ΒΙΝΤΕΟ: Χάος σε ποδοσφαιρικό αγώνα  στην Αργεντινή-Επεισόδια, χημικά και ένας νεκρός

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του στην Αργεντινή λόγω καρδιοαναπνευστικής ανακοπής κατά τη διάρκεια σοβαρών επεισοδίων που έγιναν στην αναμέτρηση της Χιμνάσια Λα Πλάτα με την Μπόκα Τζούνιορς.

Λίγες μόλις ημέρες μετά την τραγωδία στην Ινδονησία, όπου 131 άνθρωποι -μεταξύ των οποίων 32 παιδιά- έχασαν τη ζωή τους μετά το τέλος του ποδοσφαιρικού αγώνα  της Αρέμα με την Περσεμπάγια, ακόμα ένα τραγικό περιστατικό ήρθε να προστεθεί στη μαύρη λίστα των αναμετρήσεων που βάφτηκαν με αίμα.

Σύμφωνα με τις αναφορές των ΜΜΕ της Αργεντινής, μόλις λίγα λεπτά μετά την έναρξη της αναμέτρησης, οπαδοί της γηπεδούχου Χιμνάσια, που βρίσκονταν εκτός γηπέδου, συγκρούστηκαν με αστυνομικές δυνάμεις. Υπήρξε μεγάλη ένταση και μάχες σώμα με σώμα και η αστυνομία προχώρησε σε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων για να απομακρύνει το πλήθος. Μάλιστα υπάρχουν καταγγελίες ότι τα χημικά εκτοξεύτηκαν ακόμα και εντός γηπέδου. Παράλληλα, η αστυνομία χρησιμοποίησε και σφαίρες καουτσούκ.

 

Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι υπήρξε εκνευρισμός έξω απ' το γήπεδο διότι οι θύρες έκλεισαν κι έμεινε αρκετός κόσμος έξω απ' αυτό, ενώ σύμφωνα με όσα γράφονται στον Τύπο της χώρας, η κατάσταση βγήκε εκτός ελέγχου όταν αστυνομικός έσπρωξε ένα νεαρό κορίτσι.

 

 

 

Η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική μέσα στο γήπεδο αλλά και στις εξέδρες. Παίκτες και οπαδοί δεν μπορούσαν να αναπνεύσουν με ευκολία κάτι που οδήγησε τον διαιτητή στην απόφαση να στείλει τις ομάδες στα αποδυτήρια στο 9ο λεπτό.

Παράλληλα, ο κόσμος που βρισκόταν στις εξέδρες, μπήκε στον αγωνιστικό χώρο προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός στις θύρες εξόδου του γηπέδου. Λίγη ώρα αργότερα ο ρέφερι αποφάσισε να διακόψει οριστικά το παιχνίδι λόγω του χάους που είχε προκληθεί. Αργότερα δήλωσε ότι δεν ήταν δυνατόν να συνεχιστεί ο αγώνας και πως στα αποδυτήρια χρειάστηκε να βοηθήσουν αρκετούς φιλάθλους με τα παιδιά τους που αναζητούσαν ένα μέρος για να προφυλαχτούν.

 

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Ole, ο φίλαθλος που έχασε τη ζωή του ήταν 57 ετών, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και άφησε την τελευταία του πνοή κατά τη διακομιδή του με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Σαν Μαρτίν της Λα Πλάτα λόγω καρδιοαναπνευστικής ανακοπής που υπέστη μετά από τη χρήση χημικών. Παράλληλα, ένας εικονολήπτης του Tyc Sports δέχθηκε σφαίρες καουτσούκ από αστυνομικό, τον οποίο κατέγραφε σε βίντεο.

Πηγή: Έθνος