«Για τη μεταγραφή Χριστοφή ήξεραν μόνο οι Χριστόφιας και Κυπριανού»

«Το μεσημέρι εκείνης της ημέρας, στην ψαροταβέρνα Πυξίδα, έφαγα μαζί με τον Άντρο Κυπριανού. Για την περίπτωση Χριστοφή γνώριζαν μόνο ο Δημήτρης Χριστόφιας και ο Άντρος Κυπριανού» ξεκινά την εξιστόρηση στη συνέντευξή του στον «Φιλελεύθερο» ο Μιλτιάδης Νεοφύτου πώς ο Δημήτρης Χριστοφή κατέληξε στην Ομόνοια.
 
 
 
Και προσθέτει: «Τι σχέσεις είχα εγώ με το Παραλίμνι; Επειδή η εταιρεία μου κατασκεύασε τον παραλιακό δρόμο του Πρωταρά και συνεργάστηκα με ένα εργοστάσιο για την πρώτη ύλη. Πέτρες του Καρούσου του γνωστού Καρούσου και του Γιάννη Ιωάννου, ο οποίος ήταν πρόεδρος του Ονήσιλου Σωτήρας απ’ όπου ξεκίνησε ο Δημήτρης Χριστοφής».
 
Αν είχε μερίδιο στη μεταγραφή ο Ονήσιλος: «Ναι. Ο Γιάννης Ιωάννου με εκτιμούσε πάρα πολύ λόγω της συνεργασίας που είχαμε κάνει, για τον παραλιακό δρόμο. Μου είπε «Μιλτιάδη αν θέλεις να γίνει η μεταγραφή θα σου την κανονίσω και δεν θα μάθει κανένας τίποτε, διότι έχω και εγώ μερίδιο στη μεταγραφή». Ερεύνησα το θέμα Χριστοφή με διάφορους που καταλάβαιναν από μάππα. Π.χ. ένας που ρώτησα ήταν ο προπονητής Αντρέας Μιχαηλίδης, ο οποίος διετέλεσε και βουλευτής. Ρώτησα άλλους ένα-δύο και τον θεωρούσαν το καλύτερο ταλέντο της Κύπρου».
 
Για το ότι δεν παζάρεψαν τα χρήματα που ζήτησαν Ονήσιλος και Ένωση: «Εγώ είχα οδηγίες, πρέπει να τον κλείσουμε. Οι οδηγίες ήταν ανεξαρτήτως κόστους έπρεπε να κάνουμε κάποια πράγματα. Δεν έκανα τίποτα μόνος μου, πίσω από κλειστές πόρτες. Στο Παραλίμνι ήταν μαζί μου και ο Τζιοβάνης».
 
Για τις επιταγές: «Αφού η εταιρεία μου ήταν η μόνη που μπορούσε να πληρώσει. Εξέδωσε επιταγές της εταιρείας μου και για τον Ονήσιλο και για το Παραλίμνι. Να σου αποκαλύψω και κάτι. Ο πρόεδρος του Παραλιμνίου μού είπε να βγάλω τις επιταγές και δεν θα τις κατέθετε αμέσως στην τράπεζα για να με διευκολύνει. Την επόμενη μέρα πήγε στην τράπεζα και εξαργύρωσε 800.000 λίρες cash!».
 
Η πληρωμή δεν ήταν με δόσεις; «Εξέδωσε τέσσερις επιταγές τις οποίες ήθελε να είναι η ημερομηνία της συμφωνίας μας. Εκείνο το βράδυ. Αλλά μου υποσχέθηκε ότι δεν θα τις κατέθετε όλες, αλλά σταδιακά».
 
Γιατί κρατήθηκε μυστική η μεταγραφή: «Διότι εκεί στα Κοκκινοχώρια δεν ήθελαν να τον δώσουν της Ομόνοιας. Είναι ο Γιάννης Ιωάννου που με βοήθησε, επειδή γνωριζόμασταν επαγγελματικά».
 
Ποιοι άλλοι ήθελαν τον Χριστοφή, είχε ακουστεί για Ανόρθωση και Απόλλωνα: «Νομίζω και ο ΑΠΟΕΛ. Εγώ πήγα μυστικά για να μη χαλάσει η μεταγραφή. Το ήξεραν μόνο ο Χριστόφιας και ο Άντρος Κυπριανού. Και ο Γιάννης που με περίμενε στο Παραλίμνι. Είπε μου «έλα δακάτω τζιαι θα σου τον κανονίσω χωρίς να ξέρει κανένας τίποτε».