ΑΠΟΕΛ: Ποιον θ’ αφήσει εκτός Ευρώπης ο Σόλοϊ;

Μπορεί ο 20χρονος Σόλοϊ και ο 22χρονος Βούρος να δηλώνονται κανονικά στη Λίστα Β για τις εγχώριες διοργανώσεις, ωστόσο, ενδεχομένως να μην ισχύει το ίδιο για τους αγώνες του Champions League, όπου μάλλον ο ΑΠΟΕΛ θα αναγκαστεί να μην δηλώσει έναν ξένο/ κοινοτικό, προκειμένου να έχει και τους δύο παίκτες στην 25αδα της Λίστας Α - πρέπει να δηλωθεί μέχρι τις 1:00πμ του Σαββάτου (02/9).
 
 
​​​​​​​Οι πρόνοιες της UEFA αναφέρουν:
Λίστα Β

- Κάθε ομάδα μπορεί να εγγράψει απεριόριστο αριθμό ποδοσφαιριστών, που γεννήθηκαν μετά την 1η Ιανουαρίου 1996, οι οποίοι μετά τα 15α τους γενέθλια ήταν εγγεγραμμένοι για τουλάχιστον δύο συνεχή χρόνια στην ομάδα.
Σημείωση: Ο Σόλοϊ είναι γεννημένος το 1997, όμως δεν ανήκε για δύο χρόνια στον ΑΠΟΕΛ.
 
Λίστα Α
- Κάθε ομάδα μπορεί να εγγράψει 25 ποδοσφαιριστές, 8 εκ των οποίων γηγενείς, 4 από τους οποίους να προέρχονται από τις ακαδημίες του συλλόγου. Σε περίπτωση μη συμπλήρωσης των οκτώ (8) θέσεων, ο αριθμός των ποδοσφαιριστών μειώνεται αντιστοίχως. Ο ΑΠΟΕΛ έχει μόνο τον Αλεξάνδρου από την ακαδημία, συν κάποιους 18χρονους.
 
- Ως ποδοσφαιριστές από την Ακαδημία θεωρούνται οι παίκτες που από το 15ο μέχρι το 21ο έτος της ηλικίας τους, μετρούσαν τρία χρόνια στην ομάδα.
 
- Ως γηγενείς, θεωρούνται οι παίκτες που από το 15ο μέχρι το 21ο έτος της ηλικίας τους, μετρούσαν τρία χρόνια στην οικεία Ομοσπονδία (ΚΟΠ).
 
Σημείωση: Ο Εφραίμ δεν θεωρείται γηγενής αφού από το 15ο μέχρι το 21ο έτος ήταν μόλις έναν χρόνο γραμμένος στην ΚΟΠ, άλλα τρία στην Αγγλία και δύο στη Σκοτία.
 
Συμπέρασμα
Στη λίστα των γηγενών θα μπουν ο Αλεξάνδρου, που είναι της ακαδημίας, συν κάποιοι 18χρονοι (πχ Παρασκευά, Άδωνη), συν ακόμα τέσσερις (4) γηγενείς, δηλαδή οι Μερκής, Αλωνεύτης και δύο εκ των Αρτυματά, Μακρή και Αντωνίου.
 
Στη λίστα των 17 μη γηγενών θα μπουν ο Εφραίμ, ο Σόλοϊ, ο Βούρος και οι 14 εκ των 15 ξένων/ κοινοτικών, όπως έμειναν μετά την αποχώρηση του Βάντερ και την εγγραφή του Σόουζα. Δηλαδή μπορεί να μείνει εκτός ένας εκ των Σόουζα ή Φαρίας ή Μιλάνοφ (αναλόγως με την πορεία του τραυματισμού του). Ίδωμεν…