Το φως της δημοσιότητας είδαν οι πληροφορίες που διακίνουνται έντονα στο παρασκήνιο από την περασμένη Δευτέρα, ότι ο βοηθός Γενικός Εισαγγελέας υπέβαλε την παραίτησή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ωστόσο όταν είχαν ερωτηθεί αρμόδιες πηγές, θέλησαν να κρατήσουν το θέμα στα χαμηλά, αφού καταβάλλονταν προσπάθειες από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να τον μεταπείσει.
Συγκεκρίμένα σύμφωνα με δημοσίευμα του «Πολίτη», ο Σάββας Αγγελίδης, μετέβη την περασμένη Δευτέρα στο Προεδρικό, όπου είχε συνάντηση με τον Νίκο Χριστοδουλίδη, ο οποίος προσπάθησε να τον μεταπείσει, ενώ πραγματοποιήθηκε νέα συνάντηση και την περασμένη Τετάρτη.
Ο Σάββας Αγγελίδης, επικαλέστηκε συκοφαντίες και σπίλωση του ονόματός του, σε σχέση με τα όσα γράφονται και λέγονται για τον ίδιο, στον οποίο καταλογίστηκαν διάφορα σε σχέση με τους χειρισμούς του, σε πολύκροτες υποθέσεις.
Υπενθυμίζεται ότι εναντίον του Σάββα Αγγελίδη υποβλήθηκε και αριθμός καταγγελιών στην Αρχή κατά της Διαφθοράς, η οποία αναμένεται να διερευνήσει και άλλες υποθέσεις που έχουν καταγγελθεί, τις οποίες επικαλέστηκε ο κ. Αγγελίδης με πηγές από τη Νομική Υπηρεσία να αναφέρουν στην εφημερίδα ότι «κάποιοι γνωστοί-άγνωστοι τις κρατούν στα συρτάρια, για να μπορούν να τον εκβιάζουν». Σημειώνεται ότι μια από τις καταγγελίες που ακόμη δεν έχει διερευνηθεί, είναι η πολύκροτη υπόθεση του μαύρου βαν.
Επίσης, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Σάββας Αγγελίδης επικαλέστηκε απειλές από βαρυποινίτες των Κεντρικών Φυλακών, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι φωτογράφησε συγκεκριμένο γνωστό πρόσωπο, ενώ την ίδια ώρα ισχυρίστηκε ότι δεν μπορούν να διεκπαιρεωθούν πολλές υποθέσεις λόγω ανικανότητας και διαφθοράς στην Αστυνομία.
Στο ίδιο δημοσίευμα, αναφέρεται ότι ο Νίκος Χριστοδουλίδης άσκησε πιέσεις στον Σάββα Αγγελίδη για να το ξανασκεφτεί, κάτι που δεσμεύτηκε να πράξει ο βοηθός Γενικός Εισαγγελέας, παρά το γεγονός ότι είχε εμφανιστεί αρχικά αποφασισμένος, λέγοντας ότι η απόφασή του είναι αμετάκλητη.
Μάλιστα, το δημοσίευμα επικαλείται πηγές από το Προεδρικό, οι οποίες αναφέρουν ότι ο Πρόεδρος τον θεωρεί αναντικατάστατο, γι' αυτό και θέλει τον Σάββα Αγγελίδη να παραμείνει στη θέση του.
Επιχειρήσαμε να μιλήσουμε με τον ίδιο, αλλά και με πρόσωπα από την Κυβέρνηση, ωστόσο δεν υπάρχει μέχρι στιγμής αντίδραση.











