Ανόρθωση: «Στην Κύπρο για υπογραφές ο Παλάνκα»

Συνεπής στο ραντεβού του με την Ανόρθωση φάνηκε ο Ισπανός ακραίος επιθετικός, Μιγκέλ Παλάνκα.
 
Ο 29χρονος ποδοσφαιριστής που συμφώνησε σε όλα με την «Κυρία» θα υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα της Αμμοχώστου. Προτού έρθει στο νησί μας, έριξε κατηγορίες κατά της πρώην ομάδας του Κορίνα Κιέλτσε (τερμάτισε 5η στο πολωνικό πρωτάθλημα), αλλά και του προπονητή της Τζίνο Λετιεριέγο.
 

Μιλώντας στην ιστοσελίδα «Sportowefakty.wp.pl» ο Παλένκα μίλησε για το περιστατικό που τον άφησε εκτός ομάδας και την πίεση που δέχθηκε για να χαρίσει δεδουλευμένα
 
 
«Για δύο βδομάδες ήμουν στο Κίλτσε, δίχως να έχω την δυνατότητα να προπονηθώ με την ομάδα, αλλά ούτε και να γυρίσω στην Ισπανία στην οικογένεια μου. Αισθανόμουν σαν αιχμάλωτος. Τελικά αποποιήθηκα του δικαιώματος του τελευταίου μου μισθού και των μπόνους για την εξασφάλιση της 5ης θέσης. Είπαν στον ατζέντη μου ότι εάν δεν το έκανα, τότε η επόμενη χρονιά θα με έβρισκε να προπονούμαι στο δάσος από τις 5 τα ξημερώματα», ανέφερε ο Ισπανός επιθετικός που αναφέρθηκε στο επεισόδιο που είχε με τον προπονητή της ομάδας.
 
«Άργησα μόνο μια φορά στην προπόνηση και υπήρχε λόγος. Λόγω γλώσσας έγινε παρεξήγηση και δεν γνώριζα πως η προπόνηση αρχίζει στις 16:30. Ο Τζίνο Λετιεριέγο (προπονητής του) συνεχώς με προκαλούσε. Μια μέρα στο πρόγευμα πήγα με τις παντόφλες όπως και άλλοι 5-6 παίκτες. Ξεκίνησα να τρώω και άρχισε να μου φωνάζει χωρίς σεβασμό».