Περίπου 2,5 χρόνια μετά την κορύφωση της φημολογίας για παραχώρηση του μητρώου μελών του ΔΗΣΥ στο ΑΚΕΛ ή στο επιτελείο Μαυρογιάννη, μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης Κυριακής των εκλογών ο ΔΗΣΥ, εξέδωσε ανακοίνωση λέγοντας ότι τηρεί την νομοθεσία για τα προσωπικά δεδομένα.
Ωστόσο τόνισε ότι «ο ΔΗΣΥ δεν είναι υπόλογος για τις πράξεις κανενός προσωπικά» γεγονός που ερμηνεύεται ως ξεκαθάρισμα πως μιλά για το ίδιο το κόμμα και όχι για προσωπικές ενέργειες στελεχών.
Υπενθυμίζεται ότι την τότε περίοδο στελέχη του ΔΗΣΥ προσπαθούσαν να ωθήσουν μέλη του κόμματος να στραφούν προς τον Ανδρέα Μαυρογιάννη μετά την αποτυχία του Αβέρωφ Νεοφύτου να περάσει στον δεύτερο γύρο και υπήρξαν πολλές αναφορές για τηλεφωνήματα και μηνύματα. Ωστόσο από τότε φημολογείτο πως πρόσωπα που βρίσκονταν κοντά στον Αβέρωφ Νεοφύτου και ήθελαν οπωσδήποτε να αποτρέψουν την ροή συναγερμικών ψήφων στον Νίκο Χριστοδουλίδη επειδή τον θεωρούσαν αποστάτη, ενδεχομένως να παρέδωσαν στο επιτελείο Μαυρογιάννη ολόκληρο το μητρώο του κόμματος.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Νέα σύγκρουση στον ΔΗΣΥ ανάμεσα σε Ιωαννίδη και Πέτρο Δημητρίου-Κατηγορίες για «κενολογήματα» και αναφορές σε «πικραμένους»
Το θέμα επανήλθε κατά τον πρόσφατο διαδικτυακό καυγά μεταξύ Μιχάλη Ιωαννίδη και Πέτρου Δημητρίου και σύμφωνα με δημοσίευμα του Φιλελευθέρου, κίνησε την προσοχή της Επιτρόπου Προσωπικών Δεδομένων η οποία ζήτησε από την Πινδάρου εξηγήσεις. Παρόλο που ο ΔΗΣΥ ξεκαθάρισε ότι δεν προέβη επίσημα σε μία τέτοια ενέργεια, επί της ουσίας απέφυγε να αναλάβει οποιαδήποτε ευθύνη για τις ενέργειες στις οποίες μπορεί να προέβησαν στελέχη του.
Η ανακοίνωση ανέφερε ότι «ο Δημοκρατικός Συναγερμός τηρεί απόλυτα την κυπριακή νομοθεσία σχετικά με τη συλλογή, τήρηση και προστασία των προσωπικών δεδομένων των μελών του. Ο Δημοκρατικός Συναγερμός δεν θα μπορούσε ποτέ και σε καμία περίπτωση να δώσει το μητρώο του σε οποιοδήποτε άλλο πολιτικό χώρο, εξού και δεν το έχει πράξει».
Μια τέτοια πράξη θα ήταν παράνομη, όπως σημείωσε ο ΔΗΣΥ, ενώ την ίδια ώρα ανέφερε πως «τα μέλη μας, τα στελέχη μας είναι η δύναμη μας και ειδικά τώρα ο τόπος μας χρειάζεται ενωμένους και δυνατούς μακριά από οποιαδήποτε προσπάθεια διχασμού και αποπροσανατολισμού».
Καταλήγοντας ο ΔΗΣΥ κάλεσε τα μέλη του «να συστρατευτούν δίπλα μας σε αυτή την πορεία και να μην αφήσουν καμία σκοπιμότητα να βλάψει την περήφανη μας παράταξη. Τέλος, τονίζουμε ότι ο ΔΗΣΥ δεν είναι υπόλογος για τις πράξεις κανενός προσωπικά».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ξύπνησε φαντάσματα η διαδικτυακή αντιπαράθεση-«Ενισχύουν ένα διχαστικό κλίμα που θύμα είναι ο ΔΗΣΥ»