Κύπρος: Ακόμη βλέπουν την… πλάτη μας!

Στη ζωή, συνεπώς και στον αθλητισμό, λέγεται (ορθώς) πως είναι πιο δύσκολο να διατηρηθείς στην κορυφή απ’ ό,τι να αναρριχηθείς σε αυτήν. Στα μέσα του περασμένου Ιουλίου η Κύπρος βρέθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της να ηγείται της βαθμολογίας της UEFA μετά το πέρας των πρώτων δύο προκριματικών γύρων στο Τσάμπιονς και στο Γιουρόπα Λιγκ και δύο μήνες αργότερα είναι ήδη δεδομένο ότι θα υπερασπιστεί επιτυχώς αυτήν την πρωτιά τουλάχιστον ως τα τέλη Σεπτεμβρίου!

Παρά τη χθεσινή ήττα του ΑΠΟΕΛ στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» η χώρα μας παραμένει στο ρετιρέ με 5.750 βαθμούς, δηλαδή 822 περισσότερους από τη δεύτερη Αγγλία. Τι σημαίνει αυτό εν όψει της αποψινής πρεμιέρας των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ;


Ότι ακόμη και στο απευκταίο σενάριο ήττας του Απόλλωνα από τη Λιόν και ταυτόχρονων νικών των Άρσεναλ (επί της Κολωνίας) και Έβερτον (επί της Αταλάντα) οι Άγγλοι δεν θα καταφέρουν να μας προσπεράσουν, καθώς οι 4.000 βαθμοί τους (από τις δύο νίκες) θα διαιρεθούν με το επτά (σύνολο των ομάδων τους στην Ευρώπη) και θα προσθέσουν στο σακούλι τους 571 βαθμούς. Σχεδόν όσους δηλαδή μπορεί να προσφέρει ο Απόλλων στην Κύπρο με μια επικράτηση επί της Λιόν (2.000 βαθμοί δια τέσσερις εκπροσώπους, άρα 500 βαθμοί στη συγκομιδή μας).

Τα προαναφερθέντα δεν αναιρούν (απλώς μεταθέτουν) το αυτονόητο, ήτοι το προσπέρασμά μας κάποια στιγμή από τα μεγάλα ποδοσφαιρικά έθνη στη βαθμολογία της UEFA. Και όσο αναπόφευκτη είναι αυτή η πραγματικότητα, τόσο μεγαλύτερη αξία προσλαμβάνει το επίτευγμα της Κύπρου να συμπληρώνει δύο μήνες στην κορυφή δείχνοντας την πλάτη της σε Ισπανία, Γερμανία, Αγγλία, Ιταλία, Γαλλία κ.ο.κ.