powered by inbusiness-news-logo cbn omada-logo celebrity-logo LOGO-PNG-108

Ο λόγος στο Ανώτατο-Αποφασίζει για εξαίρεση Λιάτσου και άλλων δύο από την υπόθεση Βαρωσιώτου

Την απόφασή του για την προδικαστική ένσταση που ήγειρε η πλευρά της Ντόριας Βαρωσιώτου, κατά τη διάρκεια της εκδίκασης της κυρίως ένστασής της  που καταχωρήθηκε για την απόλυσή της από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο, με την οποία ζητά την εξαίρεση του προέδρου του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου, Αντώνη Λιάτσου και άλλων δύο δικαστών, από την εκδίκαση της υπόθεσης. Ο λόγος που η πλευρά της κας. Βαρωσιώτου είχε εγείρει την προδικαστική ένσταση ήταν επειδή οι τρεις δικαστές συμμετείχαν στο μεταβατικό Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο, που διόρισε την κα. Βαρωσιώτου στη θέση του μόνιμου δικαστή Επαρχιακού και στη συνέχεια θα κληθούν να αποφασίσουν για την ένστασή της.

Το αίτημα της πλευράς της Ντόριας Βαρωσιώτου, για εξαίρεση των τριών μελών του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου, συμπεριλαμβανομένου του θεωρείται πρωτοφανές και η συγκεκριμένη απόφαση θα έχει ιδιαίτερη σημασία. Κι αυτό επειδή, σε περίπτωση που γίνει αποδεκτή, τότε θα προκύψει εξαίρεση του Προέδρου του Σώματος. Αυτός ήταν και ο λόγος που η Ολομέλεια του Ανωτάτου ζήτησε χρόνο για να μελετήσει την ένσταση και να ανακοινώσει την απόφασή της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αποφασίζουν για εξαίρεση Δικαστών και μετά μπαίνει στην ουσία η εξέταση της ένστασης για την απόλυση Βαρωσιώτου

Συγκεκριμένα, κατά τη διαδικασία της 25ης Αυγούστου ο δικηγόρος της Ντόριας Βαρωσιώτου, Αχιλλέας Δημητριάδης, είχε αναφέρει πως ότι η σημερινή σύνθεση Συμβουλίου πάσχει «διότι μέλη της σημερινής σύνθεσης ήταν μέλη του μεταβατικού Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου που διόρισαν την ενισταμένη στη θέση του μόνιμου δικαστή Επαρχιακού και της έστειλαν επιστολή διορισμού. Με αυτό τον τρόπο, τρία μέλη έχουν πάρει θέση για κάτι που θα είναι επίδικο θέμα. Προσβάλλουμε τον τερματισμό της ενισταμένης. Στον τερματισμό είναι συνδεδεμένο το θέμα της νομιμότητας της μεταβατικής περιόδου. Σε αυτό έχουν πάρει θέση τα μέλη».

Τα τρία μέλη στα οποία αναφέρθηκε ο κ. Δημητριάδης ήταν ο πρόεδρος του Ανωτάτου, Αντώνης Λιάτσος και οι δικαστές Τεύκρος Οικονόμου και Νικόλας Σάντης και ζήτησε την εξαίρεσή τους από την εκδίκαση της υπόθεσης. Το Ανώτατο είχε επιφυλαχθεί για ανακοίνωση της απόφασης και επεσήμανε ότι θα γινόταν εντός Σεπτεμβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ζήτησε εξαίρεση Λιάτσου και άλλων δύο η πλευρά Βαρωσιώτου-Το Σεπτέμβριο η εκδίκαση της ένστασης

Ο κ. Δημητριάδης, παρουσιάζοντας την προδικαστική ένσταση, είχε αναφέρει πως «είναι περίεργο, άτομο που εξαιρέθη κατά τη διαδικασία να συμμετέχει στο διορισμό. Το θέμα αυτό της εξαίρεσης έχει να κάνει με τα θέματα που άπτονται του τερματισμού. Δεν έχουν να κάνουν με τη διαδικασία ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου. Ότι δεν δόθηκε ειδοποίηση, ότι παραβιάστηκε το δικαίωμα για ακρόαση, ότι δεν υπήρχαν πρακτικά είναι κάτι που μπορούν να εξεταστούν».

Πάντως, με τη νέα παράταση της έναρξης της διαδικασίας οι δύο πλευρές είχαν την ευκαιρία να προετοιμαστούν ακόμη καλύτερα και να καταλήξουν στην τελική γραμμή και τις θέσεις που θα παρουσιάσουν ενώπιον του Δικαστηρίου, κατά τη διάρκεια της εκδίκασης της ένστασης της Ντόριας Βαρωσιώτου για την απόλυσή της και το μη διορισμό της ως δικαστής του Επαρχιακού Δικαστηρίου από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο. Σημειώνεται πως οι δύο πλευρές είχαν δώσει ένα πρώτο δείγμα γραφής κατά την εκδίκαση της ένστασης που κατέθεσε η Ντόρια Βαρωσιώτου για έκδοση διατάγματος επιβεβαίωσης της αναστολής της απόφασης απόλυσής της από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο, αφού τόσο ο Αχιλλέας Δημητριάδης όσο και ο Πόλυς Πολυβίου, που εκπροσωπεί το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο είχαν επιδοθεί σε ένα σκληρό πόκερ, παρουσιάζοντας τις θέσεις τους. Υπενθυμίζεται πως το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο απέρριψε την ένσταση Βαρωσιώτου για έκδοση διατάγματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μπαίνει στην ουσία η διαδικασία για Βαρωσιώτου στο Ανώτατο-Τον Αύγουστο η εκδίκαση της κυρίως ένστασης

Πάντως, μετά την ανακοίνωση του Ανωτάτου κατά πόσο θα εξαιρεθούν ο πρόεδρος και οι άλλοι δύο δικαστές, η διαδικασία αναμένεται να μπει στην ουσία και να ξεκινήσει η εκδίκαση της κυρίως ένστασης της κας. Βαρωσιώτου. 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Promotional Rep NewsFeed
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
;