Νάτη η πρώτη σε όλη την Ευρώπη!

Ναι, πρόκειται για στιγμιαία απεικόνιση. Ναι, δεν είναι αντιπροσωπευτική του ισοζυγίου δυνάμεων στη γηραιά ήπειρο. Αλλά, ναι, δεν παύει να αποτελεί και μια πραγματικότητα: μετά τη συμπλήρωση των δύο πρώτων προκριματικών γύρων στο Τσάμπιονς και στο Γιουρόπα Λιγκ η Κύπρος προπορεύεται στη σχετική κατάταξη της UEFA για την αγωνιστική περίοδο 2017/18!
Το 11-1-0 των τεσσάρων εκπροσώπων μας στα 12 παιχνίδια που έχουν δώσει μέχρι στιγμής έχει προσθέσει στο ευρω-σακούλι της χώρας 11,5 βαθμούς (σ.σ. στα προκριματικά οι βαθμοί για τη νίκη και την ισοπαλία μειώνονται κατά το ήμισυ), οι οποίοι τη φέρνουν μπροστά από χώρες όπως η Δανία, το Ισραήλ, η Νορβηγία, η Σουηδία και η Πολωνία.
 
Στο κυνήγι της 17ης θέσης
Αν ΑΠΟΕΛ, Απόλλων, ΑΕΚ και ΑΕΛ συνεχίσουν να συλλέγουν θετικά αποτελέσματα (άρα και προκρίσεις) σε αυτό το ρυθμό, η Κύπρος θα αρχίσει να μετρά απτά οφέλη και στη βαθμολογία πενταετίας της UEFA. Ήδη η χώρα μας έχει κερδίσει τρεις θέσεις (ξεκίνησε 24η και πλέον είναι 21η), οι έξι που την ακολουθούν έχουν χάσει ήδη δύο από τους τέσσερις εκπροσώπους τους, ενώ από τις προπορευόμενες χώρες που ευρίσκονται εντός βεληνεκούς για προσπέρασμα (Ρουμανία, Ισραήλ, Πολωνία) μόνον η πρώτη συνεχίζει με όλους τους εκπροσώπους της (πέντε).

Μέσω του ΑΠΟΕΛ (σ.σ. αντιμετωπίζει τη Βιτορούλ Κοστάντζα), ωστόσο, η Κύπρος έχει την ευκαιρία να της «χαλάσει» το απόλυτο και να συνεχίσει την προσπάθεια πλασαρίσματος στη 17η θέση, η οποία -με βάση τη νέα μορφή των προκριματικών από το επόμενο καλοκαίρι- θα μας επιτρέψουν το καλοκαίρι του 2019 να βγάλουμε τον πρωταθλητή στο β’ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ και τον κυπελλούχο στον β’ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.

Αν δεν τα καταφέρουμε, τότε όλοι μας οι εκπρόσωποι θα ξεκινήσουν από τον α’ προκριματικό γύρο των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, όπως δηλαδή είναι ήδη δεδομένο ότι θα συμβεί το καλοκαίρι του 2018.