Αποκάλυψη για Παρί Σεν Ζερμέν-Σε υπόθεση εκβιασμού για το Μουντιάλ του Κατάρ

Την αποκάλυψη ότι ο ισχυρός άνδρας της Παρί Σεν Ζερμέν, Νασέρ Αλ Κελαϊφί, εμπλέκεται σε υπόθεση εκβιασμού κατά επιχειρηματία ο οποίος ετοιμαζόταν να «ξεσκεπάσει» τον Αραβα δισεκατομμυριούχο, για παράτυπη εκλογή του Κατάρ για το φετινό Μουντιάλ έκανε η γαλλική εφημερίδα Liberation.

Η γαλλική εφημερίδα αναφέρει ότι ο ισχυρός άνδρας του Παριζιάνικου συλλόγου, εμπλέκεται σε υπόθεση εκβιασμού και «απαγωγής» ενός Γαλλοαλγερινού επιχειρηματία και η οποία σχετίζεται με το Μουντιάλ του Κατάρ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Αλ Κελαϊφί συνελήφθη άνευ λόγου και αιτίας τον Ιανουάριο του 2020 και κρατήθηκε ως τον Νοέμβριο του ίδιου έτους, επειδή είχε στα χέρια του υλικό που αποδείκνυε παρατυπίες του Κελαϊφί στην εκλογή του Κατάρ για την διεξαγωγή του φετινού Μουντιάλ.

Σύμφωνα πάντα με το γαλλικό δημοσίευμα, ο επιχειρηματίας φέρεται να είναι υλικό που θα… έκανε μεγάλη ζημιά στον Κελαϊφί, ο οποίος τον ανάγκασε μετά από μήνες κράτησης από τις Αρχές του Κατάρ, να παραδώσει τα έγγραφα που είχε στην κατοχή του, στους δικηγόρους του Κελαϊφί, μέσω εμπιστευτικής συμφωνίας.

Το δημοσίευμα κάνει λόγο για μία αυθαίρετη κράτηση προκειμένου το ισχυρό αφεντικό της Παρί Σεν Ζερμέν να προστατέψει το όνομά του. Στην υπόθεση, φέρεται να υπάρχουν εκβιασμοί, καταχρήσεις, ακόμη και βασανισμοί κατά προσώπων που θέλησαν να βγάλουν στη φόρα πράγματα που αφορούσαν την εκλογή του Κατάρ για το Παγκόσμιο κύπελλο του 2022.

Την είδηση για τον επιχειρηματία (με το όνομα Τάλεμπ) επιβεβαίωσαν οι δικηγόροι του.

Πηγή: gazzetta.gr