Την ερχόμενη Πέμπτη ο ΑΠΟΕΛ δίνει το πιο σημαντικό παιχνίδι του στην προσπάθεια πρόκρισης στους 32 του Γιουρόπα Λιγκ. Στον άτυπο επαναληπτικό της προ δεκαπενθημέρου αναμέτρησης στη Βέρνη οι «γαλαζοκίτρινοι» φιλοξενούν τους Γιανγκ Μπόις με στόχο τη νίκη που σε πολύ μεγάλο βαθμό θα τους εξασφαλίζει το πλασάρισμα σε μία από τις πρώτες δύο θέσεις του ομίλου.
Οι «κιτρινόμαυροι» έρχονται στην Κύπρο για να υπερασπιστούν και να διευρύνουν ένα νικηφόρο σερί τεσσάρων παιχνιδιών με απολογισμό τερμάτων 17-1. Εκτός από το αποτέλεσμα οι αναμετρήσεις με ΑΠΟΕΛ (3-1), Γκρασχόπερ (4-0 στο πρωτάθλημα, 5-0 στο κύπελλο) και Βαντούζ (5-0) είχαν ακόμη έναν κοινό παρονομαστή: το «Σταντ ντε Σουίς».
Το σερί ξεκίνησε και χτίστηκε πάνω στον τεχνητό χλοοτάπητα που φέρει από τον Ιούνιο του 2014 το γήπεδο της Βέρνης. Και ακριβώς αυτό είναι δίκοπο μαχαίρι για την ομάδα του Άντι Χίτερ, η οποία καλείται να παίξει τα ρέστα της για την πρόκριση σ’ ένα εκτός έδρας παιχνίδι, σε φυσικό γρασίδι.
Η στατιστική είναι εύγλωττη και ευανάγνωστη: από το 2014 και μετά οι «κιτρινόμαυροι» στο εγχώριο πρωτάθλημα σκοράρουν κατά μέσο όρο 20 γκολ περισσότερα εντός έδρας απ’ ό,τι εκτός. Η διαφορά είναι τεράστια και καταδεικνύει ότι οι Γιανγκ Μπόις εδώ και δυόμισι χρόνια αποτυγχάνουν να προσαρμόσουν αρκετά γρήγορα το παιχνίδι τους από τον τεχνητό στο φυσικό χλοοτάπητα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στην τρέχουσα περίοδο ευρίσκονται πλασαρισμένοι στην έβδομη θέση της βαθμολογίας με τα εκτός έδρας παιχνίδια πρωταθλήματος. Το σημαντικό (για τον ΑΠΟΕΛ) είναι πως το σκηνικό μεταφέρεται και στις εκτός συνόρων υποχρεώσεις των πρωτευουσιάνων, οι οποίοι εφέτος έχουν ηττηθεί εκτός έδρας από τη Σαχτάρ Ντονέτσκ (0-2), από την Γκλάντμπαχ (1-6) και έχουν αποσπάσει ισοπαλία 0-0 από την Αστάνα, της οποίας το γήπεδο έχει επίσης τεχνητό χλοοτάπητα!
Ακριβώς γι’ αυτόν το λόγο τα ελβετικά Μ.Μ.Ε. εν όψει ΓΣΠ δεν παρασύρονται από το εντυπωσιακό νικηφόρο σερί των «κιτρινόμαυρων» και επισημαίνουν ότι στη Λευκωσία ο μεγαλύτερος αντίπαλος για την ομάδα του Χίτερ δεν είναι ο ΑΠΟΕΛ, αλλά ο φυσικός χλοοτάπητας του γηπέδου της πρωτεύουσας…
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πριν 11 λεπτά| ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνεδριάζει εκ νέου τέλος Αυγούστου η Βουλή για τη φονική πυρκαγιά στη Λεμεσό
Πριν 20 λεπτά| Advertorial
50 χρόνια Ζορπάς: Καλοκαιρινός διαγωνισμός My Bakery app
Πριν 20 λεπτά| Police Reporter
Παραδοχή Τσιτσικώστα για τα πτητικά μέσα-«Είναι ιδανικά για να προλαμβάνουν την εξάπλωση, δεν μπορούσαν να την αντιμετωπίσουν»
Πριν 23 λεπτά| ΔΙΕΘΝΗ
Αυστραλός πολιτικός καταδικασμένος για βιασμό αρνείται να παραιτηθεί από τη βουλευτική έδρα
Πριν 35 λεπτά| ΔΙΕΘΝΗ
Νέες πολύνεκρες επιθέσεις στην Ουκρανία-Τουλάχιστον δέκα νεκροί
Πριν 39 λεπτά| ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Παραδοχή και από Παναγιώτου για την φονική πυρκαγιά-«Παρά τις βελτιώσεις δεν καταφέραμε να ανταποκριθούμε»
Πριν 46 λεπτά| ΕΛΛΑΔΑ
Φέρι μποτ προσάραξε σε ξέρα στα Νέα Στύρα-Κατεβάζουν με βάρκες τους επιβάτες


9 διαμερίσματα με κοινόχρηστη πισίνα στην Πέγεια
Από €70,000
11:31 - 30 Ιουλιου 2025

4 διαμερίσματα με κοινόχρηστη πισίνα στην Πέγεια
Από €45,000
11:30 - 30 Ιουλιου 2025

5 κατοικίες και 1 διαμέρισμα με κοινόχρηστη πισίνα στη Χλώρακα
Aπό €170,000
11:29 - 30 Ιουλιου 2025

Κατοικία 4ων υπνοδ. στην Αργάκα
€315,000
11:28 - 30 Ιουλιου 2025