στην διάγνωση γράφει τα ακόλουθα: «Αναφερόμενος ξυλοδαρμός κάκωση κρανίου, αυχένα, AP μηριαίου».

5430732227942847 image

Στην δεύτερη σελίδα του report, η οποία φέρει την υπογραφή του γιατρού, στο ΙΣΤΟΡΙΚΟ - ΚΛΙΝΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ, αναφέρονται τα ακόλουθα: 

«Αναφερόμενος ξυλοδαρμός. Φέρει εκδορά αριστερού αυχένα εκχύμωση περικογχικά, αριστερός μηριαίος. ΑΜΣΣ (Αυχενική μοίρα σπονδυλικής στήλης) επώδυνη στην ψηλάφηση, αναπνευστικός ψίθυρος κατά φύσιν, θώρακας ανώδυνος, λεκάνη ανώδυνη, ευαισθησία οσφυϊκής θωρακικής σπονδυλικής στήλης κατά την ψηλάφηση. Ανάπαυση, αναλγητική αγωγή. Δόθηκε άδεια» 

Επίσης, υπάρχει η ακόλουθη αναφορά η οποία έχει σβηστεί χειρόγραφα: 

--> Επί καταγγελία στην αστυνομία συστήνεται ιατροδικαστική εκτίμηση 

5430732400342907 image

Στην τρίτη σελίδα, στην κατηγορία ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, προκύπτει ότι η ασθενής υποβλήθηκε σε Ακτινογραφίες και Αξονική τομογραφία, δίπλα από την οποία γράφει «head». 

5430732576201667 image

Στην τελευταία σελίδα του report, στην επιλογή διαλογής, από το ένα μέχρι το πέντε, η αξιολόγηση φέρει τον αριθμό 4, ενώ στην περιγραφή ΚΥΡΙΟ ΣΥΜΠΤΩΜΑ, γράφει «Ξυλοδαρμός από σύζυγο», ενώ αναφέρονται διάφορες άλλες λεπτομέρειες ως προς τις ώρες και την κατάσταση του θύματος (σ.σ πίεση, σφυγμός κτλ). 

5430732826527415 image

  

5430732908558820 image

 

5430732986178708 image

Από εκεί και πέρα, εντός του report επισυνάπτεται η εξέταση του θύματος από το ακτινολογικό τμήμα του νοσοκομείου, όπου καταγράφονται τα εξής:

  • ΘΜΣΣ  (Θωρακική Μοίρα Σπονδυλικής Στήλης)
  • ΟΜΣΣ (Οσφυϊκή Μοίρα Σπονδυλικής Στήλης)
  • ΑΜΣΣ (Αυχενική Μοίρα Σπονδυλικής Στήλης)
5430733508726442 image

Σημειώνεται πως πέραν του πιο πάνω ιατρικού report, η πηγή θέλησε να παραδώσει φωτογραφίες από το σύστημα του νοσοκομείο με τις καταχωρήσεις, αλλά και από την εξέταση που έτυχε το θύμα από το Ακτινολογικό Τμήμα. 

Υπενθυμίζεται πως η σύζυγος του Δημάρχου, μετά τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητα, με δύο διαφορετικές τοποθετήσεις της, διέψευσε κατηγορηματικά τα όσα λέγονται και γράφονται, ενώ μίλησε για αλλότρια κίνητρα, με σκοπό την πολιτική εξόντωση του κ. Φαίδωνα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Νέα ντοκουμέντα για τα περί ξυλοδαρμού της συζύγου του Φαίδωνα-Πληροφοριοδότης δίνει το πρωτότυπο ιατρικό report, ακτινογραφίες και καταχωρήσεις

Η θέση της Αστυνομίας 

Τις προηγούμενες ημέρες, πηγές από την Αστυνομία θέλησαν να γνωστοποιήσουν μέσω του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων πως η υπόθεση ξυλοδαρμού δεν παίρνει την οδό της Δικαιοσύνης, «λόγω του ότι δεν υπάρχει τεκμήριο ξυλοδαρμού», ενώ λίγες μέρες αργότερα η Νομική Υπηρεσία, ενημέρωσε - όχι με επίσημο τρόπο - πως δόθηκαν οδηγίες για ποινική δίωξη του Φαίδωνα Φαίδωνος για την υπόθεση του βιασμού, η οποία με βάση τη σοβαρότητα των αδικημάτων, αναμένεται να παραπεμφθεί ενώπιον Κακουργιοδικείου.

«Η Νομική υπηρεσία έκρινε ότι το μαρτυρικό υλικό που υπήρχε στον φάκελο της υπόθεσης ξυλοδαρμού της συζύγου του εν αργία Δημάρχου Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος δεν ήταν ικανοποιητικό ώστε να παρουσιαστεί η υπόθεση στο Δικαστήριο», δήλωσε στο ΚΥΠΕ σήμερα η Μαρίνα Χριστοδουλίδου, Λειτουργός του Κλάδου Επικοινωνίας του Αρχηγείου Αστυνομίας.

Συγκεκριμένα, είπε ότι «μετά την ολοκλήρωση της αυτεπάγγελτης έρευνας ο φάκελος τέθηκε ενώπιον της Νομικής Υπηρεσίας, η οποία έκρινε ότι το μαρτυρικό υλικό που υπήρχε δεν ήταν ικανοποιητικό ώστε να παρουσιαστεί η υπόθεση στο Δικαστήριο».

Σε ό,τι αφορά δημοσιεύματα και κατά πόσον η Αστυνομία έχει στην κατοχή της το υλικό, η κ. Χριστοδουλίδου δήλωσε πως έχουν δοθεί οδηγίες για να παραληφθεί το υλικό και να αξιολογηθεί.

Σε σχέση με την κατ’ ισχυρισμό υπόθεση βιασμού, η κ. Χριστοδουλίδου ανέφερε πως αναμένεται η καταχώριση της υπόθεσης ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού τις επόμενες ημέρες.

Ερωτηθείσα για τις κατηγορίες που φέρεται να αντιμετωπίζει ο εν αργία Δήμαρχος Πάφου η κ. Χριστοδουλίδου είπε πως δεν θα αναφερθεί σε αυτές, καθώς ακόμη δεν έχει κατηγορηθεί.

Η υπόθεση αφορά καταγγελίες που έγιναν από επιχειρηματία και από το φερόμενο θύμα.

Σημειώνεται πως η ενοχή ή η αθωότητα ενός προσώπου κρίνεται ενώπιον Δικαστηρίου και για όλους ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας μέχρι αποδείξεως της ενοχής τους πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας από το Δικαστήριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Επανέρχεται ο Φαίδωνας για τις καταγγελίες-«Η οργανωμένη προσπάθεια σπίλωσης δεν θα μείνει αναπάντητη»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Promotional Rep NewsFeed
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
;