powered by inbusiness-news-logo cbn omada-logo celebrity-logo LOGO-PNG-108

Προκλητικές δηλώσεις Γιλμάζ για την ανακήρυξη του ψευδοκράτους-Χαρακτήρισε ήρωες Ντενκτάς και Κουτσιούκ

Ο Αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Τζεβντέτ Γιλμάζ, εκπροσωπώντας τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, παρευρέθηκε στη δεξίωση που πραγματοποιήθηκε στο «Ρεπουμπλικανικό Συμβούλιο» στα κατεχόμενα, με αφορμή τη συμπλήρωση 42 ετών από την ανακήρυξη του ψευδοκράτους.

Στο μήνυμά του, ο Γιλμάζ υποστήριξε ότι «τα ιερά αυτά εδάφη έγιναν πατρίδα μέσα από την ηρωική αντίσταση των στρατιωτών και των μαχητών», προσθέτοντας ότι πριν από 42 χρόνια «ο τουρκοκυπριακός λαός έδειξε στον κόσμο πως δεν θα παραιτηθεί ποτέ από την κυριαρχία και την ελευθερία του».

Αναφέρθηκε επίσης με ευγνωμοσύνη στον Ραούφ Ντενκτάς και στον Φαζίλ Κιουτσούκ, καθώς και «στους ήρωες της επιχείρησης ειρήνης» - όπως χαρακτήρισε την τουρκική εισβολή - και στους «μάρτυρες» και βετεράνους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
;