«Αν δεν γινόταν το Μαρί δεν θα με άφηναν να φύγω»

Την άποψή του πως δεν θα τον άφηναν να φύγει από την Ομόνοια αν δεν υπήρχαν αναποδιές, αποκάλυψε σε συνέντευξη του στον Φιλελεύθερο, ο πρώην πρόεδρος των «πρασίνων», Μιλτιάδης Νεοφύτου. Μην μου ξαναπείτε, τελείωσε, είπε στον Άντρο Κυπριανού, ο πρώην πρόεδρος του «τρυφιλιού» όταν αποφάσισε να αποχωρήσει.
 

Αναλυτικά απόσπασμα της συνέντευξης του πρώην προέδρου της Ομόνοιας, Μιλτιάδη Νεοφύτου στον Φιλελεύθερο:

Αν δεν έρχονταν οι αναποδιές, το Μαρί, η οικονομική κρίση, θα ήσασταν ακόμη πρόεδρος της Ομόνοιας; 
Νομίζω δεν θα με άφηναν να φύγω… Το 2012 επανεκλέγηκα και όλοι γνώριζαν και για τα χρέη. Να σου δώσω την ομιλία μου που έκανα το 2012. Δεν έκρυψα κάτι. Εκείνο που κρύφτηκε από τον κόσμο ήταν στις ελεγκτικές καταστάσεις. Είπαν «έκαμε τα δώρο ο πρόεδρος», ενώ ήταν εισφορές κομματικές. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Όποιος ξέρει λογιστικά, θα βγάλει αυτό το απλό συμπέρασμα.

Πρόεδρε, αν είναι έτσι όπως ισχυρίζεστε, δεν μπορούσαν να βάλουν και στους λογαριασμούς ότι δόθηκαν από το ΑΚΕΛ
Ε, τότε γιατί με ρωτάς; Καθήκοντος έπρεπε να κρύψω. Διότι μιλούσα απευθείας με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Εσύ λες ότι εξέλεγη Πρόεδρος της Δημοκρατίας ένας άνθρωπος της φτωχολογιάς. Εγώ που είχα συγγενική σχέση με τον χώρο, λόγω των γονιών μου, για τη μνήμη του μακαρίτη του πατέρα μου, δεν έπρεπε να εμπιστευθώ και να χαρώ διότι εκλέγηκε αυτός ο άνθρωπος;
 

Μετά από δύο, τρία, πέντε χρόνια, βάζατε τα χρήματα της εταιρείας σας, όπως λέτε, γιατί δεν είχατε την ψυχική δύναμη να πείτε «σηκώνομαι και φεύγω». Να πείτε «έκανα ό,τι μπορούσα, νομίζω ότι βοήθησα, αλλά πρέπει να φύγω». Σημαίνει ότι σας άρεσε κι εσάς η εξουσία. 
Είπα ότι ήθελα να φύγω, αλλά δεν με αφήναν να φύγω.

Κι εσείς, όμως, δεν εκδηλώσατε πρόθεση φυγής. 
Στους αρμόδιους το είπα κατ’ επανάληψη. Στο τέλος της ημέρας, όταν αποφάσισα να φύγω, πήγα και το είπα στον Άντρο Κυπριανού. Αν το έλεγα στον Χριστόφια θα τον είχα συνέχεια πάνω στην κεφαλή μου. Και το είπα στον Άντρο: «Μην μου ξαναπείτε. Τέλειωσε!».
 

Με τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας που μιλούσατε για ποδόσφαιρο, έχει όντως γνώσεις, καταλαβαίνει από ποδόσφαιρο; 
Θεωρούσε ότι καταλάβαινε. Όμως, το βέβαιο είναι ότι ήξερε πολύ καλά πώς να αξιοποιεί το ποδόσφαιρο προς όφελος των κομματικών συμφερόντων.

Όχι τι θεωρούσε ο ίδιος. Εσείς τι άποψη έχετε; 
Παρακολουθούσε ποδόσφαιρο πολύ περισσότερο από εμένα. Δεν είχε τις γνώσεις των προπονητών αλλά έλεγε, για παράδειγμα, ότι πρέπει να πάρουμε τον Οκκά που είναι αρχηγός της Εθνικής. Πάση θυσία, έπρεπε η Ομόνοια να στήσει πολύ καλή ομάδα. Να πάρουμε πρωτάθλημα, να βγει ο κόσμος μας μέσα στους δρόμους.